İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Serdar Denktaş: "Çok yorulmuştu, şimdi dinlenecek"

Serdar Denktaş: "Çok yorulmuştu, şimdi dinlenecek"

<P>Kıbrıs Türkü, bu gece saat 22.00'da, varoluş mücadelesinin önderlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin "Kurucu Cumhurbaşkanı" Rauf Denktaş'ı kaybetti.</P>

Yayın Tarihi: 14/01/12 00:19
okuma süresi: 6 dak.
Serdar Denktaş: "Çok yorulmuştu, şimdi dinlenecek"
A- A A+

Kıbrıs Türkü, bu gece saat 22.00'da, varoluş mücadelesinin önderlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin "Kurucu Cumhurbaşkanı" Rauf Denktaş'ı kaybetti.

Denktaş'ın hayatını kaybettiğine dair açıklama, saat 22.05'te, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Denktaş'ın oğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın da bulunduğu basın toplantısında, YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen tarafından açıklandı.

Açıklamanın ardından söz alan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bir tarih göçtü sözü az gelir… Kıbrıs Türkü'nün ve Türklük dünyasının başı sağ olsun" dedi. Sadece Kıbrıs Türkü'nün değil Türklük dünyasının bir liderini kaybettiğini kaydeden Eroğlu, Denktaş'ın hayatını hiçe sayarak verdiği mücadelenin "unutulmayacağını, unutturulmayacağını" vurguladı.

Aileye başsağlığı dileyen Eroğlu, Kıbrıs Türkü'nün nerelerden nerelere geldiğinin, Denktaş'ın kitapları okunduğu takdirde daha iyi anlaşılacağını vurguladı.

Eroğlu, "Nerelerden nerelere ve ne mücadelelerle, kimlerle gelindiğini, tarihin yazacağını" belirterek, bunun en önemli aktörlerinden birinin Denktaş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, onun uğraşları ve başarılarıyla 1974 Mutlu Barış Harekatı'nın gerçekleştiğini ve Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğe ulaştığını belirtti. Eroğlu, Denktaş'ın Barış Harekatı'ndan sonra kurulan Federe Devlet ve ardından KKTC'nin varlığının devamı için ölünceye kadar hatta ölüm yatağında bile mücadele ettiğini ve devletin devamını istediğini söyledi.

Serdar Denktaş

Serdar Denktaş ise, üzüntülerinin büyük olduğunu, tesellisinin ise Denktaş'ın, geride üç evlat bırakırken, daha önce kaybettiği üç evladıyla kucaklaşması olduğunu söyledi.

Serdar Denktaş, mücadeleci ruhuyla 8 ayı aşkın bir süre ağır hastalıklarla mücadele eden babasının, doktorları ve kendilerini hayrete düşürdüğünü ancak bu kez zayıf düştüğünü belirterek, "Çünkü Allah'ın takdiri onu yanına almaktı. Şimdi o mücadeleci insan Allah'ına kavuşmuştur. Tesellimiz budur. Kıbrıs Türkü'nü, Anadolu insanını öksüz bıraktı ama tesellimiz bu toprakları vatan yapan şehit mücahitler ve Mehmetçiklerle buluştu ve bizleri izlemektedir" dedi.

Serdar Denktaş, onu çok özleyeceklerini ve ailesi olarak onu çok özleyeceklerini, bu acıyı bir mağrurluk ve ona layık bir sabırla atlatmaya çalışacaklarını ancak bu acının kolay atlatılmayacağını söyledi.

Serdar Denktaş, Kıbrıs Türkü, Anadolu ve tüm Türklük dünyasının başının sağ olması dileğinde bulunarak, "Allah rahmet eylesin, kulağıma fısıldadığı her söz, şu hastalık döneminde konuştuğumuz her şey benim önümdeki meşale olacaktır. Burada tüm dünyanın huzurunda bu söz tekrarlıyorum, Kıbrıs Türkü'nü cemaatten halk noktasına taşıdı… Devletin güçlü bir devlet olması, Anadolu'daki kardeşleriyle güçlü bağ oluşturması ve insanının başının dik durması konusunda dilediği, istediği şekilde yolunda yürümeye devam edeceğiz…" dedi.

Serdar Denktaş, "YDÜ hastanesine, kendilerini yalnız bırakmayan TC hükümetine, TSK'ya, KKTC Cumhurbaşkanlarına, hükümete, KKTC halkına, basına ve dualarıyla her taraftan 8 ayı rahat geçirmelerini sağlayanlara" teşekkür etti.

Bu arada Bakanlar Kurulu'nun yarın saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun ve Serdar Denktaş'ın katılacağı bir toplantı yaparak Kurucu Cumhurbaşkanı'nın ölümüyle ilgili görüşme yapacağı ve bazı kararlar alacağı kaydedildi.

ERKMEN'İN AÇIKLAMASI

Başhekim Erkmen, yaptığı açıklamada, Denktaş'ın Mayıs 2011'de başlayan tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi. Erkmen, Denktaş'ın 8 Ocak'ta, gastroenterit nedeni ile hastaneye yatırıldığını kaydetti.

Erkmen şöyle devam etti:

"Tedavi süreci devam ederken 12 Ocak 2012'de kalp, akciğer, böbrek ve karaciğerden oluşan çoklu organ yetmezliği tablosu gelişti. 13 Ocak 2012'de, sabah saat 08.00 sularında Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliğinin oluşması üzerine, Yoğun Bakım Ünitesi'nde Solunum cihazına bağlandı. Çoklu organ yetmezliğini, tıbbi tedaviye yanıt vermemesi nedeniyle 16.30'da diyalize alındı.

Yoğun ve başarılı bir tedavi süreci, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın, önceden var olan kalp-akciğer sorunu ve ileri yaşın da etkisiyle ancak 8 ay yaşatabilmiş, maalesef bu akşam saat 22.00 itibarıyla hakkın rahmetine kavuşmuştur."

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, babası, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın ölümünden sonra yaptığı açıklamada, cenazenin 17 Ocak Salı günü devlet töreniyle toprağa verileceğini söyledi.

Serdar Denktaş, "Çok yorulmuştu şimdi artık dinlenecek" diye sözlerine devam ederek, dün akşam kendi oğluna, dedesi, Kurcu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın "bir yalan, silahla ortadan kaldırılamaz. Yalan, ancak varolan özgür demokratik ortamda demokratik mücadeleyle ortadan kaldırılabilir" dediğini anlattı.

Serdar Denktaş, şimdi yapılması gerekenin babasının bu vasiyetine uyun hareket ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'yi dünya indinde bütün halklarla eşit kılmak olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş, babası, Kurcu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümünden sonra arayan, bildiri yayımlayan, evlerinden dua edenler, kısaca herkese taziyeleri içine teşekkür ettiğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.