İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Telsim'in desteklediği Dilan Bilen, Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmetik Oyunları'nda birinci oldu

Telsim'in desteklediği Dilan Bilen, Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmetik Oyunları’nda birinci oldu

Telsim'in desteklediği ve KKTC'yi Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmatik Oyunları'nda temsil eden Dila Bilen, 10 yaş kategorisinde birinci gelerek herkesi gururlandırdı.

Yayın Tarihi: 21/09/17 15:24
okuma süresi: 4 dak.
Telsim'in desteklediği Dilan Bilen, Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmetik Oyunları’nda birinci oldu
A- A A+
Telsim'in desteklediği ve KKTC'yi Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmatik Oyunları'nda temsil eden Dila Bilen, 10 yaş kategorisinde birinci gelerek herkesi gururlandırdı. Dila Bilen, 25 Kasım'da ise, İstanbul'da Uluslararası Open Mega Hafıza Yarışması'na katılacak. Dila Bilen, daha önce ABD'de KKTC'yi temsil ederek, Dünya Zeka Sporları Yarışması'nda çocuklar klasmanında 4. Flash Anzan klasmanında ise 9. gelmişti.

TANPINAR: DİLA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim olarak bireysel sporculara her zaman destek olduklarını dile getirerek, Dila Bilen'in KKTC'yi en iyi şekilde temsil ederek, büyük bir başarıya imza attığını vurguladı. Telsim ailesi olarak, başarıya giden yolda, yetenekli çocukları desteklemeyi önemsediklerini kaydeden Tanpınar, Dila Bilen gibi başarıı bir öğrenciyi destekliyor olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

BELGÜN BELEVİ: MEGA ARİTMATİK GÜNLÜK YAŞAMDA ÇOCUKLARA KATKISI ÇOK

Dila Bilen'in öğretmeni Belgün Belevi yaptığı açıklamada, Mega Aritmetik'in 6 ile 12 yaş arasındaki çocukların beyin gelişimlerini desteklemek amacıyla Japonlar tarafından geliştirilmiş bir eğitim sistemi olduğunu söyleyerek, zihinsel aritmetik teknikleriyle hafıza tekniklerini ve zeka oyunlarını birleştirerek beyinde sinerji yaratan çok özel bir sistem olduğunu belirtti. Bu sistemin, konsantrasyon ve günlük yaşamda çocuklara çok katkısı olduğunu için bu sistemi KKTC'ye getirdikleriklerini söyleyen Belevi, ülke adına kazanılan başarıların devam ettiğini dile getirdi.

İBRAHİM BİLEN: MEGA ARTİMATİK ÇOCUKLARIN BAŞARISINI ARTIRIYOR

Dila Bilen'in babası İbrahim Bilen yaptığı açıklamada ise, Mega Aritmetik alanında KKTC başarısının günden güne arttığını belirterek, bunun çok sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Ailelerin çocuklarını Mega Aritmatik sistemine yönlendirmelerini tavsiye eden Bilen, çocuklar için çok güzel bir eğitim sistemi olduğunu, matematik başarısına katkısının çok olduğunu dile getirdi. Bilen, "Ekranda birkaç tane sayıyı toplamak için konsantre olduğunu sandığımız çocuğumuz aslında hayata konsatre oluyor." diyerek sözlerini tamamladı.

DİLA BİLEN: BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Dila Bilen yaptığı açıklamada, "Matematik ile ilgili her şeyi seviyorum. Bu yüzden kendimi olabildiğince geliştirmek ve KKTC'yi olabilecek en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi. ABD'de gösterdiği başarının bir başlangıç olduğunu belirten Bilen, "Kendime güveniyorum ve çok çalışıyorum" dedi.

Memoriad Türkiye Anzan Mega Aritmatik Oyunları'nda KKTC'yi beş kişilik kafile temsil etti. 8 yaş gurubundan Sarp Türel beşinci, 7 yaş grubundan Aleyna Bayraktar dördüncü ve Başar Bayraktar beşinci olurken, 9 yaş gurubundan Ünzile Zorlu ise yedinci oldu. 10 yaş gurubundan Dila Bilen ise birinci gelerek, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.