İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tekin Birinci: "Yasaları halkın yararına ve ihtiyacına göre revize etmeliyiz"

Tekin Birinci: "Yasaları halkın yararına ve ihtiyacına göre revize etmeliyiz"

Seçim Sohbetleri'nde bugünkü konuğumuz, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa bölgesi Milletvekili adaylarından Tekin Birinci... Başarılı olmak için herkese eşit uzaklıkta durup, adil davranmak zorunda olduğumuzu belirten Tekin Birinci, "Yasaları keyfimize göre ayarlayıp kullanmak yerine, halkın yararına ve ihtiyacına göre hazırlayıp revize etmeliyiz" dedi.

Yayın Tarihi: 13/12/17 08:30
okuma süresi: 4 dak.
Tekin Birinci: "Yasaları halkın yararına ve ihtiyacına göre revize etmeliyiz"
A- A A+

Seçim Sohbetleri
Şüküfe HANSEL

Tekin Birinci kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?
Tekin Birinci; 11 Ocak 1983 Lefkoşa doğumludur… Şehit Tuncer İlkokulu, daha sonra BTMK ve TMK'dan mezun olmuştur. 2000 - 2004 yılları arasında ABD'nin Batı Virginia eyaletinde işletme ve Ortadoğu politikaları üzerine üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Kıbrıs'a dönüp ticaret, turizm ve spor dallarında pek çok çalışmada bulunmuştur. 2008 yılından beridir lisanslı olarak futbolcu temsilciliği yapıp ondan fazla ülkede yüzden fazla uluslararası transfere imza atmıştır. İki farklı dönemde Gençlik Gücü Başkanlığı da yapmış olan Tekin Birinci bir erkek çocuk babasıdır.

Neden aday adayı oldunuz? Seçmenden oy talep ederken neler söyleyeceksiniz?
2009 seçimlerinde ilk kez milletvekili adayı olduğumda o zaman aday olmamdaki yegane sebebim gençliğe örnek olup bir sonraki seçimlerde onların önünü açmaktı... Ama bu sefer 34 yaşında, hayatta kendi adıma bir şeyler başarmış, donanımlı ve ülkesini seven biri olarak topluma daha faydalı bir birey olmak için aday oldum.

Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki biz öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz. Başarılı olmak için neler yapılmalı?
Başarılı olmak için herkese eşit uzaklıkta olup adil davranmak zorundayız, yasaları keyfimize göre ayarlayıp kullanmak yerine, halkın yararına ve ihtiyacına göre hazırlayıp revize etmeliyiz.


Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun da sebebi midir? Eğer değilse, ülkede var olan sorunların çözümü konusundaki düşünce ve önerileriniz nelerdir?
Tabii ki Kıbrıs sorunu ülkedeki birçok sorunun en büyük sebebidir ama kesinlikle "her sıkıntının tek sebebi Kıbrıs sorunudur" deyip işin içinden çıkamayız... Sağlık başta olmak üzere, eğitim, trafik, işsizlik, askerlik gibi diğer gözle görülür büyük sorunlarımız da maalesef mevcuttur ve Kıbrıs sorununa bağlı kalmaksızın çözülebilirdir... Çözülmelidir.

Gerek TDP'li, gerekse TDP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?
Bu seçimlerde ülkemizi sağduyuya ve oyunu kullanmadan önce daha önce yaşadıkları kötü tecrübeleri göz önünde bulundurmaya davet ediyorum . İster mühür vursunlar, ister karma oy kullansınlar... Oylarını nasıl kullanacaklarsa kullansınlar ama mutlaka sandığa gitsinler ve oy vermeden önce adayları mümkün olduğu kadar tanımaya çalışsınlar.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: Ülkede bu konuda ciddi sıkıntı olduğu gayet açıktır.

Vergi:
Adaletsizlik.

Adalet:
Hantallık.

Ulaşım:
Toplu taşımacılık rezalet.

Trafik:
Keşmekeş.

Tarım:
Kaldı mı?

Sosyal güvenlik:
Vergi gibi, adaletsizlik söz konusu. Özel – kamu ayrımı acı...

Turizm:
Akmazsa damlar diyelim...

Çevre:
Felaket.

Kültür:
Karmaşık.

Spor:
Söylenecek – yapılacak çok şey var.

Eğitim:
Geriye gidiyor.

Sağlık:
Sağlıksız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.