İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Polis Yasası'na tek sahip çıkan TDP ve Çakıcı..."

"Polis Yasası’na tek sahip çıkan TDP ve Çakıcı..."

Kıbrıs Postası'na konuşan Emekli Polis Subayı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke milletvekili adayı Orhun Karagözlü, "Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkilileri Değişiklik) Yasası'na tek sahip çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi ve TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'dır" diyerek diğer partileri yasaya sahip çıkmamakla suçladı…

Yayın Tarihi: 12/12/17 07:38
okuma süresi: 3 dak.
"Polis Yasası’na tek sahip çıkan TDP ve Çakıcı..."
A- A A+

Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Emekli Polis Subayı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke milletvekili adayı Orhun Karagözlü, dün gerçekleştirilen Meclis oturumunda görüşülen Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkilileri Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın yeniden görüşülmek üzere Meclis Alt Komite'ye geri alınmasını değerlendirdi.

"MUHALEFET PARTİLERİ DE SUÇLUDUR"

Emekli Polis Subayı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke milletvekili adayı Orhun Karagözlü, Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkilileri Değişiklik) Yasası'na "Tek sahip çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi ve TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'dır" diyerek diğer partileri yasaya sahip çıkmamakla suçladı.

Gerçekleştirilen Meclis oturumunda Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkilileri Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın yeniden görüşülmek üzere Meclis Alt Komite'ye geri alınmasını değerlendiren Karagözlü, şöyle konuştu:

"Meclis oturumunu gördük. Burada açıkça söylemek gerekirse muhalefet partileri de suçludur. Yasa geçmesin diye bin bir dereden su getirdiler. Bu yasaya tek sahip çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi ve TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı oldu. Onun haricindekilerin yasanın onaylanması için hiçbir niyeti yoktur. Verdikleri veriler de yanlıştır. Emeklilik hakkı elde edecek 416 kişiden bahsediliyor ancak bu rakam 312'dir. Ayrıca yasa 1987 ile 2008 yıları arasında olan kişileri kapsamaktadır. Bunların en kaba hesapla emekli olacak kişi sayısı 20-22 kişidir. En kötü ihtimalle yasaya 2019 yılından itibaren geçerlidir maddesi ekleyip yasa geçirilebilirdi. Bu durumda ona göre mali kaynak da ayrılabilir. Ancak polisin herhangi bir derneği ve sendikası olmadığı için bu yollara başvuruluyor. Serdar Denktaş'ın verdiği veriler de yanlıştır. Hükümet mali kaynak istiyorsa yaratır. Ancak buradaki amaç farklıdır. Polise sahip çıkan yok"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.