okuma süresi: 13 dak.

Savaşan: "Yakın Doğu Hastanesi ile halkımız sağlık hizmetlerinde dışa bağımlılıktan kurtuldu"

Savaşan: "YDÜ Hastanesi ile sağlıkta tercih edilir olduk"

<strong>Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan,</strong> <strong>Yakın Doğu Hastanesi'nin kurulmasından buyana KKTC halkının sağlık hizmetlerinde dışa bağımlılıktan kurtulduğunu</strong>, artık <strong>Rum tarafı başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinin sağlıkta Kuzey Kıbrıs'ı tercih ettiğini</strong> ve yine Yakın Doğu Hastanesi'nin <strong>ülkemizi sağlıkta tercih edilir ve beğenilir</strong> hale getirdiğini kaydetti. <br>

Yayın Tarihi: 29/12/11 08:04
okuma süresi: 13 dak.
Savaşan: "YDÜ Hastanesi ile sağlıkta tercih edilir olduk"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Sevdiye GÖKAYDIN

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Yakın Doğu Hastanesi'nin kurulmasından buyana KKTC halkının sağlık hizmetlerinde dışa bağımlılıktan kurtulduğunu, artık Rum tarafı başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinin sağlıkta Kuzey Kıbrıs'ı tercih ettiğini ve yine Yakın Doğu Hastanesi'nin ülkemizi sağlıkta tercih edilir ve beğenilir hale getirdiğini kaydetti.

97.0 FM frekansından yayın yapmakta olan Posta FM'de "Editörün Gündemi" programına katılarak, Sevdiye Gökaydın'ın sorularını yanıtlayan Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü de sürdüren Ahmet Savaşan, KKTC turizmiyle ilgili de açıklamalar yaparak, KKTC'de tabandan ve tavandan yenilenecek turizme ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kongre Turizmi ve Sağlık Turizmi'nin ülkeye kazandırılması konusunda çokça çalışmalar yaptıklarını söyleyen Savaşan, 2011'in turizmde son 5 yıla oranla en iyi yıl olduğunu belirtirken, ülke ekonomilerinde gerçekten önemli bir yeri olan turizmin, sadece kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

2011'in yurt dışından gelen turist sayısı, geceleme sayısı, ülkeye gelen turistlerin ülke çeşitliliği bakımından değerlendirildiğinde iyi geçtiğini ve dolulukların yükseldiğini söyleyen Ahmet Savaşan, katma değerin de son 5 yıla göre daha yüksek çıkacağını düşündüğünü dile getirdi.

2011'DE NE YAPTIK? NE YAPMAMIZ GEREK? EKSİKLER NELER?

"Burada ısrarla üzerinde durmamız gereken konu, biz 2011'de ne yaptık da bu böyle oldu?, Bunun sürdürülebilir olabilmesi için neler yapmak lazım? ve Yapamadığımız eksikler nelerdir?" sorularının önemi üzerinde duran Ahmet Savaşan, bu üç konu birlikte konuşulmazsa, bugün pek çok turizmcinin yüzünü güldüren olumlu artışın sürdürülemez olacağından dolayı, bu artışın da manası olmayacağını belirtti.

"Bu gelirlerin geleceğini düşünerek pek çok otelci ve tur operatörü yatırım yaptı" şeklinde konuşan Savaşan, saptama yaparken gerçek verilerle yapılması gerektiğini söyledi.

Savaşan, dünyaya bakıldığında hedeflerin katma değerle yani, turizm gelirleriyle planlandığını belirterek, "yani biz turizmden ne kadar gelir istiyoruz, nasıl bir gelir modeli istiyoruz. Ona göre bir hedef kitle, hedef ülkeler seçilir. O hedef ülkeler içerisinde alt ölçeklerde turist profilleri seçilir ve ona göre bir pazarlama yapılır" dedi.

