İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özgürgün: "Önerinin bu haliyle yasallaşması konusunda endişelerim var"

Özgürgün: “Önerinin bu haliyle yasallaşması konusunda endişelerim var”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugünkü meclis oturumunda görüşleri dinlediğini, önerinin bu haliyle yasallaşması konusunda endişeleri olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 11/12/17 16:09
okuma süresi: 2 dak.
Özgürgün: “Önerinin bu haliyle yasallaşması konusunda endişelerim var”
A- A A+
Başbakan, gelinen aşamada, önerinin komiteye çekilmesini ya da Genel Kurula ara verip değerlendirilmesi ve düzenlenmesi önerisini dile getirdi.

Başbakan Özgürgün, önerinin Meclisten geçmesi halinde Anayasa Mahkemesi'nden dönmesinin muhtemel olduğunu da kaydetti.

"İşin mali yönünde değilim" diyen Özgürgün, bu yasanın polisler arasında sıkıntı yaratacağını ifade ederek, "Önerinin düzeltilmesi gerek" şeklinde konuştu.

ÇAKICI

Bağımsız milletvekili Mehmet Çakıcı, da kürsüye çıkarak, "Burada dönen filmdir" dedi.
Çakıcı, "Milletvekillerinin başbakandan ve başbakan yardımcısından haberi yok" diyerek, "Samimi değilsiniz" ifadelerine yer verdi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, yapılanları "kıvırma" olarak nitelendirilerek, eksikliklerin Genel Kurula ara verilerek konuşulmasını istedi.
Angolemli, önerinin komiteye gönderilmesi halinde kadük olacağını söyledi.

ERHÜRMAN

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ise, "Bu oturum son derece üzücü bir hal aldı. Karar neyse versinler. Bu iş ciddiyetle yapılmadı. Maksat seçimdir. Yanlış yapılıyor ama biz buradayız, CTP olarak nisabı sağlıyoruz. Yanlışı kim yaparsa bu yapanın boynunda" dedi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bu önerinin hesap kitap yapılmadan hazırlandığını söyleyerek, "Önerinin görüşülme zamanı yanlış. Bu konu seçim sonrasında mali ve anayasal boyutla ele alınmalı" dedi.
Denktaş, "Öneri bu şekliyle geçerse bütün kamu düzenini, tek tip sosyal güvenliği yerle bir ederiz, altından kalkılamaz hale getiririz" ifadelerine yer verdi.
Bu konuda rahat olmadıklarını da söyleyen Serdar Denktaş, "Bu konudaki sorumluluğu hep birlikte almalı, seçim yarışına kurban etmemeliyiz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.