İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Meclis 2 Ekim'e yetiştirilmeye çalışılıyor, yetişmezse anayasal sorun var

Meclis 2 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılıyor, yetişmezse anayasal sorun var

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun yaz boyunca devam eden tadilatının Yasama Yılı açılış günü 2 Ekim Pazartesi'ye yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma devam ederken, Genel Kurul salonunun hazır olup olamayacağı endişeleri de tavan yaptı.

Yayın Tarihi: 21/09/17 07:38
okuma süresi: 3 dak.
Meclis 2 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılıyor, yetişmezse anayasal sorun var
A- A A+
Kıbrıs Postası
  • Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun yaz boyunca devam eden tadilatının Yasama Yılı açılış günü 2 Ekim Pazartesi'ye yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma devam ederken, Genel Kurul salonunun hazır olup olamayacağı endişeleri de tavan yaptı.
  • Meclis Başkanı Sibel Siber, KIBRIS POSTASI'nın sorusu üzerine, "Genel Kurul salonunun 'ucu ucuna da olsa' yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diyerek bu yöndeki temennisini ortaya koyarken; Genel Kurul tadilatının Yasama Yılı açılış toplantısına yetişmemesi riskinin olduğu görüşü de yaygınlığını hala koruyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun yaz boyunca devam eden tadilatının Yasama Yılı açılış günü 2 Ekim Pazartesi'ye yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma devam ederken, Genel Kurul salonunun hazır olup olamayacağı endişeleri tavan yaptı.

Genel Kurul'un tadilat işlemlerini görenler, "Yetişmesine imkan yok" ifadelerini kullanırken; Meclis Başkanı Sibel Siber ise müteahhit firmanın, yaptığı sözleşmeye göre Genel Kurul Salonu'nu 28 Eylül'de teslim etmesi gerektiğini ifade ederek, "Genel Kurul çalışmalarının aksamaması için ne gerekirse yapılacak" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeye göre 28 Eylül Perşembe, Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesi gereken Genel Kurul salonundaki koltuklara, milletvekillerinin tam üç gün sonra oturup yeni yasama yılının açılışını yapmaları gerekiyor.

Bu kadar dar bir zamanlama ile yapılan tadilatın aksaması ya da uzaması halinde ise anayasal bir sorun ortaya çıkıyor.

KKTC Anayasası'nın, Cumhuriyet Meclisinin Toplantıları ve Çalışma Düzeni'ni belirleyen 81. Maddesi'nin 3'ncü Fıkrası, "Cumhuriyet Meclisi, her yıl ekim ayının ilk iş günü kendiliğinden toplanır ve olağan olarak haziran ayı sonuna kadar çalışır" diyerek; Cumhuriyet Meclisi'nin, 2 Ekim Pazartesi, 10.00'da toplanmasını bir 'anayasal zorunluluk' haline getiriyor.

Meclis Başkanı Sibel Siber, KIBRIS POSTASI'nın sorusu üzerine, "Genel Kurul salonunun 'ucu ucuna da olsa' yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diyerek, bu yöndeki temennisini ortaya koyarken; Genel Kurul tadilatının Yasama Yılı açılış toplantısına yetişmemesi riskinin olduğu görüşü hala yaygınlığını koruyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul salonu, Meclis tatile girer girmez tadilata girmiş ve cumhuriyetin ilan edildiği 1983 yılından beridir salonda bulunan son derece eski halı ve döşemeler değiştirilmeye başlanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.