"TURİZM BAKANLARIN VE BÜROKRATLARIN KAPASİTELERİ KADAR İLERLEDİ"

Ahmet Savaşan, turizmin bakanların ve atanmış bürokratların kapasiteleri veya vizyonları kadar ilerleyip gerilediğini söylerken, turizmin kişilere bağlı olmaması gerekliliğini vurguladı. Savaşan, bir yandan küçük ölçekli turistik yerlere teşvikler verilirken, diğer yandan charter seferler düzenlendiğini ve büyük tesislere turistlerin getirildiğini söyleyerek, bu gibi tutarsız planların birbirini tutmadığına değindi.

"Deveye demişler hörgücün eğri.. O da demiş 'nerem doğru'" deyişiyle sözlerine devam eden Ahmet Savaşan, el yordamıyla idare edilen ülkemizde, kişilere özgü politikaların devlet politikalarını da arattığını vurguladı. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Kıbrıs Türkü'nün her gün daha iyiye gittiğini söyleyen Savaşan, yine de olunması gereken yerden uzakta olduğumuzu ifade etti.

TÜRKİYE'DE KIBRIS YILI…

2011'i değerlendirirken, öncesi ve sonrasının da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Savaşan, Türkiye'de Kıbrıs Yılı ilan edilmesini anımsattı ve bunun uzatılması gerektiğini kaydetti. Savaşan, Kıbrıs Yılı'nın ülke turizmini bir miktar arttırdığını ama amacına ulaşamadığını, o bakımdan da yapılamayanların kabul edilip, bunların aşılmasının önemini vurguladı.

YAKIN DOĞU HASTANESİ'NİN DEVREYE GİRMESİYLE ULUSLARARASI TEMASLAR MEYVE VERDİ

2010 sonu 2011 başlarında YDÜ Hastanesi'nin de kurulmasıyla birlikte, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel'in de inisiyatifi ile on binlerce turistin de geldiği Almanya ve İtalya'ya gidildiğini ve orada Dr. Suat Günsel'in tur operatörlerine; "turistlerinizi Kuzey Kıbrıs'a gönderin. Sağlık problemi olmayan bir ülkedir" garantisini verdiğini, turist sağlığının uluslararası standartlarda sağlandığını ve turistlerin başlarına beklenmedik bir şey gelmesi halinde garantilerinin Yakın Doğu Hastanesi olduğunu anlattığını, bunun sonrasında ise başta Almanya ve İtalya olmak üzere 3'üncü yaş grubu turist potansiyelini ülkeye çektiğini belirtti. Savaşan, Yakın Doğu Hastanesi'nin de devreye girmesiyle 2010 sonu, 2011 başında devam eden uluslararası temaslarının meyvesini verdiğini ifade etti.

Savaşan, Yakın Doğu' Hastanesi'nin tur operatörlerine verdiği güvenle ve Dr. Suat Günsel'in inisiyatifiyle, Başta Almanya'daki çok büyük bir operatörün Kuzey Kıbrıs'la çalışmasının kararının verildiğini kaydetti. Ahmet Savaşan ayrıca, ülkenin en büyük kurumlarından olan Yakın Doğu Hastanesi'nin turizmin gelişmesi anlamında, hastaneyi turizmin emrine verdiğini vurguladı.

"Sağlık Turizmi"nin yeni kavramlar olduğuna değinen Ahmet Savaşan, dünyadaki uluslararası tur operatörlerinin de birinci tercihlerinin sağlık turizmini bünyesinde barındıran ülkeleri tercih ettiklerini, YDÜ Hastanesi'nin de KKTC'ye bunu sağladığını söyledi.

