İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

YDÜ Hastanesi ile Kamu-Sen arasında "sağlık hizmeti protokolü"

YDÜ Hastanesi ile Kamu-Sen arasında "sağlık hizmeti protokolü"

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 23/11/11 18:29
okuma süresi: 6 dak.
YDÜ Hastanesi ile Kamu-Sen arasında "sağlık hizmeti protokolü"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı.

Protokolde Yakın doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı sayın Dr.İrfan Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Dış ilişkiler Müdürü Ahmet Savaşan ile Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ve Kamu-Sen Genel Sekreteri Ayşe Bilgehan hazır bulundular.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Savaşan protokolde yaptığı konuşmada, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan insanlarımızın yurt dışına bağımlılıklarını ortadan kaldırmak ve kendi ülkelerinde kendi vatanlarında, ailelerinin yanında sağlık hizmeti alabilmek için ana hedef ile yola çıkarak yaptığı YDÜ Hastanesi'nin, açıldığı günden bu yana çeşitli kurum kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile özel koşullarda sağlık hizmeti alabilmek için protokoller yapıyoruz dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İrfan Günsel'de yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile devlette örgütlü Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası arasında bir protokolü müjdelemek için burdayız dedi.

Günsel, Ortak amacı olan iki kuruluş aynı ülke için, bizim insanımız için ter döken, zaman harcayan iki farklı kuruluşuz. Bizim İnsanımız kavramına tekrar vurgu yapmak isterim ki, biz kendi ülkemizde sağlık hizmeti alabilmek, kendi ülkemizde eğitim alabilmek, huzurlu ve güvenli yaşayabilmek gayesini güdüyoruz. Tüm dünya halklarının daha önce yaşamış ve bizden sonra yaşayacak nesillerin tek temel gayesi budur.

Günsel, Bugün burada protokolümüz ile birlikte Kamu-Sen üye ve ailelerini biz Yakın Doğu ailesi gibi bu hastaneden yararlanabilmelerini sağlayacak bir protokole imza koyacağız. Bazı diğer kuruluşlarımızla; Güvenlik Kuvvetlerimizle, Polisimizle imzaladığımız protokollerin aynısıdır dedi.

Günsel son olarak, Kamu görevlisi de bizim insanımız,özel sektördeki de bizim insanımız, amacımız ülkemizin daha iyiye gitmesi,daha huzurlu,daha sağlıklı ve mutlu yaşabilmektir dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş'da protokolde yaptığı konuşmada, KKTC'de ki yerli yatırımcılarımızın Kıbrıslı Türk insanların bu ülkeye yaptığı her yatırım, bu ülke için olduğu görüşündeyim ve mutlaka bu gibi yatırımların desteklenmesi hatta devlet tarafından teşvik edilmesi gereğine inanıyorum dedi.

YDÜ ÜLKEYE KATKI KOYUYOR

Özkardaş, Yakın Doğu Üniversitesinin bu kurak arazi içersinde ektiği filizi bugün bir orman haline getirmiş, 3500 istihdam gerçekleştirmiş ve %95'i vatandaşımıza istihdam olanağı sağlanmış ve 20 bin öğrenciyi barındırmaktadır, bu da 12 ay boyunca turist demektir. Esnafımıza, taksicimize, restorantçımıza, yaptığı harcamalarla katkı yapan, katma değer yaratan bir olgu demektir.

Özkardaş, Yakın Doğu Üniversitesi, hastane kurması sadece öğrenci yetiştirmesi açısından değil burada doktorlarımızında ihtisas yapması, kendini geliştirmesi, araştırma yapması için ve bugüne kadar KKTC vatandaşlarının Rum tarafına gittiğini, artık insanlarımızın Türkiye'de gurbet ellerinde gidip günlerce hastanelerde kalmadan çareyi burada aramasıda bizim açımızdan olumludur.

İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ

Şunuda belirtmek istiyorum, insan sağlığı üzerinden siyaset ve politika yapmak hiçbir zaman doğru değildir. Biz Kamu-Sen olarak her insanın doktor seçme hakkı olduğuna inanıyoruz. Hiç kimsenin doktor ve hastane seçme hakkını kimse elinden alamaz, bu en temel insan haklarından birisidir dedi.

Özkardaş, Dolayısıyla YDÜ'nin bu kadar güzel Üniversite hastanesi kurması, Tıp Fakültesi kurması başından beri bizim desteklediğimiz bir olaydır.

Bugün yapacağımız bir protokolle Kamu-Sen'in tüm üyeleri ve ailelerinin YDÜ Hastanesi'nden belirleyeceğimiz orandaki bir indirimden yararlanmalarını her yıl check-up yaptırmalarını özellikle vurgulamak istiyorum.

Bu çok önemlidir yani check-up, koruyucu hekimlik, yani insanlar hasta olmadan önce teşhis yapılması, hem insanlarımızın sağlık giderlerini azaltacaktır. Bu yapılan her yıl chec-up ile olası hastalıklardan, ölümcül hastalıklarıdan koruyacaktır. Biz bu düşünce ile protokolü imzalayacağız. Ben böyle bir eseri ülkemize kazandırdıkları için Sayın Suat Hocama ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Özkardaş son olarak, Ülke yabancılara peşkeş çekiliyor diye şikayet ediyoruz, o zaman yerli insanımızın yaptığı yatırımın arkasında durmalıyız, korumalıyız ki bu boşluğu yabancı sermayeler doldurmasın dedi.

Konuşmaların ardından Protokole imzalar atıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.