İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs'ta LGBTİ Dayanışma Hattı devreye giriyor

Kıbrıs’ta LGBTİ Dayanışma Hattı devreye giriyor

Kuir Kıbrıs Derneği, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde LGBTİ+ Dayanışma Hattı'nı aktifleştiriyor.

Yayın Tarihi: 20/11/17 13:43
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs’ta LGBTİ Dayanışma Hattı devreye giriyor
A- A A+

Kuir Kıbrıs Derneği her yıl olduğu gibi, bu yıl da 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nü andı.

Derneki düzenlediği basın toplantısıyla Kıbrıs'ta yaşayan tüm lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin dayanışabilecekleri telefon hattını aktifleştireceklerini de duyurdu.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

"Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı; LGBTİ+ mücadelesi, cinsel yönelim ve/veya cinsiyet kimliği ile ilgili sorulan soruları cevaplamayıamaçlamaktadır. Arayan kişilerin kimlik bilgilerinin gizli tutulacağı ve kapsamlı bir eğitim almış gönüllüler tarafından kullanılacak, Dayanışma Hattı'nda psikolojik destek sağlanmayacak ve bireyleruzmanlık gerektiren tüm sorularile ilgili konunun uzmanlarına yönlendirilecektir.

Hafta içi her gün saat 14:00-19:00 saatlerinde aktif olacak olan telefon hattına direkt arama yaparak, çevrimiçi uygulamalardanve/ veya SMS mesaj atarak da ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz dayanışma hattına +90 542 858 5847 (KUİR) numarasından erişilebilmektedir.

Bizler, homofobinin, bifobinin ve transfobinin son bulması içinve kimsenin ayrımcılığa uğramadığı çeşitliliklerimizle bir arada olabileceğimiz bir Kıbrıs için uğraşlarımıza devam edeceğimizi beyan eder, daha önce de çok kez belirtmiş olduğumuz gibi tümLGBTİ+'lar özgür oluncaya, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek mücadelemize devam edeceğimizi bildirmek isteriz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.