İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Din İşleri'nin başına, AK Parti'nin önerdiği Doç. Dr. Talip Atalay atandı

Din İşleri'nin başına, AK Parti'nin önerdiği Doç. Dr. Talip Atalay atandı

Din İşleri Dairesi Başkanlığı'na Diyarbakır Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Talip Atalay atandı. Atalay bugün görevine başlayacak. Diyarbakır Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Talip Atalay, yeni göreviyle ilgili heyecanlı olduğunu belirterek, yetkililerle yaklaşık üç aydır görüştüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 24/12/10 08:37
okuma süresi: 3 dak.
Din İşleri'nin başına, AK Parti'nin önerdiği Doç. Dr. Talip Atalay atandı
A- A A+
KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Suiçmez'in üçlü kararnameyle görevden alınmasının ardından boşalan başkanlık koltuğuna Ak Parti'nin önerdiği, Diyarbakır Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Talip Atalay atandı. Atalay bugün görevine başlayacak. Diyarbakır Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Talip Atalay, yeni göreviyle ilgili heyecanlı olduğunu belirterek, yetkililerle yaklaşık üç aydır görüştüğünü söyledi.

Atalay, Başbakan İrsen Küçük ile şartları görüştüklerini belirterek, bu göreve atanmasını beklenen sonuç olarak değerlendirdi. Bugün yeni görevine başlayacak olan Atalay'ın ilk hedefi, KKTC'yi dolaşmak. Tüm köyleri gezerek halkla bir arada olmayı istediğini belirten Atalay, "Halkımızla tek tek konuşup, taleplerini dinlemek, görüşlerini almak istiyorum" dedi.

Talip Atalay kimdir?

Talip Atalay, 1968 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde doğduğunu ve 1975 yılında ailesiyle birlikte KKTC'ye gelip, göçmen olarak Gazimağusa'nın Maraş bölgesine yerleştiklerini söyledi.

Türkiye'de eğitim aldığını ve İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduğunu, eşinin de beş yaşındayken 1975 yılında adaya göç ettiğini anlatan üç çocuk babası Atalay, "Eşin evlenene kadar doğduğu yeri görmemişti" dedi.

Yüksek lisansını tarih ve din eğitimi üzerine yaparak, "Geçmişten Günümüze Kıbrıs - İdari Yapılanma ve Din Eğitimi" konulu tezini yayınladığına, 2006 yılında doçentlik tezinin ise Kıbrıs'la ilgili olduğuna işaret eden Talip Atalay, Kıbrıs'la ilgili 130 köyde, 100'e yakın imamla görüştüğünü ve verdikleri eğitime ilişkin gözlemlemelerde bulunduğunu belirtti. Atalay'ın çeşitli dönemlerde yaptığı; "Günümüz Süryani Kilise ve Manastırlarında Din Eğitimi, Mezhep Farklılığının Dindarlığa Etkisi Üzerine Bir Araştırma, Dinin Çağdaşlığı ve Dünya Barışına Katkısında Eğitimin Rolü ve Önemi" konulu konferans ve "Doğu Akdeniz Üniversitesi, Öğretmen ve Müfredat Ekseninde KKTC'de Örgün Din Eğitimi" başlıklı araştırma ve tezleri de bulunuyor.

Kıbrıs Gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.