İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kilim: "Havayolu şirketleri, bilet fiyatlarına zam yapacağına sefer sayısını artırsın"

Kilim: "Havayolu şirketleri, bilet fiyatlarına zam yapacağına sefer sayısını artırsın"

Son dönemlerde artan uçak bilet fiyatlarını eleştiren Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, uçak bilet fiyatlarının fahiş duruma ulaştığını kaydederek, dövizin değerinin yükselmesi ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi bahane edilerek uçak bilet fiyatlarına zam yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti

Yayın Tarihi: 10/12/17 08:56
okuma süresi: 5 dak.
Kilim: "Havayolu şirketleri, bilet fiyatlarına zam yapacağına sefer sayısını artırsın"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Cansu YARIŞAN

KIBSAB Başkanı Kilim "Dövizin yükselmesi bahane edilerek bilet fiyatlarına zam yapılması kabul edilemez" dedi ve ekledi: "Havayolu şirketleri, bilet fiyatlarına zam yapacağına sefer sayısını artırsın".

Son dönemlerde artan uçak bilet fiyatlarını eleştiren Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, uçak bilet fiyatlarının fahiş duruma ulaştığını kaydederek, dövizin değerinin yükselmesi ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi bahane edilerek uçak bilet fiyatlarına zam yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Artan uçak bileti fiyatları karşısında hem acentelerin hem de halkın zor durumda kaldığını ifade eden Kilim, havayolları şirketlerine çağrıda bulunarak, bilet fiyatlarını artırmak yerine sefer sayılarını artırmaları gerektiği söyledi…

Kilim halkı da uyararak, KIBSAB üyesi olamayan acentelerden, internet üzerinden veya yurt dışından uçak bileti almamaları gerektiğini belirtti ve KIBSAB üyesi olmayan turizm acentelerinden veya internet üzerinden uçak bileti alanların ve düzenlenen turlara katılanların herhangi bir mağduriyete maruz kalmaları durumunda mağduriyetlerinin giderilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KIBSAB) Başkanı Erkan Kilim, uçak bilet fiyatlarının artacağı yönündeki haberleri Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

Son dönemlerde artan uçak bilet fiyatlarını eleştiren Kilim, uçak bilet fiyatlarının fahiş duruma ulaştığını kaydederek, havayolları şirketlerine çağrıda bulunarak bilet fiyatlarını artırmak yerine sefer sayılarını artırmaları gerektiği yönünde açıklamada yaptı…

Dövizin değerinin yükselmesi ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi bahane edilerek uçak bilet fiyatlarına zam yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Kilim, "Zaten şuanda uçak bilet fiyatları fahiş durumda, dövizin yükselmesi bahane edilerek fiyatlara daha da zam yapılması kabul edilebilir bir şey değil. Uçak bilet fiyatlarının artması hem turizm acentelerini hem de halkı olumsuz yönde etkiliyor, zor durumda bırakıyor. Havayolu şirketleri fiyatlara zam yapmak yerine seferlerini artırsın" şeklinde konuştu.



"Yasadışı satışlara KIBSAB yasası kapsamında 3 yıla kadar hapis cezası…"

Kilim, yaptığı açıklamada halkı da uyararak, KIBSAB üyesi olamayan acentelerden, internet üzerinden veya yurt dışından uçak bileti almamaları gerektiğini belirtti.

KIBSAB üyesi olmayan turizm acentelerinden veya internet üzerinden uçak bileti alanların ve düzenlenen turlara katılanların herhangi bir mağduriyete maruz kalmaları durumunda mağduriyetlerinin giderilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kilim, yasadışı yollarla satış yapan acentelerin suç işlemiş olduğunu belirterek KIBSAB yasası kapsamında 3 yıla kadar hapis cezası alabileceğini söyledi.

"KIBSAB üyesi olmayan acentelerden alışveriş yapmayın, mağduriyetler giderilemez"

KIBSAB üyesi olan toplamda 150 acente olduğunu kaydeden Kilim, "Uçak bileti alacak olanlar öncelikle acentelerine KIBSAB belgesi olduğundan emin olsunlar. Birlik üyesi olmayan acentelerin bilet satışı yapması veya tur düzenlemesi yasal değil. Bu durumda bu acentelerden alışveriş yapanlar herhangi bir sorun ile karşılaşması veya tur esnasında herhangi bir kaza geçirmeleri sonucunda mağduriyetlerini gidermek mümkün değil, çünkü birlik üyesi olmayan acentelerin tur düzenlemeleri veya uçak bileti satışı yapması yasal bir uygulama değil" dedi.

"Hükümet, turizm sektörüne gereken önemi verilmeli"

Kilim, hükümet yetkililerine ve Ocak 2018'de gerçekleştirilecek genel seçim sonrasında hükümeti yönetecek olanlara da seslenerek, turizm sektörüne gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.