İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

"Hazırız… Şimdi kararı halkımız verecek"

“Hazırız… Şimdi kararı halkımız verecek”

Başbakan'ın "hodri meydanı" ardından ana muhalefetin seçim tarihini belirlemesi sonrası KIBRIS POSTASI'na konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimde iddialı olduklarını vurgulayarak, "Bu şartlarda sandığı bir an önce halkımızın önüne götürmek bizim en önemli sorumluluğumuzdu… Bunu yerine getirdik. Şimdi halkımız bir karar verecek" diye konuştu ve CTP olarak hazır olduklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/10/17 07:37
okuma süresi: 6 dak.
“Hazırız… Şimdi kararı halkımız verecek”
A- A A+
KIBRIS POSTASI - Vatan Mehmet
  • Başbakan'ın "hodri meydanı" ardından ana muhalefetin seçim tarihini belirlemesi sonrası KIBRIS POSTASI'na konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimde iddialı olduklarını vurgulayarak, "Bu şartlarda sandığı bir an önce halkımızın önüne götürmek bizim en önemli sorumluluğumuzdu… Bunu yerine getirdik. Şimdi halkımız bir karar verecek" diye konuştu ve CTP olarak hazır olduklarını vurguladı.
  • Ülkemizde yıllardır siyaseti felç eden, adaletten, üretkenlikten ve hizmetten uzaklaştıran ve bu nedenle de bir an önce değişmesi gereken bir düzenin var olduğunu iddia eden Genel Başkan Erhürman, yukarıdan aşağıya adaletsiz biçimde menfaat dağıtımı ve onun karşılığında "sistematik siyasi destek devşirildiğini" savunarak, hükümetin 18 aylık görev süresi içerisinde de bu sistemin şahikası olduğunu ve onu değiştirmek bir yana; sürdürülmesi için ne gerekirse yapabileceğini gösterdiğini savundu.
  • Erhürman, "Seçimde verilecek kararla, haysiyetimizle oynayan, bizi üretimden koparan, kamu hizmeti alamaz hale getiren, durmadan karşımıza geçip, 'ben hukuk da halk da tanımam. Bu ülkede devlet de, hukuk da, halk da benim' deme cüretini gösteren bu hükümetle birlikte tarihin çöplüğüne göndermek olacağına bütün yüreğimle inanıyorum" ifadelerini kullandı.
  • Öte yandan, geçtiğimiz hafta, Seçim ve Halkoylaması (Degisiklik) Yasa Tasarısı, oy birliğiyle komiteden geçti. Tasarı, bugün Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olacak.

Cumhuriyet Meclisi'ndeki siyasi partiler, 7 Ocak 2018'de erken genel seçime gidilmesinde uzlaşı sağlarken; Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi de bugünkü toplantısında "Seçim ve Halk Oylaması (Değişiklik)Yasa Tasarısı"nı oy birliğiyle onayladı.

Tasarı, bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, 7 Ocak'ta yapılması öngörülen erken genel seçimle ilgili kararı ise 3 Kasım'da görüşecek ve 7 Ocak'ta seçime gidilebilmesi için takvimin ve yasal prosedürün başlatılmasının adımı bu sayede atılacak.

Geçtiğimiz günlerde "İstediğiniz tarihi açıklayın" diyen Başbakan'a yanıt, "7 Ocak'ta buyurun" diyen CTP Genel Başkanı Erhürman'dan gelmişti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet, erken seçim tarihi olarak 7 Ocak dedi, halkımıza hayırlı olsun, gereği yapılacaktır" diyerek erken seçim tarihinin 7 Ocak olduğunu ilan etmişti.

KIBRIS POSTASI'na konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, iddialı konuştu; erken seçimde 'halk tanımazların' çöplüğe gideceğini söyledi.

Başbakan'ın "hodri meydanı" ardından ana muhalefet partisi CTP'nin seçim tarihini belirlemesi sonrası CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimde iddialı olduklarını vurgulayarak, "Ana muhalefet partisi olarak bu şartlarda sandığı bir an önce halkımızın önüne götürmek bizim en önemli sorumluluğumuzdu. Bunu yerine getirdik. Şimdi halkımız bir karar verecek…" dedi.

ERHÜRMAN: "7 OCAK TARİHİNİ ERKEN SEÇİM TARİHİ OLARAK BELİRLEDİK VE ÖNERDİK"

Erhürman, şöyle dedi: "Bu ülkede, benim yıllardır ülke siyasetini felç ettiğini, adaletten, üretkenlikten ve hizmetten uzaklaştırdığını, o yüzden de bir an önce değişmesi gerektiğini söylediğim bir sistem var. Bu sistem, siyasetçinin yurttaşla hiyerarşik bir ilişki içerisinde yukarıdan aşağıya adaletsiz biçimde menfaat dağıtması ve onun karşılığında aşağıdan yukarıya siyasi destek devşirmesi üzerine kurulu. Bu hükümet 18 aylık görev süresi içerisinde bu sistemin şahikası olduğunu ve onu değiştirmek bir yana sürdürülmesi için ne gerekirse yapabileceğini gösterdi. Hem de bu kez hiçbir şey gizli kalmadı."

"HALKIN TÜM KESİMLERİ BUNLARDAN HABERDAR"

"Yapılan bütün yolsuzluklar, hukuksuzluklar, ciddiyetsizlikler, sorumsuzluklar bir bir ortaya çıktı. Halkın tüm kesimleri bunlardan haberdar… Biz mart ayından beri bu hükümetin iktidarda kaldığı her günün ülkemizden, halkımızdan, yalnızca bugünkü kuşaklardan değil; gelecek kuşaklardan da çalınmış bir gün olduğunu söylüyoruz. O nedenle Özgürgün'ün hodri meydan çağrısı ve seçim tarihini belirleme konusunda bile sorumluluk almaktan kaçınan yaklaşımı karşısında, yasal çerçevede mümkün görünen en yakın tarih olan 7 Ocak tarihini erken seçim tarihi olarak belirledik ve önerdik."

"ŞİMDİ HALKIMIZ BİR KARAR VERECEK"

KIBRIS POSTASI'na konuşan Erhürman, sözlerini şöyle tamamladı: "Ana muhalefet partisi olarak bu şartlarda sandığı bir an önce halkımızın önüne götürmek bizim en önemli sorumluluğumuzdu. Bunu yerine getirdik. Şimdi halkımız bir karar verecek. Verilecek kararın, haysiyetimizle oynayan, bizi üretimden koparan, doğru dürüst kamu hizmeti alamaz hale getiren, her türlü adaletsizlikle malul bu sistemi, onun şahikası olan, durmadan karşımıza geçip, 'ben hukuk da, halk da tanımam. Bu ülkede devlet de, hukuk da, halk da benim' deme cüretini gösteren bu hükümetle birlikte tarihin çöplüğüne göndermek olacağına bütün yüreğimle inanıyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.