okuma süresi: 2 dak.

Savaşan: "Turizm devlet politikası olmalı"

Savaşan: "Turizm devlet politikası olmalı"

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği'nin 27. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Savaşan Turizmin Devlet politikası olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 19/12/11 11:42
okuma süresi: 2 dak.
Savaşan: "Turizm devlet politikası olmalı"
A- A A+

Savaşan yaptığı konuşmada, ülkede başta sağlık olmak üzere, eğitim ve turizmin devlet politikası olması gerektiğini söyleyerek, ülkemize baktığımızda bu noktadan çok uzakta olduğumuz açıktır. Kuzey Kıbrıs'ın geleceği için hayati öneme sahip olan sağlık, eğitim ve turizm sektörlerinin gelişiminin hükümetler tarafından atanan bakanlar ve birokratlarının vizyonlarıyla sınırlı olmasının aslında bu sektörlerin geleceğini tehdit eden en önemli unsur olduğunu söyleyen Savaşan, 2011 yılında ülkede gelişen sağlık olanaklarına da bağlı olarak başta acenteler ve otellerin olağanüstü çabaları ile TC Yardım Heyeti'nin samimi ve gayretli çalışmaları sonucunda yakalanan pozitif ivmenin, ülkeye gelen turist sayısını ve dolulukları olumlu yönde etkilediğini ve ülkede katmadeğeri arttırdığını ifade etti. Savaşan Dünya'da artık en önemli kavramın sürdürülebilirlik olduğunun altını çizerek ülkemizde turizm alanında bu yıl yakalanan artışın sürdürülebilir olabilmesi için başta sektör temsilcilerine önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Savaşan " KITSAB'ın olağan genel kurulu seçiminden sonra oluşacak yönetimin en önemli görevinin turizmde sürdürülebilir politikaların geliştirilmesine katkı koyabilmesi için kurumsallaşma olduğunu belirtti. Ancak kurumsallaşan bir KITSAB'ın sektörde öncü olabileceğini vurgulayan Savaşan, KITSAB'ın ülkede bilimsel temelde ve sürdürülebilir turizm politikaları oluşturulabilmesi için proje geliştiren ve geliştirdiği projelerle de hem mevcut iktidara hem de bundan sonraki iktidarlara katkı yaparak yön verebilmesi mümkün olabilecektir dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.