İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'ne TUBİTAK'tan "yayın teşvik ödülü"

Yakın Doğu Üniversitesi'ne TUBİTAK'tan "yayın teşvik ödülü"

Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ), TUBİTAK'tan "yayın teşvik ödülü" aldığı bildirildi. Computer Assisted Learning dergisi TÜBİTAK'ın A grubu dergi listesinde yer aldığı için, araştırmacılar, TUBİTAK tarafından 2 bin 400 TL yayın teşvik ödülü ile ödüllendirildi.

Yayın Tarihi: 21/11/11 11:00
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'ne TUBİTAK'tan "yayın teşvik ödülü"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ), TUBİTAK'tan "yayın teşvik ödülü" aldığı bildirildi.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Fezile Özdamlı'nın geliştirdikleri "Öğretmenlerin Mobil Öğrenmeye Yönelik Algıları Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Sonuçların Değerlendirilmesi" başlıklı makale, Sosyal Bilimler Dizini (SSCI) kapsamında taranan Computer Assisted Learning (CAL)'de yayınlandı.

Computer Assisted Learning dergisi TÜBİTAK'ın A grubu dergi listesinde yer aldığı için, araştırmacılar, TUBİTAK tarafından 2 bin 400 TL yayın teşvik ödülü ile ödüllendirildi.

YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, araştırmacılar, günümüzdeki teknolojinin hızla ilerlemekte olduğunu ve buna bağlı olarak "bilgi" kavramı ve "bilim" anlayışının da değiştiğini, bu değişimlere ayak uydurabilmek için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da değişiklik gerektiğini belirtti.

Araştırmacılar tüm dünyada kullanım alanı yaygınlaşmakta olan mobil öğrenme teknolojilerinin KKTC'deki öğrenme - öğretme süreçlerine entegrasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için, öncelikle, öğretmenlerin bu teknolojilere yönelik eğitimlerinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Uzunboylu ve Yard. Doç. Dr. Özdamlı, geliştirdikleri ölçeği kullanmak isteyen araştırmacıların ve eğitim kurumlarının hizmetine sunmaktan büyük sevinç duyacaklarını belirterek, bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladılar.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.