İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akaryakıt fiyatları düşürüldü

Akaryakıt fiyatları düşürüldü

Akaryakıt fiyatları düşürüldü. Bugünden itibaren Eurodizel'de 51, mazotta 6, benzinde 2 kuruşluk indirim yapıldı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın açıkladığı ve bugünden itibaren uygulamaya giren fiyatlar şöyle: Benzin 95 oktan 2,06 TL, Benzin 97 oktan 2,08 TL, Motorin 1,74 TL, Euro Dizel 1,99 TL, Gazyağı 1,76 TL.<BR>

Yayın Tarihi: 10/07/10 08:23
okuma süresi: 2 dak.
Akaryakıt fiyatları düşürüldü
A- A A+

Akaryakıt fiyatları düşürüldü. Bugünden itibaren Eurodizel'de 51, mazotta 6, benzinde 2 kuruşluk indirim yapıldı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın açıkladığı ve bugünden itibaren uygulamaya giren fiyatlar şöyle: Benzin 95 oktan 2,06 TL, Benzin 97 oktan 2,08 TL, Motorin 1,74 TL, Euro Dizel 1,99 TL, Gazyağı 1,76 TL.

1 Temmuz'dan bu yana uygulanan fiyatlar şöyleydi: Kurşunsuz 97 oktan 2.100 TL, Kurşunsuz 95 oktan 2.080 TL, Euro Dizel 2.050 TL ve Mazot 1.800 TL.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren uygulamaya giren yeni düzenlemeyle akaryakıt ürünleri üzerindeki Fiyat İstikrar Fonu, bayi ve ithalatçı paylarının sabit değerlere bağlandığı hatırlatıldı, bu düzenlemeyle uluslararası borsa fiyatlarına paralel, akaryakıt ithalat maliyetine gelecek indirimlerin de artışların da pompa fiyatlarına yansıtılacağı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında "Bu düzenleme altında, ithalatçı şirketler tarafından ülkemize ithal edilen akaryakıt ürünlerinin maliyet fiyatlarına gelen artış veya düşüşler akaryakıt ürünlerini fiyatlama ile ilgili mevzuat gereği pompa fiyatlarına yansıtılacaktır.

Bu bağlamda, akaryakıt ithalat maliyet fiyatı arttığı zaman akaryakıt fiyatları artacak, düştüğü zaman düşecektir. Bu kapsamda uluslar arası borsa fiyatlarına paralel olarak düşen akaryakıt ithalat maliyetine uygun olarak akaryakıt fiyatları da indirilmiştir" denildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.