YDÜ HASTANESİ DEVLET HASTANESİ GİBİ ÇALIŞIYOR…

Turizm Bakanı Ünal Üstel ile de görüştüklerini ve sağlıklı turizm destinasyonu konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Savaşan, bir devletin devlet olabilmesi için güvenlik, eğitim ve sağlık hizmetlerini vatandaşına sağlaması gerektiğini söylerken, sağlıkta devleti daha da devletleştirebilmek için yatırım yaptığını, YDÜ Hastanesi'nin özelinde ona ait değil, milli bir hastane olduğunu, devlet hastanesi gibi çalıştığının Bakan Üstel tarafından da anlaşıldığını belirtti.

"Turizm bilincinin gelişmediği bir ülkede, bir milletvekili, bir bakan, yediği içtiği şeyin çöpünü dışarı atabiliyorsa, çevredeki kirlenmeden umursamıyorsa, bu ülkede sağlıklı bir turizmin gelişmesinden bahsedilemez" şeklinde konuşan Savaşan, ülkemizde turizm planlamaları yapılırken, eş zamanlı olarak turizm bilincini oluşturmaya yönelik de planlamaların yapılması gerektiğini ifade etti. Savaşan, bunların hem tabandan, hem de tavandan başlatılması gerektiğini söyledi. Ahmet Savaşan, hükümetlerin mutlaka ve mutlaka turizm bilincini yayabilmek için bir seferberlik yapmasının önemini kaydetti.

"ONE HAPPY ISLAND"… MUTLU İNSANLAR LAZIM

Ahmet Savaşan konuşmasına şöyle devam etti: "Gelen turisti mutlu edeceksiniz. Yanılmıyorsam Almanya'daydı.. "One Happy Island" diye mutluluğu anlatan bir slogandı. Ama o ülkeye gidildiği zaman marazi bir toplum görmeyecek turist. Turist elektriğini ödeyemeyen bir otele gidip elinde fenerle gezmeyecek. Turizm çok önemli bir faaliyettir. İnsanlar tatile mutlu olmak için gider. Buradaki en büyük sorun insanların mutsuzluğudur. Devlet politikalarının oluşturulabilmesi için devlet edenlerin bunun ciddiyetinde olmaları gerekir. Siyaset hayatımızın içinde. Mevcut hükümet başarısız. Bundan önceki de aynı. Ve insanlar 'gelen de bir, giden de bir' diye düşünüyor."

Dolulukların yeterli olmadığı zaman ve sabit gelirlerin ödenemediği zamanlarda iç turizme yönelindiğini ifade eden Savaşan, iç turizmin çok önemsenmesi gereken ve turizm modelimizin içinde olması gereken bir olay olduğunu söyledi.

KÜLTÜRÜN BASKI ALTINA ALINMAMASI…

2011'in 2012 ve 2013'e taşabilmesi için elimizde ver olmadığının altını çizen Ahmet Savaşan, ülkede turizm planlanırken, turistin gittiği yerde mutlu insan görmek istediği gibi, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan insanların da, gelen turistlerin kendilerini mutsuz etmemelerini istiyor. "Kültürün baskı altına alınmaması gerekir" diye konuşan Savaşan, turistlerin çok fazla gelmesi halinde çevrenin de baskı altına alınabileceğini, bir anda turizmin sürdürülemez duruma geldiğini kaydetti. Savaşan, turizm planlarken, gelecek olan insanların ne getirip ne götüreceğinin doğru planlanması gerektiğini ifade etti.

"Nitelikli turist" örneklemesiyle devam eden Ahmet Savaşan, ülkeye gelen turistlerin nitelikli olmaması halinde, ülke insanlarının rahatsız olacağından bahsetti.

YÜZDE 30 RUM TARAFINDAN GEÇENLER

"YDÜ Hastanesi'nin kurulmasından bu yana sağlık turizminde ne kadar bir artış oldu?" yönündeki bir soruya karşılık Savaşan, Rum tarafında yaşayan birçok Maronit ve İngiliz'in YDÜ Hastanesi'ni seçtiğini ve hastanede yatan hastaların yüzde 30'unun bunlardan oluştuğunu kaydetti.

