İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Özdenefe: "Lapta marina ve otel projesi ihalesinin kime verildiği 3 gün içinde yayınlanmak zorunda!"

Özdenefe: "Lapta marina ve otel projesi ihalesinin kime verildiği 3 gün içinde yayınlanmak zorunda!"

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe "Lapta Marina ve Otel Projesi" başlıklı konuşma yaptı. Konuşmasıyla ilgili bakanın genel kurulda olmamasını eleştiren Özdenefe, "Lapta ihalesinde yaşananlar aslında son zamanlarda hızlandırılmış olarak her gün yüzümüze tokat gibi çarpan UBP zihniyetinin tipik örneğidir" dedi.

Yayın Tarihi: 17/10/17 15:39
okuma süresi: 6 dak.
Özdenefe: "Lapta marina ve otel projesi ihalesinin kime verildiği 3 gün içinde yayınlanmak zorunda!"
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmaların ardından tamamlandı. Milletvekilleri, Bedis Piknik Alanındaki binayla ilgili dava süreci, Lapta Marina ve Otel projesi ihalesi ile güvenlik ve garantiler konularını da meclis gündemine taşırken; hükümetin icraatlarıyla ilgili eleştiriler de yapıldı.
Özdenefe: "lapta marina ve otel projesi… ihalenin kime verildiği 3 iş günü içinde yayınlanmak zorunda"

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe "Lapta Marina ve Otel Projesi" başlıklı konuşma yaptı. Konuşmasıyla ilgili bakanın genel kurulda olmamasını eleştiren Özdenefe, "Lapta ihalesinde yaşananlar aslında son zamanlarda hızlandırılmış olarak her gün yüzümüze tokat gibi çarpan UBP zihniyetinin tipik örneğidir" dedi.

Ercan Havaalanının işletme haklarıyla ilgili yaşananlara da değinen Özdenefe, ilgili tüm bakanlarla ilgili soruşturma önergelerini Meclis Başkanlığına sunacaklarını kaydetti.
Yatırımlarla ilgili konularda ne zaman eleştiri yapsalar, CTP zaten yatırım istemez sözleriyle karşılaştıklarını söyleyen Özdenefe, CTP'nin gelişmeyi desteklediğini ancak bunun yasa dışı işlemleri doğru kılmayacağını anlattı.

Kendilerinin de hazır bulunduğu "Lapta Marina ve Otel Projesi"yle ilgili danışma toplantısının ihale kararı alındıktan sonra yapılmasının kabul edilebilir olmadığını anlatan Özdenefe, ihalenin kime verildiğinin hala açıklanmadığını söyledi.

İhaleye sadece bir şirketin teklif verdiğinin açıklandığını, şirketin kim olduğunu sorduklarında cevap verilmediğini kaydeden Özdenefe, ilgili yasaya göre ihalenin kime verildiğinin 3 iş günü içinde yayınlanmak zorunda olunduğunu dile getirdi.

Lapta Belediye Meclisi üyesinden alınan bilgiye göre ilgili şirketin Taşyapı olduğunu dile getiren Özdenefe, sözleşmenin belediye meclisi üyelerine dahi gösterilmediğini kaydetti.

İlgili denetleyici kurumların ve bakanlıkların bu konuda neden denetim yapmadığını soran

Özdenefe, ilgili kamu arazisinin ilk etapta sahil yürüyüş yolu olarak belediyeye verildiğini kaydetti.

Özdenefe,daha sonra marina için de izin alan projede nasıl 5 yıldızlı otel için ihaleye çıkılabildiğini sorarak, "kamu yararı bunun neresinde" dedi.

Özdenefe, bu konuyla ilgili hala açıklama yapılmaması nedeniyle atılan adımların seçimlerden önce belediyenin borçlarını kapatmak, seçimde avantaj sağlamak için atıldığını düşündüğünü söyledi.

HAMAZOĞULLARI HÜKÜMETİN İCRAATLARINI ELEŞTİRDİ

CTP Milletvekili Biray Hamazoğulları "Hükümetin İcraatları" başlıklı konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Sorduğu sorulara verilen yanıtların yetersiz olduğunu anlatan Hamzaoğulları, bunlara örnek verdi.

Hamzaoğulları, İskele merkezde yapılması planlanan, devlet dairelerinin tek çatı altında birleştirilmesi projesinin ne zaman gerçekleştirileceği sorusuna karşılık, konunun hala proje aşamasında olduğunun söylendiğini dile getirerek, 17 aydır nasıl hala proje aşamasında olunduğunu sordu.

Yenierenköy Kaymakamlık binasına ilişkin sorusuna, "Bütçe Dairesinden bloke talep edildiği ancak Haziran ayından bu yanan cevap alınmadığı" yanıtını aldığını söyleyen Hamzaoğulları, Yenierenköy Belediyesi'nde kaç personel çalışır ve görevleri nedir sorusuna cevaben, 91 kişi çalıştığının söylendiğini ancak belediyede 114 kişi çalıştığını kendisinin bildiğini kaydetti.

Mehmetçik Köyü asfaltlama projesiyle ilgili sorusuna verilen cevaba da değinen Hamzaoğulları, bölge halkının mağdur olduğunu anlattı.

Hamzaoğulları, 17 aydır bazı köylere su götürülemediğini de kaydetti.

Zorunlu taşımacılık altında kimlerle sözleşme yapıldığı hakkındaki sorusuna 26 otobüsle sözleşme yapıldığı cevabı aldığını kaydeden Hamzaoğulları, kendisinin ilgili kurumda divan başkanlığı yaptığını hatırlatarak, 410 kişilik sözleşme belgesinin kendisine ikinci uyarıda gönderildiğini belirtti.

"38 kişiye iki dudak arasında işbaşı yaptırdılar" diyen Hamzaoğulları "Bu çarşaf liste yüzlerine tokat gibi çarpacak. Halk gerekeni yapacak" dedi.

Turistik T izinlerinin başlı başına bir sıkıntı olduğunu söyleyen Hamzaoğulları, T izinlerinin kimlere verildiğine dair bilgi istedi.

Son döneme 200 tane 9+1 araç satıldığını dile getirerek, günün sonunda belirli bir kesimin karlı çıktığını kaydetti.

Ercan ihalesi konusunda Bakan Dürüst'e sorular yönelten Hamzaoğulları, "Ercan sözleşmesiyle ilgili uzatma nedeniyle şirketin 800 milyon Euro kazandığını" söyledi.

Hamzaoğulları halka, dürüst insanları Meclise seçme çağrısı yaptı.
Konuşmaların ardından yazılı ve sözlü sorulara geçildi.

Meclis Genel Kurulu bugünkü toplantısını tamamlandı. Sonraki toplantı 23 Ekim Pazartesi 10.00'da yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.