İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı: "Meclis'in yıl sonuna kadar yapması gereken çok iş var"

Akıncı: "Meclis'in yıl sonuna kadar yapması gereken çok iş var"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Yayın Tarihi: 17/10/17 18:58
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı: "Meclis'in yıl sonuna kadar yapması gereken çok iş var"
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Özgürgün'ü Başbakanlık'ta ziyaret etti. Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı görüşmede yaptığı açıklamada,iadeyi ziyaretler yaptığına işaret ederek, kurumlararası diyaloğun gerekli olduğunu belirtti.

Görüşmede güncel konuların da görüşüleceğini, Temmuz 2018'de yapılacak genel seçimlerin, 7 ay öne alınmasının söz konusu olduğunu, 7 Ocak tarihinin konuşulduğunu, ilgili yasanın hazırlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, ilgili yasanın günün sonunda önlerine geleceğini, sürecin daha sağlıklı işleyebilmesi için konuşulması gerekenleri konuşacaklarını kaydetti.

Taşınmaz Mal Komisyonu'yla (TMK) ilgili bu Meclis döneminde de bir şey yapılamadığını, kısa sürede bir şey yapılmasının da kuşkulu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de (AİHM) onayını alarak yerel çare müessesesi olarak kurgulanan TMK'nın, AİHM tarafından eğer "işlevini yerine getirmez" diye bir yargıyla karşı karşıya kalmasının büyük sıkıntılar getirebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, TMK'nın işlevselliğini artıracak, daha hızlı çare üreten bir yapı haline getirilmesinin şart olduğunu, yıl sonunda dolacak süresinin de uzatılması gerektiğini, bu Meclis'in yapması gereken çok iş olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: "DEVLET CİDDİYETİ İÇİNDE İLİŞKİLERİ İYİ TUTMA GAYRETİN İÇİNDEYİZ"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet ortağı ile birlikte Cumhurbaşkanını Başbakanlıkta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, hükümet olarak Cumhurbaşkanı ile yakın işbirliği ve istişare içinde çalışmanın bilincinde olduklarını, devlet ciddiyeti içinde Cumhurbaşkanı ile ilişkileri en iyi düzeyde tutma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ziyaretinin daha önce planlandığına işaret eden Başbakan Özgürgün, ziyaretin seçim kararı nedeniyle yapılmış gibi algılanmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Özgürgün, seçim tarihinin yaklaşması nedeniyle hükümetin görev süresinin sonuna doğru geldiğini, ancak devletlerde devamlılığın esas olduğunu belirterek, kendilerinin de cumhurbaşkanının da seçimle göreve geldiğini, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretini bu anlamda topluma olumlu yansıyan bir ziyaret olarak gördüklerini, konuların karşılıklı konuşulup değerlendirileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.