İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Arıklı: "YDP iktidara gelecek, bu düzeni düzenbazların başına geçirecek"

Arıklı: "YDP iktidara gelecek, bu düzeni düzenbazların başına geçirecek"

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) aday tanıtım şöleni düzenledi.

Yayın Tarihi: 16/12/17 15:10
okuma süresi: 4 dak.
Arıklı: "YDP iktidara gelecek, bu düzeni düzenbazların başına geçirecek"
A- A A+

Yeniden Doğuş Partisi'nin düzenlediği tanıtım şöleni coşkulu geçti, salona sığmayan partililerin çoğu aday tanıtım şölenini televizyon kanallarından izledi.

YDP'den verilen bilgiye göre, tanıtım şöleni geçmişinin anlatıldığı duygusal bir VTR'nin gösterilmesiyle başladı, Yeniden Doğuş Parti marşının güfte yazarı Bülent Fevzioğlu ile seslendiricisi Ayhan Başkal'a plaketlerinin verilmesi ile başlayan şölen adayların tanıtımı ile devam etti.

Daha sonra şölende bir konuşma yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, UBP, DP, CTP ve HP'yi eleştirerek "Babalar bir yanda bebeler bir yanda. Kimi düzen değiştirmekten bahsediyor, kimi konuşmadan oy istiyor. Bu düzeni kuranlar aktörleri değiştirerek, kurdukları bu düzenin aynen devamını arzuluyorlar. Ama yağma yok. Artık YDP var. YDP iktidara gelecek, bu düzeni düzenbazların başına geçirecek" diye konuştu.

"UBP sadece show yapıyor"

UBP'nin, tıpkı 2009'da olduğu gibi hiç bir şey söylemediğini, hiç bir vaadde bulunmadığını, sadece show yaptığını savunan Arıklı "Show yaparak iktidara gelme mesajı veriyor. 2009'da da ruhani liderleri bu taktiği uygulamıştı. CTP Genel Başkanı, geçmişte iktidarda olduğu 10 yılın hesabını vermekten kaçınıyor ve geçmişle hesaplaşmadan, özür dilemeden oy istiyor. DP Genel Başkanı, başka sermayesi kalmadığının farkında olduğu için partimizin meşalesine sahip çıkmaya çalışıyor ve bizi YSK'ya şikayet ediyor. HP Genel Başkanı ise yanına aldığı jöleli aristokrat bebelerle köyleri, kahveleri dolaşıp halktan oy istiyor. Ekmeğin sütün fiyatını dahi bilmeyen, ömründe çarşı pazara çıkmamış kişiler güya bu düzeni değiştireceklermiş. Bu jöleli aristokrat bebelerin babaları ise diğer partilerde. Yani bebeler bir yanda babalar bir yanda. Bu halk bir şeye karar verecek. Ya bu vurgun, soygun düzeninin devamına onay verecek, ya da bu düzenin karşısında olan YDP'yi iktidara getirecek" dedi

12 maddelik seçim manifestosu

Arıklı'nın konuşmasını tamamlamasının ardından 12 maddelik seçim manifestosu okundu. Ardından iktidara gelindiğinde 3 yıl içerisinde bu vaadlerin uygulanmaması haline milletvekilliği görevinden istifa edileceğine yönelik taahhüdname belgesi Tasdik Memuru huzurunda imzalandı.

Halkımızdan 3 yıl süre istiyoruz

İmza töreninde konuşan Arıklı; "Biz KKTC'nin kendi ayakları üzerinde duracağı bir manifesto ve seçim bildirgesi hazırladık. Bu 12 Maddelik manifestoyu uygulamak için halkımızdan 3 yıllık bir süre istiyoruz. İktidara gelmemiz halinde bu 12 maddeyi uygulamazsak Milletvekilliği görevinden istifa edeceğimizi peşinen beyan ediyoruz. Diğer siyasi partiler de kendilerine güveniyorlarsa buyursunlar onlar da aynısını yapsınlar. Böylece bir gelenek başlatmış olalım" dedi. İmza töreni adayların "Bu taahhütleri yerine getirmezsek istifa edeceğiz" şeklinde söz vermeleri ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.