İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri başladı

Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri başladı

Türk düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi, 738. ölüm yıldönümü çerçevesinde anılıyor. Anma etkinlikleri başladı. Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu sabah Lefkoşa Girne Kapısındaki Mevlevihane ile Lokmacı arasında geleneksel sikke ve cübbeli halkı kucaklama yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 10/12/11 14:02
okuma süresi: 2 dak.
Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri başladı
A- A A+

Türk düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi, 738. ölüm yıldönümü çerçevesinde anılıyor. Anma etkinlikleri başladı.

Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu sabah Lefkoşa Girne Kapısındaki Mevlevihane ile Lokmacı arasında geleneksel sikke ve cübbeli halkı kucaklama yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etkinliklere Konya Mevlevihanesinin Müdürü Dr. Naci Bakırıcı da katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Rumi Enstitüsü tarafından 17 Aralık'a kadar planlanan etkinlikler, TC Lefkoşa Büyükelçiliği himayesinde, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Bu akşam saat 19:00'da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Salonu'nda Sema gösterisi ile Türk Tasavvuf Müziği konseri yer alacak.

Sema Gösterileri ve Türk Mutasavvuf Müziği Konserleri 12 Aralık Pazartesi gecesi saat 19:30'da Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, 13 Aralık Salı gecesi saat 19:00'da Yeni Erenköy Belediye Kültür Merkezi'nde, 15 Aralık Perşembe gecesi saat 19:30'da Girne Oğuz Veli Ortaokulu'nda yine halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

17 Aralık Cumartesi gecesi ise saat 19:30'da, Lefkoşa Mevlevihanesi'nde dış ülke temsilcileriyle diğer konuklara bir program sunulacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.