İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Fatma Miralay: "CTP olarak sandıktan birinci parti olarak çıkacağız"

Fatma Miralay: "CTP olarak sandıktan birinci parti olarak çıkacağız"

Seçim Sohbetleri'nde bugünkü konuğumuz, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili adayı Fatma Miralay... Miralay, "Bence başarı; yasalara bağlılık, saygı, dürüstlük, azimli çalışma, toplum menfaatlerini her şeyin üstünde tutma ve çağdaş düşünce gerektirir. CTP kadrolarında deneyimli, bilgili çağdaş vizyona sahip arkadaşlarımız yer almaktadır" dedi.

Yayın Tarihi: 11/12/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
Fatma Miralay: "CTP olarak sandıktan birinci parti olarak çıkacağız"
A- A A+

Seçim Sohbetleri
ŞÜKÜFE HANSEL

Miralay, "Biz CTP olarak seçimde sandıktan birinci parti olarak çıkacağız ve halka özlemini çektiği en iyi hizmeti vereceğiz."

Fatma Miralay kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?

1979 da Lefkoşa'da doğdu. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik Tasarım bölümüne girdi. 2002 yılında UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu. 2009 ve 2012 yıllarında YDÜ Plastik Sanatlar ve Alan Öğretmenliği yüksek lisans programlarından mezun oldu. 2013 yılında European Institute of Education "Avrupa'da Sanat Eğitimi" üzerinde doktora araştırma programını tamamladı. 2002 yılından itibaren bir çok ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı.2011 yılında YDÜ Resim-iş Öğretmenliği bölüm başkanlığı görevine getirildi. 2017 yılında YDÜ Eğitim Programları ve Öğretimi bölümünde "Kuzey ve Güney Kıbrıs Sanat Eğitimi Programları" üzerine doktora tezi juri aşamasına geldi. Miralay 2010 yılından itibaren farklı ülkelerde sanat eğitimi, özel eğitim ve eğitim bilimleri konularında bilimsel yayınlar yapmaktadır. 2012 yılından itibaren Global Journal of Arts Education Dergisinde editör yardımcısı, World Conference on Design and Arts konfernas komitesinde yer almaktadır. 2016 yılında English School of Nicosia tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü "Kadın Sanatçı" onur ödülüne layık görüldü. Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyesi, Ankara SEDER sanat eğitimcileri derneği ve Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği üyesidir. 2016 Uluslararası Tüyap Sanat Fuarı'nda KKTC'yi temsil etmiştir. 2010-2016 yılları arasında bir çok sosyal sorumluluk projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır. 2013 yılında Lefkoşa Belediye meclis üyeliğine seçilmiştir. 2004 yılından itibaren iki toplumlu sanat etkinlikleri ve barış insiyatiflerinde yer almaktadır. YDÜ Güzel Sanatlar Eğitimine bağlı Resim öğretmenliği bölüm öğrencileri ile bir çok sergi ve konferans düzenlemiştir. Miralay halen Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi üyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyesi ve kültür sanat komisyonu başkanlığını sürdürmektedir.

Neden aday adayı oldunuz? Seçmenden oy talep ederken neler söyleyeceksiniz?

Bunun cevabı açık ve net bir şeklide CTP'nin parti programında yer almaktadır. Partimiz toplumun tüm kesimlerine ayrım yapmaksızın sorunlarına çözüm üretmek, eşit şeklide hizmet götürmek ve adaletli bir şeklide halkın daima yanında olma ilkesine dayanmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda ben de halkımıza; yansız, tarafsız, yasalara bağlı, şeffaf ve adil bir şeklide hizmet götürmeyi amaçladığım için CTP'yi seçmiş bulunmaktayım.

Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki biz öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz. Başarılı olmak için neler yapılmalı?

Bence başarı; yasalara bağlılık, saygı, dürüstlük, azimli çalışma, toplum menfaatlerini her şeyin üstünde tutma ve çağdaş düşünce gerektirir. CTP kadrolarında deneyimli, bilgili çağdaş vizyona sahip arkadaşlarımız yer almaktadır. Biz CTP olarak seçimde sandıktan birinci parti olarak çıkacağız ve halka özlemini çektiği en iyi hizmeti vereceğiz.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun da sebebi midir? Eğer değilse, ülkede var olan sorunların çözümü konusundaki düşünce ve önerileriniz nelerdir?

Yarım asırdan beridir devam eden ve halen çözülemeyen Kıbrıs sorunu bizim için son derece önemlidir. Tanınmamış bir devlet oluşumuz özellikle turizm ve ticaret alanlarında bizleri sınırlandırmaktadır. Öncelikle sol temelli siyasi partilerin elbette bu konu hakkında üzerine düşen görevler büyüktür. Biz CTP olarak kuruluşundan bu yana Kıbrıs'ta barışın olması gerektiğini savunan ve bunun çözülmesini temel meselelerinden biri olarak kabul etmiştir. Çünkü CTP, bu ülkede barış sağlanmadıkça ve federasyon kurulmadıkça, yalnızca Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da gerçek anlamda kendi kendilerini yönetmeleri, kendileri ile ilgili kararları kendilerinin vermeleri, diğer halklarla eşit kabul edilmeleri, kısacası bir çok uluslararası politik projenin nesnesi değil, özne olmalarının mümkün olmadığını düşünmektedir. Bizler yalnızca Kıbrıs sorununun çözüm formülü olarak federasyonu savunan bir parti değil, aynı zamanda federalizme ve çok kültürlülüğe yürekten inanan bir partiyiz.

Gerek CTP'li, gerekse CTP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?

Sandığa giderken seçmenin şunu düşünmesi lazım. Ben bugünkü düzenden memnun muyum ? Yoksa daha iyi, daha yasal, daha şeffaf, daha adaletli bir düzen mi istiyorum? Bu değişikliği istiyorsak hiç tereddüt etmeden CTP'yi iktidara taşımanız gerekir.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: Ülkenin can damarı.

Adalet
: Toplumun en büyük güvencesi

Eğtim:
Toplumun aynası... Gelecek nesillerin iyi yetişmesinde en önemli etken.

Ulaşım:
Kurallara bağlı güvenli bir şekilde yapılan hizmet.

Trafik:
Her vatandaşın eksiksiz uyması gereken kural.

Tarım:
Kişilerin birçok önemli ihtiyaçlarını karşılayan öncelikli bir sektör.

Turizm:
Ülkeyi tanıtan ve gelir elde edilmesini sağlayan bir alan.

Kültür:
Miras.....Geçmişten gelen ve gelecek nesillere bırakılması gereken değerlerin toplamı.

Çevre:
Temizlik , yeşil alan, çağdaş yapılanma.

Spor:
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.