İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sivas Madımak Davası "insanlık suçu" olarak nitelendirilmedi

Sivas Madımak Davası "insanlık suçu" olarak nitelendirilmedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Alevi Kültür Merkezi bir basın açıklaması yaparak, Madımak Davası'nın zaman aşımından dolayı düşmesini kınadı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 14/03/12 13:26
okuma süresi: 2 dak.
Sivas Madımak Davası "insanlık suçu" olarak nitelendirilmedi
A- A A+

"Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması, sonucu 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin davada Ankara 11. Ağır ceza Mahkemesi Sivas Davası ile ilgili mahkeme bugün zaman aşımı nedeni ile davanın düşmesi yönünde karar alındı.

Mahkeme, davanın düşmesi için 12 Eylül soruşturmasında olduğu gibi olayı insanlık suçu olarak değerlendirmemesinden dolayı davayı kapattı.

Bu davanın konusu, yalnızca Türkiye'nin bin bir zorlukla yetiştirdiği aydın ve sanatçıların hepimizin gözünün içine baka baka ve devletin gözünün önünde yakılması gibi bir vahşetle sonuçlanan bir süreci içeriyor.

Biz Aleviler insanlığa karşı işlenen suçların zaman aşımına kavramı ile cezasız bırakılmasının yeni katliamların önünü açacağını ülkeyi gergiliğe sürükleyeceğinin katillerin iştahını kabartacağını düşünmekteyiz.

Geçen 19 yıl boyunca katliamı örgütleyen göz yuman ve destek olan sorumlular tam olarak ortaya çıkarılmadığı gibi şimdide kalan birkaç katil hakkında zaman aşımı kararı alıyorlar

Bu kararı kınıyor tüm insanların adalete olan güveninin sarsılmaması için bu yanlıştan Yargıtay aşamasında dönülmesini diliyoruz.

Hukuken sonuçlanan bu dava insanlık tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır
Kalsın benim davam, divana kalsın!

Alevi Kültür Merkezi
Yönetim Kurulu"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.