İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

CTP'deki eski Başbakanlar aday olmuyor. Gözler Sibel Siber'de

CTP'deki eski Başbakanlar aday olmuyor. Gözler Sibel Siber’de

CTP'de 7 Ocak'taki seçimlerde üç eski başbakan Ferdi Sabit Soyer, Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu aday olmayacaklarını açıkladı. CTP'de Genel Başkanlık görevinde de bulunmuş olan Ferdi Sabit Soyer ve Özkan Yorgancıoğlu dün yaptıkları duygusal açıklamalarla aday olmayacaklarını ifade ettiler. Ömer Kalyoncu ise geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Yayın Tarihi: 10/11/17 09:30
okuma süresi: 4 dak.
CTP'deki eski Başbakanlar aday olmuyor. Gözler Sibel Siber’de
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin ağır toplarından ve eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, Ömer Kalyoncu ve Özkan Yorgancıoğlu 2018 seçimlerinde partilerinden milletvekili adayı olmayacakları netleşirken, CTP'de Başbakanlık yapmış ve aday olup olmayacağını açıklamamış tek isim olan Meclis Başkanı Siber Siber'e döndü. Siber'in aday olup olmayacağı ile ilgili olarak uzunca bir zamandır kulislerde söylentiler dolaşırken, Siber'in kararını bugün yapacağı basın açıklamasıyla duyuracağı öğrenildi.

Siber'in yakın çevresine çok yorulduğunu ve zaman zaman kendisini hedef alan siyasi entrikalardan yorulduğunu ifade ettiği öğrenilirken, aldığı kararı bugün açıklaması bekleniyor.

CTP'de Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevlerini de sürdürmüş olan Ferdi Sabit Soyer, yaptığı açıklamada, "Aday olmayacağım demek ,CTP' nin değerlerine, ilkelerine dönük sırt döneceğim veya onlara dönük edilgen kalacağım anlamına gelmez. Bu değerler için bir üye olarak tüm siyasi yaşamım boyunca gösterdiğim gibi çalışmaya elimden geldiğince katkı sağlamaya devam edeceğim" dedi.

Yine CTP'de Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevlerini Yorgancıoğlu ise duygusal bir paylaşım aday olmayacağını söyledi. Yorgancıloğlu açıklamasında şunları söyledi: "2018 yılının ocak ayında bizleri yeni bir seçim bekliyor. Partimiz, halkımızın sorunlarını çözme adına seçime katılırken yeni CTP ve yeniden CTP şiarı ile yeni ufuklara yelken açma kararlılığındadır. İnandığım amaçlar uğruna mücadele etmek için ille de bir makamda olmak gerekmiyor anlayışını benimseyen biri olarak, 2018 Ocağında yapılacak seçimlerde aday olmamaya karar verdim"

Kıbrıs Postası

CTP'de Başbakanlık yapmış ve aday olup olmayacağını açıklamamış tek isim olan Meclis Başkanı Siber Siber'e döndü.

Siber'in aday olup olmayacağı ile ilgili olarak uzunca bir zamandır kulislerde söylentiler dolaşırken, Siber'in kararını bugün yapacağı basın açıklamasıyla duyuracağı öğrenildi.

Siber'in yakın çevresine çok yorulduğunu ve zaman zaman kendisini hedef alan siyasi entrikalardan yorulduğunu ifade ettiği öğrenilirken, aldığı kararı bugün açıklaması bekleniyor.

SOYER

CTP'de Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevlerini de sürdürmüş olan Ferdi Sabit Soyer yaptığı açıklamada, "Aday olmayacağım demek ,CTP' nin değerlerine, ilkelerine dönük sırt döneceğim veya onlara dönük edilgen kalacağım anlamına gelmez. Bu değerler için bir üye olarak tüm siyasi yaşamım boyunca gösterdiğim gibi çalışmaya elimden geldiğince katkı sağlamaya devam edeceğim" dedi.

YORGANCIOĞLU

CTP Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu da duygusal bir paylaşım ile 7 Ocak'taki seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

Yorgancıoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle: "İnandığım amaçlar uğruna mücadele etmek için ille de bir makamda olmak gerekmiyor" anlayışını benimseyen biri olarak, 2018 Ocağında yapılacak seçimlerde aday olmamaya karar verdim. Halkıma karşı görevlerimin devam ettiğine olan inancım nedeni ile Halkımızın çıkarları doğrultusunda Parti'min seçim süreci ve sonrasında vereceği her görevi yapacağımı da sizlerle paylaşmak istiyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.