İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akacan: "Ambargo diye bir şey yoktur"

Akacan: "Ambargo diye bir şey yoktur"

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan, ülkemizin kapılarını dışa açmasında bir engel olan ambargolardan şikayet edenler için önemli bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 10/12/17 09:05
okuma süresi: 3 dak.
Akacan: "Ambargo diye bir şey yoktur"
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan, ülkemizin kapılarını dışa açmasında bir engel olan ambargolardan şikayet edenler için önemli bir açıklama yaptı.

"Ambargo diye bir şey yoktur. Lobicilik ve tanıtım faaliyetleri vardır." diyen UBP Girne Milletvekli Adayı Bulut Akacan, önemli olan bir ülkenin kendini iyi anlatmasının olduğunu, kendini güzel ifade edebilen bir toplumun yurt dışına dönük bir politikayla kolayca ilerleyebileceğini anlattı.

Akacan, kendisi gibi genç ve atılımcı bir sürü genç olan toplumumuzda, birlikte çalışması durumunda Kıbrıs Türkü'nün önünde kimsenin duramayacağının önemi üzerinde durdu. UBP'nin istikrarlı bir ilerleyiş içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Akacan, bu istikrarlılığın bir tek UBP'de olduğunu ve bu yüzden de farklı koalisyonlar içine girip çalışamadığını kaydetti.

"VERGİDE DE REFORM YAPILMALI"

Vergide de reform yapılması gerektiğine işaret eden Bulut Akacan "Düzenli vergi ödeyenleri ödüllendirmeliyiz. Rum tarafı gittiği her ülkede lobicilik faaliyeti yapıyor. Ülkesini çok güzel pazarlıyor. Biz bunu her alanda yapmayı planlıyoruz. Yani pasta payını büyüteceğiz. Ayrıca nitelikli eğitime geçmemiz lazım. Gençlerimiz açılan yeni üniversitelerde dünyanın bütün ülkelerinde kendi alanlarına iş bulma şansı yakalamalıdırlar. İşte bu nitelikli eğitime örnektir. Eskiden genç bir girişimciydim. En büyük sıkıntı sermaye bulmaktı. Bu yolları gençlere açmak lazım. Dünyada kredi verebilecek bankaları ülkeye getirmek lazım. Onlar geldiği zaman bankalar arasında rekabetten dolayı faizler düşecektir" ifadesini kullandı.

MARAŞ'A DUBAİ MODELİ

Konuşmasında Maraş konusuna da değinen Akacan, "Maraş'ı açmamız lazım. Bizim kontrol ve denetimimizde açalım. Ekonomik güçlenmeyi sağlayalım. Hem UBP'nin hem de benim politikam Maraş'ın açılması gibi bazı serbest bölgeler oluşturup bunu bütün dünyanın çekim merkezi yapabiliriz. Nasıl Dubai'ye insanlar gidip elektronik eşya satın alıyorlarsa, aynı sistem bizde de uygulanabilir. Bizim tek komşumuz Rum tarafı. Komşularımızı buraya getirip buradan alışveriş yapmalarını sağlamak lazım. Hep şunu söylerim. Allah'tan komşumuz Rumlardır. Tabii daha refah içerisinde olsunlar. Onlar da ekonomilerini büyütsün biz de büyütelim. Sevgi kazansın. Eski günleri eski duyguları tekrardan kazanalım. Her şeyden önemlisi sevgidir" çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.