İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kamuran Tan: "Kazancı çok fazla olmasa da, üretmek güzel bir duygu"

Kamuran Tan: "Kazancı çok fazla olmasa da, üretmek güzel bir duygu"

KKTC'de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli malı üreten üreticilere ulaşan Kıbrıs Postası, yerli malı üreticilerini yerlerinde ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 17/12/17 11:15
okuma süresi: 4 dak.
Kamuran Tan: "Kazancı çok fazla olmasa da, üretmek güzel bir duygu"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Cansu YARIŞAN

KKTC'de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli üretim yapan üreticilere ulaşan Kıbrıs Postası, yerli malı üreticilerini yerlerinde ziyaret etti.

Ülkemizin kültürel mirası niteliğini taşıyan ürünleri üreterek halkla buluşturan üreticiler, kültürel mirasımıza sahip çıkılması gerektiğine dikkati çekerek, ürünlerini satışa sunmak amacı ile ülkede aktif olarak organizasyonlar düzenlenmesi talebinde bulundu.

Özellikle gıdada ev yapımı ürünlerin tadının hiçbir yerde olmadığını belirten üreticiler, kazancı çok fazla olmasa da üretmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve kültürel miraslarımıza sahip çıkılması gerektiğini kaydetti…


KKTC'de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli malı üreten üreticilere ulaşan Kıbrıs Postası, yerli malı üreticilerini yerlerinde ziyaret etti.

KKTC'nin kültürel mirası niteliğini taşıyan ürünleri üreterek halkla buluşturan üreticiler, kültürel mirasımıza sahip çıkılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunarak, ürünlerini satışa sunmak amacı ile ülkede aktif olarak organizasyonlar düzenlenmesi talebinde bulundu.


"Kültürel miraslarımıza sahip çıkmalıyız"

Yeşilyurt sakinlerinden Tan çöreklerinin üreticisi Kamuran Tan ve kız kardeşi Nazemin Sivri, Kıbrıs Postası'nı evlerinde ağırlayarak ürettikleri çörek ve hellimli ve zeytinli biddaların yapımını ve halka nasıl sunulduğunu anlattı.

Yaklaşık olarak 2 yıldır ürettiklerini Güzelyurt, Doğancı ve Gemikonağı bölgesindeki marketlere satarak ve özel sipariş ile müşterileri ile buluşturan Tan çöreklerinin sahipleri, ülkemizde ev yapımı ürünlerin satışının oldukça az olduğunu belirterek, bu gibi kültürel miraslarımıza sahip çıkılması gerektiğini belirtti.


"Ev yapımı ürünlerin tadı hiçbir yerde yok"

Ürettikleri ürünlerin satışından memnun olduklarını dile getiren Kamuran Tan, sanayi üretimi yapmak istemediklerini belirterek "Ev yapımı ürünlerin tadı hiçbir yerde yok" dedi ve geleneksel bir lezzet olan nohutlu çöreğin nesilden nesle devam etmesi için en büyük görevin halka düştüğünü belirtti.



"Özel günlerde aktif organizasyonlarda yer almak istiyoruz"

Yerli Mal Haftası'nın önemine de değinen Tan, Sanayi Odası ve devletin özellikle Yerli Mal Haftası gibi özel zamanlarda yerli mal üreticilerinin ürünlerini tanıtması amacıyla kendilerine fırsat vermesi gerektiğini kaydederek, "Özellikle özel günlerde devlet veya Sanayi Odası tarafından düzenlenecek organizasyonlarda ürünlerimizi tanıtma fırsatı yakalayabiliriz ve ürünlerimizi daha kolay satabiliriz" şeklinde konuştu.

"Maddi anlamda çok bir kazancımız olmasa da üretmeyi seviyoruz"

Maddi anlamda son zamanlardaki zamlar nedeniyle yaptıkları ürünlerin ham maddelerinin fiyatlarının artmasına rağmen, ürettiklerini aynı fiyata sattıklarını kaydeden Tan, "Maddi anlamda çok bir kazancımız olmasa da üretmeyi seviyoruz, üretmek çok güzel bir duygu… Bu nedenle üretmekten vazgeçmek istemiyoruz. Bayramlarda ve özel günlerde daha fazla satış yapıyoruz. Bize yetiyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.