İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi ile Türk-Sen arasında "Sağlık Protokolü" imzalandı

YDÜ Hastanesi ile Türk-Sen arasında "Sağlık Protokolü"

Bölgenin en kapsamlı hastanesi olma özelliğine sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çeşitli kuruluşlarla yaptığı işbirliği protokolüne bir yenisini daha ekledi. <STRONG>YDÜ ile Türk-Sen arasında Sağlık Protokolü</STRONG> imzalandı.

Yayın Tarihi: 02/12/11 18:00
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi ile Türk-Sen arasında "Sağlık Protokolü"
A- A A+

Bölgenin en kapsamlı hastanesi olma özelliğine sahip olan Yakın Doğu üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çeşitli kuruluşlarla yaptığı işbirliği protokolüne bir yenisini daha ekledi.

YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk İşçi Sendikakaları Federasyonu ile imzalanan protokole Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr.İrfan Günsel ,Yakın Doğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve Federasyonun Üst Düzey yöneticileri katıldı.

Yakın Doğu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada, hastaneye ilişkin yapılan protokollere Turizm sektörüyle başlandığını daha sonrasında spor ve sağlığa ilişkin sektörlerle devam ettiğini belirrti. Kurucu rektör Dr. Suat Günsel'in, hastanenin kuruluş felsefesinde Ülke insanının sağlık nedeniyle yurt dışına gitme ihtiyacını ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İrfan Günsel,yapılan protokollerle KKTC halkına ayrıcalıklı hizmet veren Yakın Doğu Hastanesi'nden yararlanabileceklerini ifade ederek, yapılan protokolle Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu üyelerinin de Yakın Doğu Üniversitesi personeli gibi ayrıcalıklı olarak hastaneden hizmet alabileceklerini vurguladı.

Bıçaklı: KKTC Halkı Artık Yurt Dışına Gitmiyor

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Arslan Bıçaklı ise ülkemize böyle bir hastanenin kazandırılmasında büyük katkısı olan Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Dr.İrfan Günsel ile bu hastaneye katkı koyan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum, diyerek başladığı konuşmasında, Hem örgütümüz adına hem de ülkenin bir ferdi olarak şu anda ülkede sağlık bakımından verilen hizmete dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Bıçaklı: "Tedavide de, ilaçta olduğıu gibi tercih hakkının verilmesi gerekir"

Bu hastaneyle birlikte yurt dışına gidişlerin de azaldığını görmekteyiz diyen Bıçaklı, "Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinin ülkeye yaptığı katkılar tartışılamaz.Türk-Sen olarak özellikle biz işçi sendikaları ve üyelerimizin yüzde 90'ından fazlası sigortalıdır. Ancak malesef sigotalılar istenilen hizmeti bir türlü alamıyorlar. Bu durumun hükümet tarafından değerlendirilmesi gerekir.Tedavide de, ilaçta olduğıu gibi tercih hakkının verilmesi gerekir.diyen Arslan Bıçaklı " Sonuçta sigortalılar bu hizmetin bedelini ödemekteler. İmzaladığımız bu protokolle Türk-sen e bağlı işçiler ayrıcalıklı bir hizmetten yararlanacaklardır. Bize bu olanağı sağlayan YDÜ Hastanesine teşekkür ediyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.