İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Önceliğimiz eğitimin her aşamasında planlama"

Özyiğit: “Önceliğimiz eğitimin her aşamasında planlama”

Toplumcu Demokrasi Başkanı (TDP) Genel Başkanı Özyiğit, eğitimin her aşamasını planlayarak, herkes için kaliteli, ücretsiz ve tam gün eğitimi yaşama geçireceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 12/12/17 14:09
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: “Önceliğimiz eğitimin her aşamasında planlama”
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Başkanı (TDP) Genel Başkanı Özyiğit, eğitimin her aşamasını planlayarak, herkes için kaliteli, ücretsiz ve tam gün eğitimi yaşama geçireceklerini vurguladı.

TDP Lefkoşa milletvekili adayları 7 Ocak seçimlerine yönelik okul ziyaretlerine bu sabah Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi ile devam etti. Ziyarette eğitim sistemine yönelik yaşanan sıkıntılar ile TDP'nin eğitime yönelik politikalar hakkında bilgiler verildi, öğretmenlerin soruları yanıtlandı.

TDP Başkanı Özyiğit okullardaki en büyük sorunlardan biri olan birkaç okulun doluluk oranının oldukça yüksek, geriye kalanların ise az olduğunu kaydederek, planlama ile bu sorunun önüne geçeceklerini vurguladı. Tüm öğretmenlerin alanlarında yetkin ve başarılı olduğuna şüphesi olmadığını belirten Özyiğit, bazı okulların sınıf ihtiyacı varken, çoğunlukta olan diğer okulların boş kalmasının planlama yanlışlığı olduğuna dikkat çekti.

KALİTELİ ÜCRETSİZ VE TAM GÜN EĞİTİM HEDEFİMİZ

Cemal Özyiğit, eğitimin her aşamasında merkezine öğrenciyi alan, dini, dili, rengi ve doğum yeri fark etmeksizin herkes için kaliteli ve tam gün eğitimle ilgili paydaşların da görüş ve düşüncelerini alarak ortak akıl çerçevesinde uygulayacaklarını vurguladı. "Bunu geçmişte görevde olduğumuz okulda uyguladık" diyen Özyiğit, 7 Ocak'tan sonra da bunu kesinlikle hayata geçireceklerini vurguladı.

Özyiğit, uzun yıllar öğretmenlik yapan bir eğitimci olarak öğretmenlerin toplum için değerini çok iyi bildiğini belirterek, eğitim hakkındaki TDP'nin katılımcı siyaset içerisinde yer alan düzenleme ve iyileştirmeleri ilgili paydaşlarla istişare içinde hayata geçireceklerini açıkladı.

Özyiğit, ülkemizde çeşitli alanlarda ara eleman ihtiyacının karşılanmasında Meslek Liseleri'nin ayrı bir önem ve yeri olduğunu da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.