İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gardiyanoğlu'ndan çarpıcı polis mesajı: "Bir saniye tereddüt etmedi, 'Sadık oğlumuza iyi bak' dedi, gitti"

Gardiyanoğlu'ndan çarpıcı polis mesajı: "Bir saniye tereddüt etmedi, 'Sadık oğlumuza iyi bak' dedi, gitti"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, bugün mecliste görüşülecek olan Polis Yasa Tasarısı ve polislik mesleğiyle ilgili kişisel sosyal medya hesabından çarpıcı bir yazı paylaştı...

Yayın Tarihi: 11/12/17 07:42
okuma süresi: 4 dak.
Gardiyanoğlu'ndan çarpıcı polis mesajı: "Bir saniye tereddüt etmedi, 'Sadık oğlumuza iyi bak' dedi, gitti"
A- A A+
Aynı zamanda özel harekatçı bir polis eşi olan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Gardiyanoğlu, bugün mecliste gündeme gelecek olan polislerin emeklilik yıllarının da görüşüleceği Polis Yasa Tasarısı'yla ilgili şahsi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Aile yaşantısından verdiği örneklerle polislik mesleğinin meşakkatli yanına dikkat çeken ve 'Bir polis eşi olarak zorlukları buyurun bir de benden dinleyin' diyen Gardiyanoğlu, bugün itibariyle mecliste görüşülmeye başlayacak olan yasa tasarısına desteklerini sundu.

Gardiyanoğlu'nun çarpıcı yazısı şöyle:

"Polis mesleğinin zorluklarını iliklerine kadar hissetmiş bir polis eşi olarak 11 Aralık Pazartesi Günü mecliste görüşülecek olan Polis yasasını sonuna kadar desteklediğimi belirtmek isterim.

İki hece beş harften oluşan, günlerce uykusuz kalan, yeri gelip eylemlerde taşlanan, kafası patlatılan, zor şartlarda görev yapan bir polis eşi olarak, buyurun bir de beni dinleyin.

"Evliliğe atılan ilk adımı, kız isteme merasiminin yaşandığı o an'ı kuşkusuz kimse unutmaz. Benim o güne dair unutulmayan listem o kadar kabarık ki, anlatmaya kalksam sayfalar yetmez. Evleneceğim kadının polis olduğunu tabi ki biliyordum, Özel Harekatçı olduğunu da biliyordum ancak mesleklerinin ne kadar zor olduğunu odasına girdiğimde anladım. Masanın üzerinde duran fotoğraflardaki kadınla evlenecektim. Fotoğraflarda ne mi vardı? İpin üzerinde yürüyen, teçhizatla duvarlara tırmanan, elinde silah, keskin bakışlı bir vatansever.

Evlendikten sonra anladım ki, fotoğrafta gördüklerim esasında sadece bir reklammış. Polislerin işlerinin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdenim dersem yanlış söylemiş olmam.

Bir kere şunu gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim, vatan aşkı olmayan, millet sevgisi arşa ulaşmayan birisinden polis olmaz. O aşk öyle bir aşktır ki, ne evde eş bırakır, ne de çocuk. Kendisine ayıracağı zamanı saymıyorum bile. Çünkü onun gözünde sadece vatana hizmet vardır.

Bir keresinde hiç unutmam, buz gibi bir kış gecesiydi. Dışarısı soğuktu ancak eşim ve oğlum nerdeyse yanıyordu. Eşim 39, oğlum 40 dereceye yükselmişti. 02.30'da telefon çaldı, görev onu çağırıyordu. Bir saniye tereddüt etmedi, "Sadık oğlumuza iyi bak" dedi, giyindi, gitti. Kendi hastalığını eskimiş bir bez parçası gibi kenara fırlattı. En değerlisi olan oğlunu dahi düşünmedi o dakika. Evet, anne şefkatine muhtaç oğlu 40 derecede yanıyordu ancak, onun hizmet etmesi gereken bir vatan vardı, gitti. Sabaha karşı geldiğinde ise ayakta duracak hali yoktu. Ama onun için hiç önemli değildi bu durum. Sıra evladıyla ilgilenme zamanıydı. O haliyle bile sesini çıkarmadan çocuğu ile ilgilenmeye başladı. O bir ana, o bir vatan evladı. Dışarıda polis, evinde yuvanın bel kemiği.
Esasında anlatacak o kadar anı var ki.. dediğim gibi yazmaya kalksam, sayfalara sığmayacak. Uykusuz ve tehlikeli geçen geceleri, mesai kavramı olmadan verilen hizmetleri, misafir geldiği zaman göreve gitmeleri, misafirliğe gidememeleri saymıyorum bile.

Sözün özü, vatan aşktır. Eğer bir insan polis oluyorsa bunun tek bir açıklaması vardır, o da Vatan aşkı.
Polisi mal, mülk ile para pul ile mutlu edemezsiniz.

Düzenli bir ülke, dalgalanan bir bayrak onların mutlu olmaları için en büyük sebeptir.

Şimdi ise emeklilik yılları tartışılıyor.

Haklarında karar verirken, bence bunları da göz önünde bulundurun.

Saygılar
Sadık Gardiyanoğlu
Polis Eşi"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.