İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Market hırsızlığı zanlıları teminata bağlandı

Market hırsızlığı zanlıları teminata bağlandı

Yeşilköy'de faaliyet gösteren "Bayram Market" isimli işyerinden hırsızlık yapmakla suçlanan Mehmet Nurçin, Faruk Demir ve 17 yaşındaki Z.İ aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 17/10/17 07:32
okuma süresi: 3 dak.
Market hırsızlığı zanlıları teminata bağlandı
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Yeşilköy'de faaliyet gösteren "Bayram Market" isimli işyerinden sigara, içki ve kuruyemiş sirkat edip çalınan sigaraların bir kısmını Pamuklu'da faaliyet gösteren bir başka markete satmakla suçlanan Mehmet Nurçin, Faruk Demir ve 17 yaşındaki Z.İ'nin tutukluluk süreleri dün doldu.

Aleyhlerinde "Bina açma", "Sirkat", "Kasti hasar" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlamaları ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Polis soruşturmasını tamamladı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Murat Ergün mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Nurçin ve Faruk Demir'in 11 Ekim tarihinde Yeşilköy'de faaliyet gösteren "BayramMarket" isimli iş yerinin penceresinin korkuluklarını kasten ve kannunsuz olarak yerinden söküp hasara uğrattıklarını ve markete girerek içeriden muhtelif markalarda 3 şişe viski, 6 şişe bira, 9 karton sigara ve 2 paket kuruyemiş sirkat ettiklerini açıkladı.

12 Ekim tarihinde 17 yaşındaki zanlı Z.İ'nin, zanlı Nurçin ile Demir'in sirkat etmiş olduğu 8 karton sigarayı Pamuklu'da "Enes Market" isimli işyerine satarak 680 TL'yi sahtekarlıkla temin ettiğini belirten Ergün,zanlıların ayni gün polis ekipleri tarafından Mehmetçik köyünde tenha bir bölgede araç içerisinde tespit edildiklerini söyledi.

Ergün, şüphe üzerine aranan araçta 3 şişe viski ve 6 paket sigaranın tespit edilerek emare alındığını belirterek, zanlılardan izahat istendiğini zaman tutarsız cevap vermeleri üzerine polis karakoluna celp edildiklerini açıkladı. Karakolda yapılan soruşturmada zanlı Faruk Demir'in gönüllü ifade verdiğini belirten Ergün, tespit edilen eşyalar ile zanlının üzerindeki 140 TL'yi sirkat ettiklerini ve paranın da sahtekarlıkla temin edildiğini itiraf ettiğini söyledi. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Ergün, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Yurt dışına çıkışları yasaklandı

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Mehmet Nurçin, Faruk Demir ve Z.İ'nin yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlı Nurçin ile Demir'in 2'şer bin TL nakdi teminat ödemesine, KKTC vatandaşı1'er kefilin 30'ar bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına emir veren İnan, zanlıların hafatada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına karar verdi. İnan, zanlı Z.İ'nin ise haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.