İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Tam uTanmazlık... Yeni aldıkları "turistik T" izinleri ile T izni verilmesine karşı eylem yaptılar

Tam uTanmazlık... Yeni aldıkları “turistik T” izinleri ile T izni verilmesine karşı eylem yaptılar

Ceplerinde yeni aldıkları "turistik T" izinleri ile turistik T izni verilmesine karşı eylem yaptılar.

Yayın Tarihi: 11/10/17 07:39
okuma süresi: 10 dak.
Tam uTanmazlık... Yeni aldıkları “turistik T” izinleri ile T izni verilmesine karşı eylem yaptılar
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Vatan Mehmet

  • Ceplerinde yeni aldıkları "turistik T" izinleri ile turistik T izni verilmesine karşı eylem yaptılar.
  • Taksiciler, "bol bol dağıtılan turistik 'T' izinlerinin durdurulması ve aktif denetim yapılması" amacıyla önceki gün Meclis, Başbakanlık ve Ercan Havaalanı önünde bir dizi eylem yaparken; Lefkoşa ve Girne Taksiciler Birliği'nin üst düzey yöneticilerinin zaten "Turistik T İzni sahibi" oldukları öğrenildi.
  • Mevcut hükümet döneminde aldıkları öğrenilen bu izinlere rağmen bu eylemin başını birlik yöneticisi olarak çekmeleri şaşkınlık yaratırken, KIBRIS POSTASI'na konuşan kaynaklar, "Eylem gerekçeleri nedeniyle aslında istifa etmeleri gerekir" diye konuştu…
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, dün Meclis kürsüsünde yapılan eyleme işaret ederek, eylemlere hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını belirtti ve "Dün eyleme çıkan ve işin başını çekenler arasında kaç tane turistik T izin alan olduğunu paylaşmak isterler mi?" diye sordu.
  • Hükümete önceki gün üç gün süre verdiklerini açıklayan eylemci taksiciler, "Taleplerimize olumlu cevap alamadığımız takdirde cuma Ercan Havaalanı yolunun her iki yöndeki şeritlerini kapatıp, trafiğe nefes aldırmayacağız" tehdidi savurdu.
  • Öte yandan, Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, taksicilerin gerçekleştirdiği eyleme neden katılmadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı ve benzer ifadeler kullandı.
  • Biberoğlu, kimseyi eleştirmediklerini söyleyerek, "Biz Bakan ile bir görüşme yaptık, o da bize basının önünde söz verdi. 9+1'in verilmeyeceğini söyledi. Şu anda bekleme süresindeyiz. Bu durumda eyleme nasıl gideceğiz sizlere sorarım" şeklinde ifadelerde bulundu.

Taksiciler, "bol bol dağıtılan turistik 'T' izinlerinin durdurulması ve aktif denetim yapılması" amacıyla önceki gün Meclis, Başbakanlık ve Ercan Havaalanı önünde bir dizi eylem yaparken; Lefkoşa ve Girne Taksiciler Birliği'nin üst düzey yöneticilerinin zaten "turistik T İzni sahibi" oldukları öğrenildi.

Mevcut hükümet döneminde aldıkları öğrenilen bu izinlere rağmen bu eylemin başını birlik yöneticisi olarak çekmeleri şaşkınlık yaratırken, KIBRIS POSTASI'na konuşan kaynaklar, "Eylem gerekçeleri nedeniyle aslında istifa etmeleri gerekir" diye konuştu.

Hükümete önceki gün üç gün süre verdiklerini açıklayan eylemci taksiciler, "Taleplerimize olumlu cevap alamadığımız takdirde cuma da Ercan Havaalanı yolunun her iki yöndeki şeritlerini kapatıp, trafiğe nefes aldırmayacağız" açıklaması yaptı.

Öte yandan, Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, dün, taksicilerin gerçekleştirdiği eyleme neden katılmadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı.

MAĞUSALI TAKSİCİLER 'NEDEN KATILMADIKLARINI' AÇIKLADI

Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, taksicilerin gerçekleştirdiği eyleme neden katılmadıklarını, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı.

Biberoğlu, kimseyi eleştirmediklerini söyleyerek, "Biz Bakan ile bir görüşme yaptık, o da bize basının önünde söz verdi. 9+1'in verilmeyeceğini söyledi. Şu anda bekleme süresindeyiz. Bu durumda eyleme nasıl gideceğiz sizlere sorarım" şeklinde ifadelerde bulundu.

Ayrıca eylemde taksicilerin bağırıp çağırdıklarını, hatta kendisini bile karaladıklarını söyleyen Biberoğlu, "Ben de sizlere sorarım; bu haklı eylemde kimlerin arkasına gittiniz? Yarın size sormazlar mı; 'yahu be kardeş, şu başkanın 3 tane turistik T izni var, falanın da 2 tane var. Diğerinin de 35 tane kiralık aracı var, bunlar nasıl turistik T'lerin iptalini istiyor?' diye. Sizce etik mi?" diyerek eleştiride bulundu.

Çatalköy Başkanı'na herhangi bir sözünün olmadığını ve haklı olduğunu da belirten Biberoğlu, "Diğeri 40 sene izin kurulunda görev yaptı, daha da yapacağım diyor. Git kardeşim evine, dinlen. Arkanda bir sürü genç meslektaşların var, bırak onların da önü açılsın" çağrısında bulundu.