Kanser konusunda Kıbrıs'ta bir onkolog olmadığını ve bu yüzden de mecburiyetten Rum tarafına gidildiğini söyleyen Ahmet Savaşan, mecburiyetten dolayı insanların yurt dışını tercih ettiğini ancak, Yakın Doğu Hastanesi ile bunun ortadan kalktığını söyledi.

DR. Suat Günsel'E VERİLEN EN ANLAMI ÖDÜL…

"Türkiye'de Sağlık Bakanı Dr. Suat Günsel'e sağlık yatırımlarından dolayı ödül vermişti. Bu ödülün kapsamı neydi?" sorusuna karşılık Savaşan; "2011'in Türkiye'de Kıbrıs yılıydı. Bu bakımdan Dr. Suat Günsel'e bir ödül verildi. 4. Uluslararası Sağlık ve Turizm Kongresi yapılmıştı. Dünyanın pek çok yerinden sağlık bakanları da katılmıştı. Biz de Dr. Suat Günsel başkanlığındaki geniş bir heyetle katılmıştık. Orada Kurucu Rektörümüze Kuzey Kıbrıs'ta yaptığı sağlık yatırımı ve ülkedeki turist sağlığını garanti altına aldığını ve medikal turizmin yapılmasına olanak sağladıkları için bir ödül verildi. Bu ödül çok manidardı. Çünkü bu ödülle aslında Kuzey Kıbrıs'ın sağlıklı bir destinasyon olduğu ve medikal turizmde adımlar attığı ve Türkiye tarafından da desteklendiğini gösteren bir ödüldü. Uluslararası standartlarda bir sağlık hizmeti sunduğumuzu göstermesi bakımından da çok önemliydi. Kuzey Kıbrıs'a bir sunum da verildi ve orada ben ilk sağlık hizmetlerimizden değil de, Kuzey Kıbrıs'tan bahsettim. Daha sonra hastaneyi anlattım."

EN İYİ STANT ÖDÜL܅

"2011'de Yakın Doğu Hastanesi'ne 'En İyi Stant' ödülü de verildi. Bu nasıl oldu?" sorusuna ise Ahmet Savaşan, "2011'de Londra'da ve Türkiye'de çok ciddi uluslararası temaslarımız oldu. Nisan ayında başlattığımız 'Destination The Health Medical Turism Show' adlı bir fuara katılmıştık. Çünkü Londra bizim için önemli bir potansiyel. Orada yaşayan insanlarımıza da çok önem veriyoruz çünkü, İngiltere'deki sağlık hizmetleri çökme noktasında. Oralarda da çeşitli ödüller aldık ama en önemli ödül sizin de bahsettiğiniz, Kuzey Kıbrıs adına stant adına aldığımız ödül oldu. En büyük metrekareye sahip ve en fazla ziyaret edilen stant olduğumuz için…"

KKTC'DE YAŞAYAN İNSANLAR SAĞLIKTA DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULDU

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, bugün KKTC'de yaşayan insanların sağlık hizmetlerinde dışa bağımlılıktan kurtulduğunu vurgularken, konuşmasının sonunda, Kıbrıs insanının yakaladığı bu fırsatla birlikte dünyaya da "KKTC devleti sağlıkta da kendi kendine yeten, uluslararası tanınmışlığı olan devletlerden geri değildir" mesajı verildiğini kaydetti.

Savaşan, artık Rum tarafı başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden ülkemizin sağlık hizmeti alma bakımından tercih edilir hale geldiğini kaydetti.

Savaşan son olarak, ülkemizde tabandan ve tavandan eş zamanlı olarak bilimsel çerçevede turizm bilincinin yaygınlaştırılması gerekliliğinin de bir kez daha altını çizdi.

2011'in son günlerini yaşarken Ahmet Savaşan, yeni yılda insanlara sağlıklı, mutlu ve sevdikleriyle güzel başarılı günler diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.