İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın arşivi, DAÜ'ye emanet

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın arşivi, DAÜ'ye emanet

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, imzalanan protokol çerçevesinde eserlerini, çalışmalarını ve arşivini Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) devredecek.

Yayın Tarihi: 10/01/12 16:00
okuma süresi: 2 dak.
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın arşivi, DAÜ'ye emanet
A- A A+

DAÜ'den yapılan açıklamada, 30 Aralık tarihinde konuya ilişkin olarak Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile DAÜ arasında protokol imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ın imza koydukları protokolle, Denktaş'ın kitapları, belgeleri, çalışmaları ve hatıra eşyalarının korunması, gelecek nesillere aktarılması ve bilimsel çalışmalara kaynak oluşturulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın ulusal ve uluslararası alanda yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra, Kıbrıs adasında 1571 yılından bu yana varlığını sürdüren Türkler'in tarihi ile ilgili alanlarda da araştırma yapmayı ve bunları yayınlamayı hedefleyen ve geçtiğimiz Kasım ayında Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla hayata geçirilen DAÜ Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Tarihini Araştırma Merkezi (DAÜ-RRDAM)'ın, protokol esasları kapsamında Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın şahsına ait eserlerini ve özel arşivini bünyesine devralacağı kaydedildi.

Merkez ilk aşamada, eserlerin tasniflenmesini, koruma amaçlı olarak kopyalanmasını, dijital ortama aktarılmasını ve arşivlenmesini gerçekleştirecek. Eserlerin sergilenme ve kullanım koşulları ise DAÜ ile Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş arasında imzalanacak ikinci bir protokol ile belirlenecek.

Ayrıca eserlerden gizlilik özelliği taşıyanlar, gizlilik derecesine göre tasnif edilecek ve bizzat Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın veya oğlu Serdar Denktaş'ın yazılı olarak belirleyecekleri tarih sonrasında araştırmacıların kullanımına sunulacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.