GÖZAY: "CUMA SABAHINA KADAR BEKLEYECEĞİZ. TALEPLERİMİZİ KARŞILAMAZLARSA, 10.00'DA ERCAN'I KAPATACAĞIZ"

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, taleplerinin karşılanması için hükümete cumaya kadar süre verdiklerini açıkladı.

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay, TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtında, önceki gece sona erdirdikleri eylemin, istediklerinin olmaması halinde cuma, Ercan Havaalanı'nda yeniden başlayacağını söyledi.

Gözay, "Cuma sabahına kadar bekleyeceğiz. Taleplerimizi karşılamazlarsa, saat 10.00'da Ercan'ı kapatacağız. Herkes tedbirini alsın. Uyarmadı demesinler" dedi.

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, turistik T izinlerinin durdurulması, taksicilerle ilgili birtakım yasal düzenlemeler yapılması ve aktif denetim talebiyle Lefkoşa'da Meclis önünde eylem düzenledi. Eylem, daha sonra Başbakanlığa, ardından da Ercan Havaalanı'na taşındı.

Eylemler yüzünden Lefkoşa ve Ercan'da araç trafiği bir süre durmuştu.

DÜRÜST: "EYLEMCİLERİN KAÇI TURİSTİK T İZNİ ALDIĞINI PAYLAŞMAK İSTER Mİ?"

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, "Dağıtılan turistlik T İzinlerinin taksiciler üzerindeki etkileri" konusunda yaptığı konuşmada taksicilerin yaptığı eyleme değinerek, bu protestonun Ercan Havaalanı'na kadar taşındığını anımsattı.

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, "Dağıtılan turistlik T İzinlerinin taksiciler üzerindeki etkileri" konusunda yaptığı konuşmada taksicilerin yaptığı eyleme değinerek, bu protestonun Ercan Havaalanı'na kadar taşındığını anımsattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ü "sistemsizliği desteklemekle" suçlayan Hamzaoğlulları, 9 artı 1 T izinlerinin denetlenememesini eleştirdi.

9 artı 1'lerde bagajların nasıl taşındığını soran Hamzaoğulları, bu 9 artı 1 izinlerin çok fazla verildiğini ve bunun taksicileri etkilediğini söyledi.

Bu izinlerin kimlere verildiğini sorgulayan Hamzaoğulları, para alınan ve taşınan her yolcuyu sadece T izinli araçların taşıyabileceğini, bunların başka hiçbir şekilde taşınamayacağını vurguladı.

Polislerin de bu konuda görev yapmadığını savunan Hamzaoğulları, polise ve denetim yapanlara da gerekli yetkinin verilmediğini kaydetti.

Polislerin mal sahibine de ceza yazabilmesi gerektiğini vurgulayan Hamzaoğulları, oteller önünde bekleyen taksilerin kalitelerini yükseltememek gibi bir sorunları olduğunu, eski araçlara yolcu verilmediğini anlattı.

Hamzaoğulları, konu hakkında yapılması gerekenleri sıralayarak Bakan Dürüst'ün T izinlerini durdurması, kendi içinde organize ve denetleme mekanizmasının güçlendirilmesi ve taksicilerin önerdiklerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Dürüst: "Eylemcilerin kaçı turistik t izni aldığını paylaşmak ister mi?"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, yapılan eyleme işaret ederek, eylemlere hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını belirterek "eyleme çıkan ve işin başını çekenler arasında kaç tane turistik T izin alan olduğunu paylaşmak isterler mi?" diye sordu.

Dürüst, "Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay'ın talepleri nelerdir? UBPli olup T izni kurulunda olmak isteyen Murat Karalar'ın talepleri nelerdir? Bunları hep açıklayacağım. Birleşik Taksiciler Birliği'nin yasallığı ne boyuttadır?" dedi.

"BEN BAŞLATMADIM, 9 ARTI 1'İ HEP BİRLİKTE KALDIRABİLİRİZ"

Turistik T izni konusunu kendisinin başlatmadığını söyleyen Kemal Dürüst, 9 artı 1 konumundaki turistik T izinlerini hep birlikte kaldırabileceklerini söyledi.

Taşımacılığın çağdaş ve yeni araçlarla yapılması için çalışmaların yapıldığını anlatan Dürüst, taksicileri direkt olumsuz etkileyen 9 artı 1 araçlara izin vermeyeceklerini kaydetti.

"YENİ YASADA ACI REÇETE OLACAK"

Denetim eksikliği olduğunu ve kaçak taksiciliğin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Dürüst, yeni çalışılan yasada acı reçeteler olacağını vurguladı.

Bakan Dürüst, diyalog için kapılarının herkese açık olduğunu ancak bireysel çıkarlar değil zümresel çıkarlar için eylem yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Bakan Dürüst, Birleşik Taksiciler Birliği'nin yasallığının İçişleri Bakanlığı'ndan sorgulanacağını belirterek, çok başlılık değil, tek başlılıkla hareket edilmesi gerektiğine işaret etti. Dürüst, turistik T izinlerini başlatanın kendisi olmadığını yineleyerek taksicilerle her zaman diyaloğa açık olduklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.