İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy'dan samimi Vatandaşlık Yasası itirafı: "Yapmadık, yapamadık, yapmalıydık"

Akansoy'dan samimi Vatandaşlık Yasası itirafı: "Yapmadık, yapamadık, yapmalıydık"

Yeni bir Vatandaşlık Yasası'nın şart olduğunu ifade eden İçişleri eski Bakanı Akansoy, eleştirileri üzerine "Neden yapmadınız" şeklinde eleştirilince, samimiyetle itiraf etti.

Yayın Tarihi: 27/09/17 07:36
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy'dan samimi Vatandaşlık Yasası itirafı: "Yapmadık, yapamadık, yapmalıydık"
A- A A+
Kıbrıs Postası- Vatan Mehmet

İçişleri ve Çalışma eski Bakanı ve CTP Milletvekili Asım Akansoy'un geçtiğimiz gün hükümetin vatandaşlık politikasının ülkeyi ciddi bir çıkmaza götürdüğünü ifade ederek "yeni bir Vatandaşlık Yasası'nın şart olduğunu" belirtmesinin ardından kendisine hitaben "Hükümetteydiniz, üstelik sizinle birlikte CTP'liiki bakan da art arda İçişleri bakanlığı yaptı" eleştirilerine yönelik "Evet yapmadık, yapamadık, yapmalıydık" diye konuştu.

Asım Akansoy, Kanal T'de katıldığı canlı yayında, bu konudaki bir soruya karşılık, "Vatandaşlık Yasası konusunda bu eleştiri gelebilir: Neden yapmadınız o halde? Evetyapmadık, yapamadık, yapmalıydık… Doğru! Bundan sonra önümüze bakacağız ve bunu yapacağız. Kendi vatandaşlık politikamızı yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise Kıbrıs Postası Yazarı Serhat İncirli'nin televizyon programına konuk olduğu sırada, "Biz iktidarımızda yapmak istedik ve irade gösterdik ancak önce DP sonra da UBP, yani 'ortaklarımız' buna engel oldu" iddiasında bulundu.

Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, önceki hükümet döneminin İçişleri Bakanı Akonsoy'un, Havadis gazetesine verdiği söz konusu demecini eleştirmiş, eski bakanı "Şikayet ettiğin şeyin sorumlusu olmak" başlıklı yazısında "Ben de tam bu noktada şunu sormak istiyorum: Ardıl bir şekilde kendisi, partili arkadaşları Teberrüken Uluçay ve Aziz Gürpınar bu yasayı neden değiştirmedi?" diye sormuştu.

Reşat, yazısında, "İşin özüne dönecek olursak, mevcut yasayı dilediği gibi yorumlamak yerine Sevgili Akansoy, koltukta oturduğu sırada, kendisinden önce gelenlerin bıraktığı yerden öldürücü vuruşu vurup, vatandaşlık hakkını 10 yıla ya da 20 yıla çıkarsaydı ya. Elinden tutan mı vardı? Kimse de itiraz etmezdi. Edemezdi" ifadelerine yer vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.