İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Lefke'de milletvekili adaylığı yarışını Çaluda kazandı

Lefke'de milletvekili adaylığı yarışını Çaluda kazandı

Ulusal Birlik Partisi üyeleri milletvekili adaylarını belirlemek için bu gün sandık başına gitti.

Yayın Tarihi: 19/11/17 01:27
okuma süresi: 9 dak.
Lefke'de milletvekili adaylığı yarışını Çaluda kazandı
A- A A+
KIBRIS POSTASI

01:49 - İskele'de 2450 oya göre, Ümit Özkıran 635, Turgay Avcı 506, Fatma Darben 344, Yasemin Öztürk 486,
Hamit Bakırcı 490, İrfan Tansel Demir 337, Önder Sennaroğlu 784, Nazım Çavuşoğlu 886 oy aldı.

01:27 -
Lefke bölgesi için oy sayımı tamamlandı. Ulusal Birlik Partisi Lefke milletvekili adayı 1858 oy ile Aytaç Çaluda oldu. Açılan toplam sandık sayısının resmi olmayan sonuçlarına göre oy oranları şöyle:

Fırtına Karanfil 1254
Tahsin Sabit 285
Erdoğan Şanlıdağ 662
Aytaç Çaluda 1858
Halil Gazi 224
Timuçin Pirgalıoğlu 913
Nadir Tahsildaroğulları 383
Kenan Örgen 985

Girne bölgesi için de oy sayımlarının başlandığı duyuruldu.

00:20 -
Lefke'de son rakamlara göre, Fırtına Karanfil 851, Tahsin Sabit 209, Erdoğan Şanlıdağ 440, Aytaç Çaluda 1265, Halil Gazi 149, Timuçin Pirgalıoğlu 612, Nadir Tahsildaroğulları 273, Kenan Örgen 717 oy aldı.

23:57 -
Güzelyurt'tan ilk sonuçlar gelmeye başladı. 1400 oy sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Kemal Dürüst 481, Ali Pilli 535, Mehmet Çelebioğlu 392, Cihan Kombos 237, Menteş Gündüz 389, Leyla Güneş 261 Hatice Şahin 286 oy aldı.

23:24 -
Lefke'de 1400 oy sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 383 oyla Aytaç Çaluda önde. Lefke'nin yanı sıra Güzelyurt ilçesi içinde oy sayımları başladı.

22:55 -
Lefke bölgesinden 1 milletvekili adayının belirlenmesi için oy sayımı başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun kontrolü ile her masaya 100 oy pusulası veriliyor.

21:45 -
Oy tasnif işlemi başladı 350 350 ayrılacak olan oylar masalara dağıtılacak oy sayımına Lefke bölgesinden başlanacak.



21:00 -
Toplam 7311 oy kullanıldı. 300 oyun ise YSK tarafından kullanılması kabul edilmedi.



20:30 -
Heyecan dorukta... Adaylar sayımları kurulu kamera sistemlerinden ekrana yansıtılan görüntülerden takip edebilecek.



20:20 -
Ulusal Birlik Partisi'nde milletvekili adayı seçme ve sıralama için bu gün saat 08:00 itibari başlayan oy verme işlemleri saat 20:15 itibari ile sona erdi. Oy sayımları için hazırlıklar başladı.



18:40 -
UBP de üyelerin isteği doğrultusunda 20:00 de tamamlanacak olan milletvekili adayı seçme ve sıralama seçimleri 21:00 'e kadar uzatıldı. Şimdiye kadar 6 bin 500 üye oy kullandı.

16:00 -
Başbakan Hüseyin Özgürgün de milletvekili adaylarının belirleneceği ön seçimde saat 15:30 sıralarında oyunu kullandı.



Saat 14:00 sıralarında gelmesi beklenen Başbakan Özgürgün saat 15:00 sıralarında Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ön seçime katılım gösterirken, yoğun bir ilgi ile karşılandı. Özgürgün oy işleminin ardından basına açıklamalarda bulundu. Üye listesinde yer almayan 362 kişi ile ilgili de konuşan Özgürgün sorunun partiden kaynaklanmadığını, YSK'nun talimatlarına bağlı kalınması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Özgürgün: Bu yoklama gerçek bir ön seçim

Ulusal Birlik Partisi'nin tüzük değişikliği ile birlikte daha önce genel başkanlık seçimi ve parti meclisi kurultayının ilk defa 9 bin üye listesi ile yapıldığını kaydeden Başbakan Hüseyin Özgürgün, orada katılımın 7 bin civarında olduğunu belirterek o güne göre üye sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydetti. Aday yoklamasının aynı sükunet, aynı katılım ve düzenli bir şekilde devam ettiğini belirten Özgürgün, "belirlenecek sonuçların önce partimize sonra ülkemize hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu. Yüksek katılımlı olan yoklamanın gerçek bir ön seçim niteliğinde olduğunu belirten Özgürgün, " yeni üye sistemimizle on binlerin kurultay ve aday yoklamalarına katılım gösterebilecek. Daha önceki sistemde çıkacak olan sıralama seçimler için bir ip ucu çıkarmazdı ama bu sistem seçimlerdeki sıralamaları için ip ucu olacak" şeklinde konuştu.

