İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akacan: "Vatandaş döviz sıkıntısı çekiyor"

Akacan: "Vatandaş döviz sıkıntısı çekiyor"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir köy ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12/12/17 07:05
okuma süresi: 2 dak.
Akacan: "Vatandaş döviz sıkıntısı çekiyor"
A- A A+

Milletvekili Adayı Bulut Akacan, hemen hemen her gün yaptığı köy, mahalle ziyaretlerinde vatandaşların derdini dinleyerek, seçimler sonrasında halk tarafından seçilen olursa yapacağı icraatlar konusunda plan ve projelerini kendileri ile paylaşmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta, İskele, Güzelyurt, Serdarlı, Tatlısu, Geçitkale yerleşim yerlerine ziyaretlerde bulunan Akacan, son zamanlarda dövizin yükselmesinden şikayetçi olan vatandaşların, bu durumdan oldukça mağdur olduklarını dinlediğini ve en kısa zamanda bu duruma bir müdahale gerektiğini belirtti. Ülke ekonomisinde Türk Lirası maaş alınıp döviz kredi borçlanılmasının ekonomi açısından ülkeyi zora soktuğunu ve bu yönde yasa düzenlemesine gidilmesi gerektiğini savunan Akacan, dolaştığı köylerde halkın bu yönde fazlaca sorunlar yaşadığını gözlemlediğinin altını çizdi.

"Bankalar yasası ve anayasa maddeleri düzenlenmeli"

Akacan, bankaların dövize verdiği düşük faize aldanan vatandaşların, politik olaylar çerçevesinde yükseliş gösteren dövizden nasibini alarak, her seferinde hata yaptığını dile getirerek, devlet olarak buna ivedi olarak bir çözüm bulmak gerektiğini savundu.

Türk Lirası üzerinden maaş alan insanların dövizle borçlandırılmasına bir yasak getirilmesi gibi hususlar üzerine düzenlemeler yapılmasının bu yönde olumlu sonuçlar doğuracağını savunan Akacan, Bankalar Yasası'nın ve Anayasa'daki bu yöndeki maddelerin üzerinde işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.