İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Akansoy: "KKTC'yi yeniden yapılandıracak yurtsever projelere ihtiyaç var"

Akansoy: "KKTC'yi yeniden yapılandıracak yurtsever projelere ihtiyaç var"

CTP Milletvekili Asım Akansoy, son zamanlarda 'evin temizlenmesi' metaforunun yaygınlaştığını söyledi ve parti olarak bunu yapacak kadrolara sahip olduklarını da belirtti.

Yayın Tarihi: 09/09/17 14:15
okuma süresi: 4 dak.
Akansoy: "KKTC'yi yeniden yapılandıracak yurtsever projelere ihtiyaç var"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Kıbrıs Postası'na konuşan CTP Milletvekili Asım Akansoy, sağcısının da solcusunun da aynı fikirde olduğunun altını çizerek "KKTC'yi yeniden yapılandıracak yurtsever projelere ihtiyaç var" dedi.

Bir an önce seçimin yapılması gerektiğini çünkü mevcut siyaset ile hükümetin, toplumun sorunlarına çare üretemediğini, esasen bu konuda da bir heyecan kıpırtısı görmediğini ifade eden Asım Akansoy, "Partilerin alternatif programlarını toplum önüne çıkarmaları gerekiyor. Dönüştürücü adımlar atan, düzenlemeleri ortaya koyan siyasi bir anlayışa ihtiyaç var" diye konuştu.

"NE YEREL NE DE KAMU REFORMU ANLAMINDA HERHANGİ BİR ADIM ATILDI"

Akansoy, şöyle dedi: "Ülkede çok ciddi sorunlar var. 'Böyle bir ekonomik düzende böyle bir hükümetle başarıdan söz edilemez' vaadiyle geldiler ama bunu yerine getirecek irade ortaya koyamadılar bunun esas sebebi vizyon, kadro ve proje eksikliği. Bu üç temel nokta önemli… Eğitimden sağlığa ve tarıma kadar pek çok alanda bugünden yarına sürdürülebilir güçlü adımlar atılmamıştır.

CTP'nin son döneminden sonra UBP-DP hükümeti 'Mali Protokol'e imzamı atarım, virgülüne bile dokunmam' diyordu. Bundan anladığımız imzalanan protokolü belirtilen zamanlarda hayata geçireceğiz demekti. Hiçbir adım atılmadı.

Ne yerel ne de kamu reformu anlamında herhangi bir adım atıldı.

Yapısal sorunlar olduğu gibi duruyor ve değişeceğine dair toplumda da herhangi bir ümit yok."

"CTP OLARAK BUNU TEMİZLEYECEĞİZ VE BU KADROLARA SAHİBİZ"

"Bilindiği gibi son zamanlarda 'evin temizlenmesi' metaforu yaygınlaştı. CTP olarak bunu temizleyeceğiz ve bu kadrolara sahibiz. CTP bu sorumluluğu almaya hazırdır.

Gün, sorumluluk üstlenme günüdür.

CTP, çalışmalarını sürdürüyor. Ülkedeki hava bir an önce seçime gitme yönünde. Toplum artık bu hükümetten herhangi bir beklenti içinde değil. Toplumun önünü görebileceği yeni bir siyasete ihtiyacı var. CTP, elini tasın altına her bağlamda sokacaktır."

"HOMURDANMA, GÜNLÜK İCRAAT VE POPÜLİST SÖYLEM ZAMANI GEÇTİ"

"Homurdanma, günlük icraat ve popülist söylem zamanı geçti.

Yeni yasama döneminden bir beklentimiz yok. Ülke bilindiği gibi seçim havasına girdi. Meclis ekimde açılır. Bütçe de kasımda gelir. Sonbahar aslında bu anlamda çok verimli bir dönem değil… Verimsizlik, eğer seçim nisan ayında yapılacaksa daha da bariz olacak.

Bir an önce de seçim yapılmalı çünkü mevcut siyaset ve hükümet, toplumun sorunlarına çare üretmiyor. Bu konuda bir heyecan da vermiyor. Siyasi partilerin alternatif programlarını toplum önüne çıkarmaları gerekiyor.

Kısa vadeli, dengesiz koalisyonlarla çare üretemeyiz. Bunu son 5 yılda bariz bir şekilde yaşadık.

Dönüştürücü adımlar atan, düzenlemeleri ortaya koyan siyasi bir anlayışa ihtiyaç var. Bir koalisyon kurulsun, bir yıl sonra bozulsun anlayışı artık insanları da hem siyasetten hem de yaşamdan usandıran, soğutan bir şey... Ülkede sağcısı da solcusu da bu noktada birleşiyor diye düşünüyorum. KKTC'yi yeniden yapılandıracak yurtsever projelere ihtiyaç var."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.