"YSK'nun yayınladığı talimatlara bağlıyız"

Son düzenleme ile Yüksek Seçim Kurulu'nun partilerin üyelerinin bildirilmesini şart koştuğunu belirten Başbakan Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi'nin üye listelerini 2 hafta önce 12 bin 300 civarında olarak sunduğunu kaydetti. UBP'nin üye listelerini en düzenli olarak bildiren parti olduğu yönünde duyumlar aldığını söyleyen Başbakan, "diğer partiler üye listelerini bildirmekte geç kaldı. Bu gecikme nedeni ile YSK karşılaştırmaları yapmak için akşam saatlerine kadar çalıştı.362 kişinin başka partilere de üyeliği olduğunun tespit edilmesi nedeni ile isimleri verilen listelerde yer almadı. Sayın İrsen Küçük ile ilgili sorunun da çözüldüğü ile ilgili bilgi geldi" dedi. YSK'nun yayınladığı talimatlara bağlı olduklarını söyleyen Başbakan Özgürgün, listede ismi olmayanlara oy kullandırılamayacağını söyledi. Oy vermenin saat 20:00 itibari ile sona ermesinin ardından oyların divan tarafından hızlıca sayılması için 20 civarında masa kurulacağını söyleyen Özgürgün, " 7-8 saatlik bir süre alacak diye düşünüyorum sabahın ilk saatlerinde aday isimlerinin netleşebileceğini düşünüyorum" dedi. Bu kadar yüksek katılımlı bir aday yoklamasının ilk defa yapıldığına dikkat çeken Özgürgün, heyecan ve belirsizliğin bir anda yaşandığını kaydetti. "Nasıl bir netice çıkacağını ben de dahil merak ediyoruz. Biz ön seçimde bu sistemi kullanıyoruz, 7 Ocak'ta da YSK bu sistemi kullanacak. Bu ön seçim uygulama açısından bir ip ucu oldu" şeklinde konuştu.


15:10 -
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz üye listelerinde yer almayan 362 kişi ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Oğuz bazı üyelerin çift parti üyeliği nedeni ile YSK tarafından listelerden çıkarıldığını söyledi. Oğuz "15 gün önce YSK'ya listeler verildi. Diğer partilerin listeleri vermemesi nedeni ile bekletilmeye alındı. Dün saat 5'de YSK'dan gelen bildirimleri 362 kişinin listeden çıkarıldığını gördük. Gerekçe olarak ise diğer partilerden üyeliklerinin silinmemiş olması olarak sunuldu. İrsen Küçük ile ilgili bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum." şeklinde konuştu. Şu sıralarda 4 bine yakın oy kullanıldığı öğrenildi.

13:40 -
Ulusal Birlik Partisi'nin milletvekili adayı seçme sıralama seçimlerinde üye listelerinde 362 kişinin ismi Yüksek Seçim Kurulu tarafından çıkarıldı. İsimleri listeden çıkarılanlar arasında İrsen Küçük, bazı belediye meclis üyeleri, kurucu örgüt başkanları, 4 dönem milletvekilliği yapan Hüseyin Çobanoğlu gibi isimler yer alıyor. Konu ile ilgili konuşan Divan Başkanı Cemal Bulutoğulları YSK 'nın henüz gerekçe ve isimleri üye listesinden elenen isimleri içeren listeyi sunmadığını belirtti. Bulutoğulları "isimleri listede yer almayan üyeler için ayrı sandık kurulması yönünde YSK'ya müracaat ettik. Bu isimler YSK'nın açıklayacağı gerekçelere göre daha sonra değerlendirilsin ancak henüz bir yanıt gelmedi" dedi.

11:45 -
3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ve kızı Aslı Eroğlu ile birlikte milletvekil adayı belirleme ve sıralama için oylarını kullandılar. Oylamada şu ana kadar 2 bin civarı oy kullanıldı. İLGİLİ YAYIN LİNKİ >>>

11:30 - 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, milletvekili adayı belirleme ve seçme için oy kullanmak üzere Atatürk Spor Salonu'nda geldi.



09:30 -
Ulusal Birlik Partisi üyeliğinden çıkarıldılar UBP üyesi olarak oy vermeye gelen bazı kişiler üye listesinde adı bulunmadığı için oy kullanamadı. Üyelikten silindiklerini düşünüyorlar.

09:00 - Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak aday belirleme seçimleri için oy verme işlemi başladı. Sabah saatlerinden itibaren UBP üyeleri oy vermek için yoğun ilgi gösterdi. Adayların belirleneceği seçim bu akşam saat 20:00'ye kadar devam edecek.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak aday belirleme seçimleri için oy verme işlemi başladı. Sabah saatlerinden itibaren UBP üyeleri oy vermek için yoğun ilgi gösterdi. Adayların belirleneceği seçim bu akşam saat 20:00'ye kadar devam edecek.

Oy kullanma alanları ve giriş kapıları soyadı harf sırasına göre ayrıldı. Bölgelere göre oy verilecek kişi sayısı: Lefkoşa 8, Gazimağusa 6, Girne 5, İskele 2, Güzelyurt 2, Lefke 1.

Oy verme işlemi 96 sandıkta gerçekleşiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.