İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Kenan Örgen: "İnsana insan gibi hizmet etmek isterim"

Kenan Örgen: "İnsana insan gibi hizmet etmek isterim"

Kıbrıs Postası bugünden itibaren "Seçim Sohbetleri"ne başlıyor... İlk seçim sohbetimizi Ulusal Birlik Partisi (UBP), Lefke İlçesi'nin sekiz aday adayından biri olan Kenan Örgen ile Gemikonğaı'nda, deniz kenarında yaptık.

Yayın Tarihi: 13/11/17 08:00
okuma süresi: 6 dak.
Kenan Örgen: "İnsana insan gibi hizmet etmek isterim"
A- A A+
Seçim Sohbetleri
Şüküfe HANSEL

Kıbrıs Postası bugünden itibaren "Seçim Sohbetleri"ne başlıyor... 7 Ocak 2018 tarihinde yapılması beklenen erken genel seçimler için heyecan başladı. Siyasi partilerin büyük çoğunluğu aday adaylarını belirledi. Bu seçimde yıllarca meclis koltuklarını dolduran CTP'li önemli birkaç ismin aday olmayacağı açıklandı. Yeni ve genç aday adayları dikkat çekiyor.

Bu arada takdir edersiniz ki, en az 8 parti 50'şer adayla yarışa girecek... Her gün bir aday veya aday adayı ile söyleşi yapsak, 400'ü aşan güne ihtiyacımız var... Tüm aday adaylarını, siyasete soyunan herkesi bu sayfada ağırlamak isterdik ama bunun mümkün olmadığı aşikar...

İlk seçim sohbetimizi Ulusal Birlik Partisi (UBP), Lefke İlçesi'nin sekiz aday adayından biri olan Kenan Örgen ile Gemikonğaı'nda, deniz kenarında yaptık.

***

Kenan Örgen kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?

23 Ağustos 1964 lefke doğumluyum, Lefke Hastanesi'nde doğdum. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseyi Lefke'de okudum. Lise yıllarımda çok iyi bir atlettim. Kıbrıs rekorlarım oldu. Milli sporcuydum. Tenise olan merakımdan dolayı tenise de başlamıştım ve bu spor alanında da başarılı oldum. İnsan severek ve isteyerek yaptığı herşeyde başarılı olabilir. On yıl boyunca Lefke Tenis Kulübü Başkanlığım da var. Halen sporun içindeyim. Spor ve sporcu bir ülkenin en büyük değeridir. Yüksek tahsilimi Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde yaptım. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik görevimi yerine getirmek için adaya döndüm. Askerlik bitince evlendim. Eşim de Lefkeli ve Lefke'de yaşıyoruz. İki çocuğumuz ve bir torunumuz var.

Neden aday adayı oldunuz? Seçmenden oy talep ederken neler söyleyeceksiniz?

13 yaşımdan beri siyasetin içerisindeyim. Ailem UBP'liydi. Ben de 35 yıldır UBP'nin içerisinde aktif olarak çalışıyorum. Lefke Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Lefke Örgüt Başkanı oldum ve şu anda milletvekili olabilmek için aday adayıyım. Partililerim beni aday çıkardığı taktirde ülkesini seven, Lefke'yi seven bir insan olarak, insana insan gibi hizmet edebilmek, çocuklarımızın ve torunlarımızın yarınlarının daha güzel olabilmesine katkıda bulunabilmek amacıyla milletvekilliği görevi için halkımızdan oy talebinde bulunacağım. Doğduğum, büyüdüğüm ve çocuklarımı büyüttüğüm Lefke'yi daha yaşanılır hale getirmek, gençlerin buradan göç etmesini durdurmak için özellikle Lefkeli'den oy talep edeceğim. Lefke, Başbakanımız Hüseyin Özgürgün sayesinde bir ilçe olmuştur. Lefke geçmişe göre çok daha iyi durumda ama yeterli değil. Lefke'de yatırımın ve turizmin önünü açmak gerekiyor. Yabancı yatırımcıya karşı değilim. Bundan faydalanmayı bildiğimiz taktirde hiçbir sorun yoktur. Yatırımcıya Kıbrıslı istihdam şart gösterilecek, ekmek su vs. buradan alınacak. Böylelikle bölge kalkınacak. Bu mantıkla aslında KKTC'de iş sorunu kalmaz. Burada yaşayan eğitimli birçok gencimiz var. Evde oturuyorlar. Bu gençlere iş imkanı yaratabilmek gerekir. Genel olarak KKTC'de yaşayan tüm gençlere iş imkanı yaratabilmek, özel sektörü cazip hale getirebilmenin yolunu bulmak gerekiyor. Bunu yapabiliriz, başarabiliriz.

Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz, başarılı olmak için neleri yapmadılar? Siz neler yapacaksınız?

Geçmiş hükümetlerin elbette başarıları da başarısızlıkları da olmuştur. Bizi asıl ilgilendirmesi gereken bundan sonraki başarılardır. UBP, 7 Ocak sonrası hükümette olacaktır, bundan eminim... Daha da başarılı olması en büyük isteğimdir.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki birçok sorunun da sebebi mi? Eğer değilse, ülkede size göre var olan sorunların çözümü konusundaki düşünceleriniz, önerileriniz nelerdir?

Dünyada da ve elbette Kıbrıs'ta da barıştan yanayım. İnsanların huzur içinde yaşaması gerektiği inancındayım. Kıbrıs Konusunun çözümü konusunda, geçmişin acısını iyi bilen herkes gibi, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisini içermeyen hiçbir çözüme evet demiyorum. Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün de ülkede güzel şeyler yapılmasının önünde bir engel olmadığını düşünüyorum. Çünkü UBP'nin güçlü bir şekilde iktidarda olduğu her dönemde hepimiz biliyoruz ki insanımızın yaşamını kolaylaştıran çok önemli icraatlar yapılmıştır.

Gerek UBP'li, gerekse UBP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?

Ben, kişisel menfaatler için değil toplumun menfaatleri için çalışmak istiyorum. Sadece UBP'liler için değil, insanımız için çalışmak istiyorum. Bu topraklarda çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakabilmek için çalışmak istiyorum.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: İdare eder

Vergi: Berbat

Adalet: Süper

Trafik: Araç çok, yeterli yol yok.

Ulaşım: daha iyi olabilir

Eğitim: Kötü durumda

Sağlık: Daha iyi olabilir

Tarım: İyidir

Sosyal güvenlik: İyidir

Turizm: geliştirilmesi gerekir

Çevre: Daha iyi olabilir

Kültür: Daha iyi olabilir

Spor: İyi düzeyde.Teşvik şart

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.