İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova Ankara'da

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova Ankara'da

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Bakanı Özdemir Berova, Ankara'da gerçekleştirilen 8'inci Uluslararası Eğitim Yönetimi Formu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 19/10/17 15:39
okuma süresi: 4 dak.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova Ankara'da
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Bakanı Özdemir Berova, Ankara'da gerçekleştirilen 8'inci Uluslararası Eğitim Yönetimi Formu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Bakan Berova konuşmasına Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim sistemlerinin gelecek nesillerin yetiştirilmesindeki önemini vurgulayarak başladı.

Eğitimi yönetme dışında bir veli olarak ta sokaktaki insanla birebir temasın önemine değinen Bakan Berova, siyasetçilerin ve siyasetin eğitimi daha ileriye götürmekteki yerinden ve rolünden bahsetti.

Berova, yaşanılan coğrafya üzerinde ülkeyi daha da ileriye taşımak ve çocukların en iyi şekilde eğitim alıp yetişmeleri adına önemli bir görev üstlendiklerini bu noktada organizenin önemli olduğunu, bunun gibi oluşumların devleti var ettiğini ve devamlılığını sağladığını ifade etti.

Bir Devletin kurulmasının çok uzun ve meşakkatli bir süre aldığını, çok acıların çekildiğini kaydeden Bakan Berova, Devlet kurmanın ve devamlılığını sağlamanın, toplumun refahını daha da üst seviyelere çıkarmanın ancak eğitimle mümkün olduğunu, çocuklara gerekli eğitimin verilememesi durumunda sonucun da hayırlı olmayacağına ifade etti.

Günümüzde birçok ülkenin ciddi sorunlarla boğuştuğuna işaret eden Berova, yanı başımızda bir ateş çemberi olduğunu unutmamamız gerektiğini, böyle bir duruma düşmemek için de eğitimle birlikte toplum adına iyi şeyler üreterek eğitimli insan gücü ile ülkeyi daha müreffeh günlere taşımamız gerektiğini anlattı. Bunun yapılamaması durumunda ise: "toplumun gereklerinin devamlılığı sağlanamaz ve ülkenin sonu anlamına gelir" diyen Berova, işte bu noktada öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Esas konunun çocukların nasıl yetişmesi gerektiği olduğunun altını çizen Berova, "Biz çocuklarımızdan nasıl yetişmesini bekliyoruz? Esas konu bu… Düşünebilen dünyayı anlayabilen bu vatanın nasıl vatan olduğunu anlayabilen, yaşanan hadiselerin önemine varan, milli değerlerimize sahip çıkan bireyler yetiştirmeliyiz. Onlara üzerinde vatan olarak yaşadığımız bu toprakları daha da ileriye nasıl götürebiliriz düşüncesini aşılayıp, toplumumuzun refahını nasıl sürdürülebilir bir noktaya taşıyabiliriz meselelerini verebildiğimiz çocuklar yetiştirmeliyiz." dedi

Eğitim sisteminden de bahseden Berova, kuruluş aşamasından planlamaya ve yönetime kadar çok zorlu yolların yüründüğünü, yönetme konusunda sistemin tam bir plan program çerçevesinde olması gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim de sistemin planlanması için içerisinde iyi yetişmiş personel ile birlikte, eğitim verme konusunda gönülden bağlı kişilerle yürümenin önemine de değinen Bakan Berova, bu ve bunun gibi organizasyonlarla eğitim sistemini daha da ileri durumlara taşınabileceğini belirtti.

EYFOR'8 'in başarılı sonuçlar doğuracağına da inanç belirten Bakan Berova, eğitim alanında son 15-20 yılda çok büyük aşamalar kaydedildiğini, dinamiklerin sürekli gelişip değiştiğini ve bundan sonra da böyle devam edeceğini söyledi. Öğretmenlere eğitim de büyük görevler düştüğünü yineleyen Bakan Berova, bilginin öğrenciye aktarılmasının hayati bir konu olduğunu bunun da çok zor bir iş olduğunu farkında olduklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.