İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Anıl Kaya: "Elimizden gelenin en iyisini yaparsak Kıbrıs sorunu diye bir sorun kimseyi etkilemez"

Anıl Kaya: "Elimizden gelenin en iyisini yaparsak Kıbrıs sorunu diye bir sorun kimseyi etkilemez"

Seçim sohbetleri devam ediyor... Bugünkü konuğumuz Demokrat Parti Girne milletvekili adayı Anıl Kaya... Mücadeleci bir ruha sahip, zorlukların korkutamayacağı bir insan olduğunu belirten Kaya, "Kendi evimizi temizlemek, yaşanılır bir hale getirmek tamamen bizim elimizdedir. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparsak Kıbrıs sorunu diye bir sorun kimseyi etkilemez" dedi.

Yayın Tarihi: 23/11/17 08:00
okuma süresi: 5 dak.
Anıl Kaya: "Elimizden gelenin en iyisini yaparsak Kıbrıs sorunu diye bir sorun kimseyi etkilemez"
A- A A+

Seçim Sohbetleri
Şüküfe HANSEL

Anıl Kaya kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?
1976 Mağusa doğumluyum. Namık Kemal Lisesi'nde eğitimimi tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden mezun oldum. Sosyal sorumluluk bilincinde olan ve her zaman bu kapsamda gerçekleştirilen her projede yer alamaya çalımış bir insanım. Yaşadığımız ülkenin değerini bilen, hayatın ne kadar kısa ve önemli anlardan oluştuğunun farkında olan biriyim. Çok genç yaşımda babamı kaybettim. Evin büyük evladı olarak her zaman kardeşlerime, anneme her konuda yardım etmeye çalıştım. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadım, korkmadım. Mücadeleci bir ruha sahip, zorlukların korkutamayacağı bir insanım.

Küçük yaşımda hayat mücadelesi vermeye başladım. Kendimi yetiştirmeye, kardeşlerime babamın kısa yaşantısında bana öğretmiş olduğu değerleri öğretmeye çalıştım. İş hayatında birçok deneyimim oldu. En çok siyaseti sevdim. İnsanıma hizmet edebilmemin gerçek yolunun bu olduğuna inandım... Siyaseti rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'la daha çok sevdim. O'nun vizyonuyla haraket ettim. Daha sonra Aydınlık Yarınlar Hareketi kurucusu ve başkanı oldum. Dünyanın takip ettiği birçok önemli siyasiyle toplantı ve seminerlere katıldım. Bilgi ve dünya görgümü geliştirdim. Şu anda Demokrat Parti Genel Başkanı (DP), Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.


Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz... Başarılı olmak için neler yapılmadı? Siz millevekili seçildiğiniz taktirde yapacaksınız?
Bugüne kadar gelmiş ve geçen tüm hükümetler kendi anlayışları çerçevesinde ellerinden geleni yapmaya çalışmışlardır. Kimse, kendi yaşadığı toprakların ve bu topraklarda yaşayacak olan evlatlarının geleceği ile oynamak istemez. Ancak doğru politikalar, doğru algı, birikim ve öngörü şart. Kötü niyetten değil ancak eksik bilgi veya paylaşılamamış fikirlerden ötürü KKTC, istenilen veya arzu edilen noktaya getirilememiştir. Ekonomi, sağlık, eğitim politikaları dünya standartlarına uygun hale getirilebilir. Bu topraklarda çok daha kaliteli ve hak ettiğimiz gibi yaşayabiliriz. Demokrat Parti ve kendi donanımdan eminim. Bu yüzden aday olmak istedim. Evlatlarımızın geleceğini çok daha sağlam temeller üzerine inşa edebiliriz. Engel diye bir şey yoktur.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun da sebebi midir? Eğer değilse, ülkede size var olan sorunların çözümü konusundaki düşünceleriniz – önerileriniz nelerdir?
Hayır değildir. Kendi başarısızlıklarımızı bu duruma bağlayamayız. Az önce de belirttiğim gibi yeterince doğru politikalar üretilmemiştir. Kendi evimizi temizlemek, yaşanılır bir hale getirmek tamamen bizim elimizdedir. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparsak Kıbrıs sorunu diye bir şey kimseyi etkilemez. Tıpkı Güneydeki gibi... Rumların günlük yaşamı, sorunun çözümsüzlüğünden hiç etkilenmiyor... Eşit şartları sağlamamız halinde ortada Kıbrıs Türkü'nün sorunu diye bir olay da kalmaz. Dünya KKTC'nin önünde duramaz.

Gerek DP'li, gerekse DP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?
Benim için öncelik insandır. Daha sonra Partim gelir. Ancak Demokrat Parti'den öğrendiğim bir anlayış var. Demokrat Parti, insanı din, dil ve ırk olarak ayırmamış, herkese eşit şart ve hakkı savunmuştur. Bu zeminde yetiştim. Anlayışım ve tavrım budur. Halkımızdan Demokrat Parti'yi güçlü bir şekilde sandıktan çıkarmasını talep ediyorum.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: Son dönemde çok iyi şeyler yapıldı. İstikrar önemli.

Vergi: Olumlu birçok adım atılmıştır. Her zaman adil olması şart.

Adalet: İyi çalışıyor ama hızlanmalı. Çok iyi hukukçularımız var.

Trafik: Sıkıntılı.

Ulaşım: Toplu taşımacılığı cazip hale getirmek gerekir.

Eğitim: Herkesin hakkı. Ancak nitelik önemli.

Sağlık: İyileşme olduğu inancındayım.

Tarım: Bu ülkenin olmazsa olmazı. Üretimin kalitesi artırılmalı.

Sosyal güvenlik: Devlet – özel ayrımı sıfıra indirilmeli.

Turizm: Son yıl içerisinde ciddi gelişme yaşandı.

Çevre: Duyarlılık ve eğitim artırılmalı.

Kültür: Kıbrıs Türkünün kültürü kitaplaştırılmalı ve sonsuza dek yaşatılmalı.

Spor: Gençliğe sahip çıkmanın en önemli alanı, ilgi gösterilmeli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.