İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs sorununa ilişkin senaryolar yeniden şekilleniyor

Kıbrıs sorununa ilişkin senaryolar yeniden şekilleniyor

<P>Rum ve Yunan hükümetlerinin sonbahara kadar yeni bir tavır belirlediği ve siyasi atmosferin çok sıcak olacağı iddia ediliyor. Kasım ayının artık herkes tarafından çok önemli ve tehlikeli görülmeye başlandığı, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sunacağı bir sonraki raporunda; sorumluluk yükleyeceği; sorumluluğun kime yükleneceğini de tarafların o zamana kadar uygulayacağı taktik ve stratejilerle çıkacak sonucun belirleyeceği belirtildi.</P>

Yayın Tarihi: 06/07/10 10:21
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs sorununa ilişkin senaryolar yeniden şekilleniyor
A- A A+

Rum ve Yunan hükümetlerinin sonbahara kadar yeni bir tavır belirlediği ve siyasi atmosferin çok sıcak olacağı iddia ediliyor.

Kasım ayının artık herkes tarafından çok önemli ve tehlikeli görülmeye başlandığı, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sunacağı bir sonraki raporunda; sorumluluk yükleyeceği; sorumluluğun kime yükleneceğini de tarafların o zamana kadar uygulayacağı taktik ve stratejilerle çıkacak sonucun belirleyeceği belirtildi.

Fileleftheros "Sıcak Kasım ve Kapana Kıstırma Hareketleri... Değerlendirme Işığı Altında Saklanan Tehlikeler Gözle Görünür" başlıklı haberinde Atina'dan üst düzeyli diplomatları kaynak göstererek Rum ve Yunan hükümetlerinin sonbahara kadar takınacakları tavır hakkında bilgi verdi.

Gazeteye göre Rum ve Yunan hükümetlerinin tavrı şu 4 başlık altında toplanabilir:

"1-Yürütülmekte olan doğrudan müzakereler prosedürü üzerinde yoğunlaşma. Bu, aynı zamanda; uluslar arası konferans gibi herhangi başka bir prosedürün reddedilmesi anlamına geliyor.

2-Takvimlere ve hakemliğe hayır,

3-Herhangi bir çözüm, AB ilke ve normlarına uygun ve saygılı olmalı,

4-Yılsonundan öte, daha fazla zamana ihtiyaç duyulursa; bu zamanın tanınması gerekir."

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun müzakere masasındaki tavrı ve BM Genel Sekreteri'yle görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamayı hatırlatan gazete, Kasım ayının bu olgular temelinde geleceğini, anlaşma olmayacağını, malum üçüncü tarafların Kıbrıs Rum tarafının önüne beklenen soruyu kolaylıkla koyacaklarını yazdı; özetle şöyle devam etti:

"Hakemliği ve takvimleri kabul etmediğinizden anlaşmaya varamadınız. Müzakereler tamamlanmadı, prosedürün çok taraflı konferans haline getirilmesini de reddettiniz, ne istediğinizi bize söyleyiniz! Lefkoşa'ya sorumluluk yükleneceği ve bunu izleyecek etkileri kolaylıkla anlaşılabilir.

Çıkmaz olması halinde Kıbrıs Rum tarafının ilerlemiş hareketleri (yerleşikler, dönüşümlü başkanlık) taviz olarak kalacak, karşılığında hiçbir şey alınmayacak."

AB Haber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.