İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Keser ve sopalı kavganın zanlısı Çolak cezaevine gönderildi

Keser ve sopalı kavganın zanlısı Çolak cezaevine gönderildi

Mağusa'da depo konusunda kavga edip keser ile saldırdığı Mehmet Kahraman'ın burnunu ve elmacık kemiğini kıran Mehmet Raşit Çolak tutuklandı.

Yayın Tarihi: 23/11/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Keser ve sopalı kavganın zanlısı Çolak cezaevine gönderildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da önceki akşam keser ve sopalı saldırıda Mehmet Kahraman'ın burun ve elmacık kemiğinin kırılmasına neden olan Mehmet Kahraman tutuklandı.

Kahraman dün "Adam yaralama" "Vahim zarar" , "Tecavüzkar alet taşıma", "Tehlikeli alet taşıma" ve "Kavga rahatsızlık" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Kavga sırasında kendisi de başından yaralanan Kahraman polise verdiği gönüllü ifadesinde suçlarını kabul etti.
Aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlanması nedeni ile teminata bağlanan Kahraman, mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

KESERİ ÇOLAK'IN YÜZÜNE FIRLATTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Kemal Onbaşı mahkemede verdiği ifadesinde, 21 Kasım 2017 tarhinde saat 19:30 sıralarında Mağusa'da Ali İhsan Kalmaz Sokak'ta umumi bir yer olan asfalt yol içinde zanlı Mehmet Raşit Çolak'ın ambar konusunda Mehmet Kahraman ile tartışıp kavga ettiklerini söyledi. Kavga sırasında zanlı Çolak'ın tasarrufunda bulundurduğu tehlikeli silah olan 49 santim uzunluğundaki ahşap saplı demir kesici ucu olan keseri kasten ve kanunsuz olarak Mehmet Kahraman'ın yüzüne fırlattığını söyleyen polis memuru Kemal Onbaşı, Kahraman'ın burun ve elmacık kemiğinin kesilerek kırılmasına neden olduğunu söyledi. Suç aleti olan keserin olay yerinde bulunarak emare alındığını belirten Onbaşı, zanlı Mehmet Raşit Çolak'ın gönüllü ifade vererek suçunu ve aleyhinde getirilen davaları kabul ettiğini açıkladı. Zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirten Onbaşı, Çolak'ın KKTC'de turist olarak bulunduğunu ve çalışma izinli olarak ikamet eden akrabasının yanında yaşadığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları zanı Mehmet Raşit Çolak'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Zanlı lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin 30'ar bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına emir veren Yargıç Asafoğulları, zanlının haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunması yönünde karar üretti. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.