İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ XXIII. Ulusal Biyokimya Kongresi'nde temsil edildi...

YDÜ XXIII. Ulusal Biyokimya Kongresi'nde temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Özer'in Başkanı olduğu Türk Biyokimya Derneği tarafından düzenlenen XXIII. Ulusal Biyokimya Kongresi (Biyomoleküllerin Yaşamdaki Önemi ve Klinik Kararda Laboratuvar) 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Adana'da yapıldı.

Yayın Tarihi: 14/12/11 10:44
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ XXIII. Ulusal Biyokimya Kongresi'nde temsil edildi
A- A A+
YDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Özer'in Başkanı olduğu Türk Biyokimya Derneği tarafından düzenlenen XXIII. Ulusal Biyokimya Kongresi (Biyomoleküllerin Yaşamdaki Önemi ve Klinik Kararda Laboratuvar) 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Adana'da yapıldı. Kongre öncesi düzenlenen iki çalıştay (İnteraktif Laboratuvar Uygulamaları Kursu ve Laboratuvarcı Gözüyle PCR'nin Görünmeyen Yüzü) da özellikle genç araştırmacılar tarafından büyük ilgi gördü.

YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden çok sayıda katılımcının izlediği kongre, Kongre başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer'in açılış konuşmasının ardından Padova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mario Plebani'nin "Laboratuvar Tıbbı'nın Dünü, Bugünü ve Geleceği: Laboratuvar Profesyonellerinin Geleceği" başlıklı konuşması ile başladı.

Kongrede iki paralel salonda gerçekleştirilen 63 Temel ve Klinik Biyokimya konferansının yanı sıra 31 sözlü sunum ve 211 poster sunumu da yer aldı. Doku mühendisliği, kanser ve kök hücre araştırmaları gibi güncel konuları kapsayan oturumlar da konusunda uzman bilim adamlarının katılımlarıyla kongre kapsamında gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy'un "Beyin ve Belleğin Evrimi" başlıklı konuşması kongrenin bir diğer büyük ilgi gören konuşması oldu. Prof. Dr. İnci Özer anısında düzenlenen oturumda ise Imperial Collage'dan Prof. Dr. Mustafa B.A. Djamgoz "Kanserde İyon Kanallarının Fonksiyonel Rolü: Yeni Gelişmeler" başlıklı konuşmasını sundu. Kongrede ayrıca YDÜ Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.İhsan Çalış'ın "Doğal Kaynaklardan Biyoaktif Steroid Türevleri" başlıklı konuşması Biyokimya camiası tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

YDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Özlem Dalmızrak ve Dr. Türkan Arca da katılımcılar arasında yer aldı. Son olarak bilimsel ve sosyal olarak son derece verimli geçen kongre, gala yemeği ve ödül töreni ile ve de bir sonraki sene yeniden buluşmak dileğiyle sona erdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.