İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Başbakan Özgürgün: "Her hizmetin altında UBP'nin imzası var"

Başbakan Özgürgün: "Her hizmetin altında UBP'nin imzası var"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, dün akşam, Ulusal Birlik Partisi Düzova Örgüt binasının açılışını yaptı.

Yayın Tarihi: 14/09/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
Başbakan Özgürgün: "Her hizmetin altında UBP'nin imzası var"
A- A A+

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, önümüzdeki 6 ve 8 ay içinde iki seçim olacağını, UBP'nin ilk seçimden zaferle çıkıp yeniden iktidarda olacağını belirterek, "UBP, ülkenin ihtiyaç duyduğu hizmetleri halkın güvenini alarak yapacaktır. UBP'siz bir KKTC asla düşünülemez. UBP'nin iktidarda olmadığı bir KKTC mutlu olmaz" dedi.

UBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Özgürgün, Kıbrıs konusunda gelinen durumun, UBP'nin 42 yıldır söylediklerini bir kere daha doğruladığını, KKTC'nin Anavatan Türkiye ile yoluna devam edeceğini, KKTC'yi daha da güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

"UBP DÜZOVA ÖRGÜT BİNASI AÇILDI"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP Düzova Örgüt Binası'nın açılışını yaptı. Açılışa, bazı bakan ve milletvekilleri ile UBP İlçe ve örgüt başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, açılışın, özlemi duyulan birlik beraberlik ve muhabbete güzel bir örnek olduğunu ifade ederek, "UBP, hükümette bulunduğu dönemlerde yaptığı hizmetlerle, ortaya koyduğu çalışmalarla her zaman KKTC'de var olan eserlerin altına imzasını atan partidir. Böyle bir parti en ücra noktada bile örgütlenmelidir" dedi.

Düzova Örgüt Binası'nın hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Özgürgün, hükümette oldukları son bir buçuk yıl içinde bir çok iş yapıldığını, mali gelirlerin arttığını, ödemeler dengesi bütçesinin eksiden artıya geçtiğini, bunun, ülkesini seven UBP tabanının desteğiyle yapıldığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, bir çok altyapı çalışmalarının devam ettiğini, ülke sevgisiyle hizmet ettiklerini kaydetti.

"KKTC'NİN YOLUNA DEVAM EDECEĞİNİ 42 YIL ÖNCE SÖYLEDİK"

Kıbrıs konusunun geldiği son aşamada da KKTC'nin yoluna devam edeceğinin görüldüğünü belirten Başbakan Özgürgün, "UBP bunu 42 yıl önce kuruluşundan bu yana ortaya koyan partidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaşayacaktır, KKTC sonsuza kadar var olacaktır diyen tek partidir. Bunu sözde bırakmamıştır, yaptığı icraatlarla, ülkeye getirdiği yatırımlarla, Anavatan Türkiye ile işbirliği içerisinde ortaya koyduğu eserlerle KKTC yoluna devam edecek ivmeyi yakalamıştır" diye konuştu.

"KİMSEYE YALVARACAK DURUMDA DEĞİLİZ"

Gelinen aşamada anlaşma olsun diye kimseye yalvaracak durumda olmadıklarını vurgulayan Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

"Bazıları öyle olabilir. Yani, Rum tarafı ile anlaşma olsun diye yalvar yakar olanları gördük, Rum tarafı ile anlaşma yapacak diye kendisini heba edenleri gördük. Birleşmiş Milletler parametreleri ya da federasyon temelinde bir çözüm olacaksa olsun dedik. Rum tarafının böyle bir niyetinin olmadığını 42 yıldır söyleyen UBP haklı çıktı. 42 yılda yüzlerce deneme sonuçsuz kaldı. Kim gelirse gelsin, hangi cumhurbaşkanı, hangi müzakereci hepsi bunu denedi. Denemeyen kesim de kalmadı. Ama görünen bir tek şey var; Kıbrıs Rumları Kıbrıs Türkleri ile eşit bir devlet kurmak istemiyor. Bu net ortaya çıktı. Bugünden sonra kimse çıkıp, artık bu parametreler çerçevesinde çözüm olacak diyemez, bu bitmiştir, konu kapanmıştır. KKTC, Anavatan Türkiye ile birlikte yoluna devam edecektir. Görüşme veya anlaşma isteyen, yalvaran taraf olmayacaktır. Buna müsaade etmememiz lazım. Biz, her zaman anlaşma niyetinde olan taraftık ama anlaşma dilencisi pozisyonuna da düşürülmemeliyiz. UBP bu uyarıları hep yaptı, hep söyledi, sonuçta haklı çıktı. Bizim söylediğimizin tersini söyleyenler bugün, 'bu Rumlardan bir şey olmaz' demeye başladı, günaydın demek lazım."

"UBP İKTİDARLARINDA İNSANIMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR"

KKTC'yi güçlendirmek, sektörleri geliştirmek ve yatırımları artırmak için çalışacaklarını, bugün çiftçinin, hayvancının yüzünün güldüğünü, hükümetin ödenmemiş borcu olmadığını kaydeden Özgürgün, "Üreticiye, çiftçiye, hayvancıya değer veren bir hükümet var. Onun da sebebi UBP'li bir hükümet olması. UBP'nin iktidar olduğu dönemlerde üreticimizin, insanımızın yüzü gülüyor" dedi.

Başbakan Özgürgün, gelecek 6 ve 8 ay içinde iki seçim yapılacağın işaret ederek, UBP'nin ilk seçimde zaferle yine ülke yönetimine geleceğini, UBP'nin yeni dönemde de halkın güvenini alacağını, tüm kamuoyu yoklamalarının bunu gösterdiğini vurguladı.

"UBP'NİN İKTİDARDA OLMADIĞI BİR KKTC MUTLU OLMAZ"

"UBP'nin 42 yıldır, Kıbrıs Türk halkı kimseye muhtaç olmadan Anavatan Türkiye ile her engeli aşarız" dediğini, gelinen noktanın çok daha ileriye gitme sorumluluğu ve zorunluluğu verdiğini ifade eden Başbakan Özgürgün, "Yoğun bir şekilde seçim hazırlıklarına başlıyoruz. Bunun ilk kıvılcımını Düzova'da veriyoruz. Görünen bu birlik beraberliğimiz eminim ki, çoğalarak önümüzdeki seçimlerde zafer taşıyacaktır. UBP ülkenin ihtiyaç duyduğu hizmetleri halkın güvenini alarak yapacaktır. UBP'siz bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti asla düşünülemez. UBP'nin iktidarda olmadığı bir KKTC mutlu olmaz" dedi.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da, el birliği ve gönül birliği ile "işe yaramaz" bir binanın bu hale getirildiğini belirterek, binanın hazırlanmasında emeği olan herkesi kutladı.

Parti olarak Mesarya bölgesinde yoğun faaliyet içinde olduklarını aktaran Gardiyanoğlu, Kıbrıs müzakerelerindeki gelişmelere değinerek, tarihin UBP'yi bir kez daha haklı çıkardığını söyledi.

UBP Düzova Örgüt Başkanı Sermed Emin de, ele ele vererek, sevgiyle çalışıp örgüt binasını açtıklarını ifade ederek, destek verenlere ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.