İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Afrika'nın tartışılan karikatürüne öğrenci konseyleri de tepki gösterdi…

Afrika’nın tartışılan karikatürüne öğrenci konseyleri de tepki gösterdi…

Yayınladığı karikatürün, Türkiye Cumhurbaşkanı <a href="https://www.tccb.gov.tr/receptayyiperdogan/">Recep Tayyip Erdoğan</a>'a hakaret içerdiği gerekçesiyle protesto edilen Afrika Gazetesi'ne KKTC de bulunan öğrenci konseyleri de tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 14/12/17 15:43
okuma süresi: 2 dak.
Afrika’nın tartışılan karikatürüne öğrenci konseyleri de tepki gösterdi…
A- A A+

KIBRIS POSTASI- Cansu Yarışan

  • Yayınladığı karikatürün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle protesto edilen Afrika Gazetesi'ne KKTC de bulunan öğrenci konseyleri de tepki gösterdi.

KKTC de bulunan öğrenci konseyleri Afrika Gazetesi'nde yayınlanan ve bazı kesimler tarafından eleştirilen karikatür ile ilgili eylem yaptı.

Afrika Gazetesi binası önünde toplanan öğrenci konsey başkanları konu ile ilgili basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisini okuyan Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Afrika gazetesinin yapmış olduğu bu talihsiz açıklama biz üniversite öğrencilerini derinden etkilemiştir. Kendilerine gazeteci kimliği yaratmış ama tamamen gazetecilikten uzak olan bu kişiler özgür ve tarafsız basına gölge düşürmektedir. Her dönem sadece kendinden söz ettirmek, ön plana çıkmak için asılsız haberler yapan bu kuruluş bu kez sert kayaya çarpmıştır. Cumhurbaşkanlığı makamı hangi ülkenin olursa olsun fark etmeksizin o halkın temsilcisi, yöneticisidir. Kısaca bu makama yapılmış bir hakaret şahsa değil o ülkenin bütün halkına, bütün birimlerine yapılmış bir saygısızlıktır ve kabullenilemez bir durumdur. Bu bağlamda Afrika gazetesi yönetim kuruluna seslenerek olayın oluşmasında, hazırlanmasında adı geçen kişi ve kişilerin tespit edilerek gerekli yaptırımların yapılmasını ayrıca bir özür yazısı da bekliyoruz. Aksi takdirde burada bulunan KKTC geneli bütün öğrenci konseyleri olarak takipçisi olacağımızı, gerekli yasal sürecin başlayacağını belirtiyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.