İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Derkan, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutladı

Derkan, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutladı

Kıbrıs Türk Hava Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan, 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutlayan bir açıklama yayımladı.

Yayın Tarihi: 20/10/17 07:07
okuma süresi: 3 dak.
Derkan, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutladı
A- A A+

Derkan'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutlarken bu nitelikli ve özverili mesleği icra etmenin haklı gururunu tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte yaşamaktayız. Böylesine özel bir gün her yıl 20 Ekim'de tüm dünyada düzenli olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Federasyonu'nun ''IFATCA'' 1961 yılında kurulması sonrasında Hava Trafik Kontrolörleri'nin önemi daha da artmıştır. Günlük 136.000 uçuşa çıkan dünya trafiği bu mesleğe olan ilginin ve önemin daha da artırılması gerçeğini ortaya koymaktadır.

Ülkemizde olması gereken noktadan oldukça aşağıda olan ve gereken ilgi, alakayı görmenin çok uzağında bulunan bu mesleği; bizler hava trafik kontrolörlüğünün getirmiş olduğu büyük sorumluluğun farkında olan profesyonel eğitimli kişiler olarak güvenli, kesintisiz ve hızlı bir hava trafik akışı sağlayabilmek için ne olursa olsun görevlerimizi canla, başla ve fedakarca sürdürme karalılığındayız. İnsanoğlunun artan bir ivmede gelişen, büyüyen bu sektöre ve dünya hızına ayak uydurma çabaları, herşeye rağmen hala en güvenilir ve en hızlı ulaşım şekli olan havacılığa olan ilginin ve talebin yıllar geçtikçe artmasına vesile olmaktadır.

Bu talep, ülkemizde de doğal olarak artmaktadır. Hava Trafik Hizmetleri teknolojik açıdan son derece yeterli olmasına karşın, personel sayısı olarak yetersiz kalmaktadır. Ayrıca mesleği ifa eden bu değerli kişilerin mevcut sorunları ile yakından ilgilenilmemektedir. Hava Trafik Kontrolörü hizmet verirken, fiziki ve mental açıdan zorlanmamalıdır. En kısa zamanda mevcut zorlukların aşılması dileğiyle birlikte tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü en içten duygularımızla kutlar, nitelikli görevlerinde ve çalışmalarında başarılar dileriz.

İhmalsiz görevler ve Emniyetli Uçuşlar Dileriz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.