İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Erhürman: "Hep birlikte çalışıp bu yozlaşmış sistemi değiştirmeliyiz"

Erhürman: "Hep birlikte çalışıp bu yozlaşmış sistemi değiştirmeliyiz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sendikal Platform heyetini kabul ederek, gündemdeki gelişmeleri görüştü.

Yayın Tarihi: 24/08/17 11:10
okuma süresi: 4 dak.
Erhürman: "Hep birlikte çalışıp bu yozlaşmış sistemi değiştirmeliyiz"
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sendikal Platform heyetini kabul ederek, gündemdeki gelişmeleri görüştü.

CTP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Genel Sekreter Erdoğan Sorakın da hazır bulundu.

CTP'den yapılan açıklamaya göre, genel başkan Tufan Erhürman, Sendikal Platform'u kabul etmekten memnuniyet duyduklarını ve her zaman sendikalarla işbirliği içinde bir parti olduklarını ifade ederek, birlikte mücadelenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Platform Sözcüsü ve KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ise, toplumsal farkındalığı yaratmak adına her kesimin desteğiyle bir mücadele başlatılması gerektiğini ve bu mücadelede CTP'nin de katkısının çok önemli olacağını ifade etti.

ERHÜRMAN: "ÖZGÜVENİMİZİ KAYBETMEMELİYİZ"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının özgüvenini kaybetmemesi gerektiğine dikkat çekti. Kıbrıslı Türklere sürekli olarak "siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz" mesajı verilmeye çalışıldığını, bu mesajı içselleştirerek, durmadan "biz yapamayız, biz beceremeyiz" diyenler bulunduğunu kaydeden Erhürman, bu algının yerleşmesine hep birlikte karşı konulması gerektiğini ifade etti.

Ülkede yapısal sorunlar olduğunu vurgulayan Erhürman, menfaat ve siyasi güç devşirme ilişkisinin bu sistemin değişmez bir parçası haline geldiğini, sistemin kendi kültürünü de oluşturduğunu ve bu sistem ve kültürün dönüştürülememesinin toplum mühendisliğine soyunma niyetinde olanlar için son derece uygun bir zemin yarattığını söyledi.

"BÖLÜP YÖNETMEYE ÇALIŞANLARIN OYUNUNA GELMEMELİYİZ"

Elbirliğiyle sistemin değiştirilmesi gerektiğine değinen Erhürman, "Hep birlikte çalışıp bu yozlaşmış sistemi değiştirmeliyiz" dedi ve şunları söyledi:

"Laiklik, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne bağlılık hem anayasal ilkelerdir hem de bu toplumun birleştirici unsurlarıdır. Birileri son dönemde birtakım politikaları hayata geçirmeye çalışıyor. Bunların başında hepimizin çok iyi bildiği böl ve yönet politikası geliyor. Toplumu çeşitli kategorilere bölerek daha kolay yönetilir hale getirmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmemek gerekir. Hep birlikte sahaya inmenin zamanıdır. Söz önemlidir, ama iş daha önemlidir. Hedefimiz olan laiklik, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü temelleri üzerine yükselen sistemi ve kültürü kurmak için birlikte çalışmalıyız."

EYLEM: "TOPLUMU DÖNÜŞTÜRME ÇALIŞMALARI UYGULANIYOR"

Sendikal Platform Sözcüsü ve KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de konuşmasında, Kıbrıslı Türklere yönelik sistematik bir şekilde toplumu dönüştürme çalışmaları uygulandığını savundu.

Bu konuda toplumsal farkındalık yaratma amacında olduklarını kaydeden Eylem, özellikle Türkiye'deki iktidarın eğitim alanında dini enjekteler uygulamaya çalıştığını öne sürdü. "İlahiyat Koleji, Kur'an kursları, Din İşleri Yasası'nın geçirilmesi ve Koordinasyon Ofisi'yle aslında birilerinin toplum mühendisliğine soyunduğunun ortaya çıktığı" görüşünü kaydeden Eylem, Kıbrıslı Türklerin neredeyse azınlık hale getirilip siyasi iradesinin elinden alınmasının da söz konusu olduğunu iddia etti.

Sendikal Platform'un bu noktada büyük endişeler taşıdığını ifade eden Selma Eylem, siyasal partilerden destek beklediklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.