İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Derya: "Türkiye benim için kardeş ülkedir, dost ülkedir ancak anavatanım Kıbrıstır"

Derya: "Türkiye benim için kardeş ülkedir, dost ülkedir ancak anavatanım Kıbrıstır"

Meclis'te yapılan bügünkü oturumda, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun ardından kürsüye gelen CTP Milletvekili Doğuş Derya, Ertuğruloğlu'nun üslüpsuzluğunu eleştirdi.

Yayın Tarihi: 10/10/17 12:21
okuma süresi: 3 dak.
Derya: "Türkiye benim için kardeş ülkedir, dost ülkedir ancak anavatanım Kıbrıstır"
A- A A+
KIBRIS POSTASI - Rüstem Tüccar

Meclis'te yapılan bügünkü oturumda Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun ardından kürsüye gelen CTP Milletvekili Doğuş Derya, Ertuğruloğlu'nun üslüpsuzluğunu eleştirdi.

"Bu kadar üslupsuz bu kadar hakaretetamiz bir açıklama olamaz. Sayın Cumhurbaşkanı'na 'Cumhurbaşkanı'mız' diyemiyorsunuz. Cumhurbaşkanı'nın siyasetini eleştirebilirsiniz ama bu şekilde bir yaklaşım yakışık almaz" şeklinde ifade etti.

Derya, ayrıca Kuzey'deki Kıbrıslı Rum ve Maronitlere uygulanan yeni yardım prosedürünü eleştirerek, "Biz din, dil, insan ayrımı yapmadan insan hakları için mücadele edeceğiz. İnşallah bir gün elinize kitap alıp okumayı da öğrenirsiniz. Şimdi durup size KKTC'nin nasıl, ne amaçla kurulduğunu anlatacak değilim" diyerek sert çıktı.

Derya, Ertuğruloğlu'nun Türkiye'yi öne sürdüğünü, onun üzerinden ayrılıkçı siyaset yapmaya çalıştığını ancak Türkiye'nin de federeasyon konusunda görüşlerinin açık olduğunu, dolayısıyla Ertuğruloğlu'nun amacına ulaşamayacağını dile getirdi.

Kuzey'de yaşanan ibadet engellerine de değinen Derya, "ibadeti engellerken bir basın açıklamanızı okudum "Türk devletiyiz, kimse gelip istediği zaman ibadet edemez" şeklinde ifadeleriniz vardı. Türk Devleti'nde ibadet nasıl olur görmek isterseniz Türkiye'ye bakın, anavatanınıza bakın. Sinagoglar var Patrikhaneler var, isteyen istediği gibi ibadet yapıyor" dedi.

DERYA: "ANAVATANIM KIBRIS'TIR"

Ertuğruloğlu'nun, "neden anavatanımız demiyorsunuz?" eleştirisi üzerine Derya, "çok açık söylüyorum. Türkiye benim için kardeş ülkedir, dostluk birliği yapmamız gereken, işbirliği yapmamız gereken, kültürel yakınlıklarımız olduğu bir dost ülkedir ancak anavatanım Kıbrıs'tır. Bu ülkede doğdum, bu ülkeyi toprak bilirim, bu ülkedeki insanların özgürlük içinde yaşaması için nasıl ki Kıbrıslı Rumlara itiraz ediyorsam, haklarımızı görmezden gelenlere de sizin gibilere de itirazlarım devam edecektir" şeklinde cevap verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.