İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Atun "Ekonomik paket Türkiye ile KKTC tarafından ortak olarak hazırlanan bir pakettir"

Atun "Ekonomik paket Türkiye ile KKTC tarafından ortak olarak hazırlanan bir pakettir"

<STRONG>Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun</STRONG>, son günlerde kamuoyunda bazı kesimlerin "<STRONG>Türkiye'nin dayatması</STRONG>" olarak nitelendirdiği ekonomik önlemler paketinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda hazırlandığını belirterek "<STRONG>Dolayısıyla paket Türkiye'nin değil KKTC'nin paketidir</STRONG>" dedi.

Yayın Tarihi: 18/02/11 18:10
okuma süresi: 3 dak.
Atun "Ekonomik paket Türkiye ile KKTC tarafından ortak olarak hazırlanan bir pakettir"
A- A A+
Sunat Atun, İstanbul'da Bloomberg Televizyonu`nun canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. Atun, KKTC ekonomisi ile ilgili çeşitli bilgiler verdiği programda ülkenin gayrı safi milli hasılasının büyük bir kısımını eğitim ve turizm oluşturduğunu, özllikle ilgi turizmi konusunda büyük protansiyel bulunduğunu vurgularken son dönemlerde Orta Doğu ülkelerinde yaşanan karışıklıklar sonrasında KKTC'nin bir cazibe merkezi haline gelebileceğini belirtti.

Ülkeye yatırımcıları her zaman davet ettiklerine vurgu yapan Bakan Atun,bu konuda yatırımcılara sağlanan çeşitli teşvikleri de anlattı.

Direk uçuşlara imkan verip limanlarımızın açılması adına Avrupa Birliği nin geçmiş dönemde sözleri bulunduğunu anımsatan Sunat Atun, özellikle Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Avrupa Birliğine girmesinden sonra bu sözün yerine getririlmemesinde büyük etken yarattığını belirtti.

Bakan Atun,tarım sektörünün ülke gelirlerinin yüzde 10'nuna tekabül ettiğini vurgularken özellikle patates ve hellim gibi yerel unsurlar içeren ürünlerin bir çok ülkeye ihraç edelebildiğini söyledi. Atun,tarım sektöründeki en büyük sorunun su olduğunu vurgularken, bu sorunun da çok yakın bir zamanda Türkiye'nin ortaya koyduğu proje ile son bulacağını söyledi.

"İHRACATTA ARTIŞ"

Mensubu olduğu Ulusal Birlik Partisi Hükümetinin göreve geldikten sonra ülkeden yapılan ihracatta yüzde 43'lük bir artış yaşandığına vurgu yapan Atun,bu ihracatın Türkiye ayağında da geçmiş dönemlere oranla yüzde 140'lara varan bir büyüme sağlandığını sözlerine ekledi.

"PAKET KKTC NİN"

Programda ekonomik önelemler paketi ile ilgili soruları da yanıtlayan Sunat Atun: "Bizim Türkiye ile 3-4 yılda bir imzaladığımız protokoller var. Son olarak da 2009 yılında imzalanmıştır.Bu protokol hem krediler hem de hibeleri kapsamaktadır.Unutulmamalıdır ki KKTC'nin ekonomisinin ve mali yapısının rasyonelleşmesi her şeyden önce bizim ihtiyacımızdır.Dolayısıyla ortaya konan paket Türkiye tarafınından empoze edilen bir paket değil iki ülke heyetlerinin yaklaşık 6 ay boyunca 100'ü aşkın bürokratın emeği ile çalışarak ortaya konan bir pakettir. Hatta bazı kritik noktalarına da 3-4 defa ben başkanlık ettim.bu paketin varlığı ve dolayısıyla içerisindeki doneler bizim ihtiyaçlarımız ile şekillenmiş ve ortaya çıkmıştır. Yani paket KKTC'nin paketidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.