İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "İskele'ye üniversite açılmasına değil, özel üniversiteye arazi verilmesine karşıyız!"

Denktaş: "İskele'ye üniversite açılmasına değil, özel üniversiteye arazi verilmesine karşıyız!"

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, KIBRIS POSTASI'na yaptığı değerlendirmede, İskele bölgesine üniversite açılmasına karşı olmadıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 20/10/17 07:38
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "İskele'ye üniversite açılmasına değil, özel üniversiteye arazi verilmesine karşıyız!"
A- A A+
KIBRIS POSTASI
  • Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, KIBRIS POSTASI'na yaptığı değerlendirmede, İskele bölgesine üniversite açılmasına karşı olmadıklarını belirtti.
  • Denktaş Üniversitesi'ne arazi verilmesi gündeme geldiğinde kamuoyunda 'peşkeş' iddialarının dillendirildiğini hatırlatan Denktaş, ''İskele'ye devlet üniversitesinin bir veya birden çok fakülte açmasını destekliyoruz fakat özel bir üniversiteye arazi verilmesine karşıyım'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İskele ilçesine üniversite yapılmasına hükümetin karşı olduğu iddialarını "saçmalık" olarak niteledi. Denktaş, "Özel bir üniversiteye arazi verilmesine karşıyım" derken; "Denktaş Üniversitesi'ne arazi verdiğimiz, peşkeş çektiğimiz iddia ediliyordu. Şimdi bir başka özel üniversiteye arazi verirsek, bu peşkeş olmuyor mu?" sorusunu sordu.

Denktaş, KIBRIS POSTASI'nın bu konudaki sorularını yanıtladı ve "Hükümet ya da benim buna karşı olduğumuz iddiası doğru değildir. İskele'ye devlet üniversitesinin bir veya birden çok fakülte açmasını destekliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, sosyal medyada bazı kişilerin "İskele'ye üniversite açılmasını engelliyorlar" şeklinde iddiaları bulunduğunun hatırlatılması üzerine de "Devlet, sosyal medyadaki dedikodularla yönetilmez. İskele'ye üniversite açılmasına karşı değiliz, tam aksine; bu ilçemizin uzun zamandan beri talebi olan uygun bir yatırımın yapılmasını destekliyoruz" diye konuştu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) başta olmak üzere, diğer üniversitelerin de bölgeye fakülteler açmasında bir sakınca görmediklerini, devlet üniversitesine arazi verilmesine de karşı olmadığını kaydeden Denktaş, şunları ekledi: "Denktaş Üniversitesi'ne arazi verdiğimiz, peşkeş çektiğimiz iddia ediliyordu. Şimdi bir başka özel üniversiteye arazi verirsek, bu peşkeş olmuyor mu?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.