İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ kampüslerine yenisi ekleniyor. Beşinci yerleşke İstanbul`da...

GAÜ kampüslerine yenisi ekleniyor. Beşinci yerleşke İstanbul`da...

<STRONG>Girne Amerikan Üniversitesi</STRONG> (GAÜ) "<EM><STRONG>Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi Üç kıta Tek Üniversite</STRONG></EM>" misyonu ve yükseköğretim'de uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı küresel kampüslerine bir yenisini ekleyerek <STRONG>Kıbrıs</STRONG>,<STRONG> İngiltere</STRONG>, <STRONG>Singapur</STRONG> ve <STRONG>ABD</STRONG> Kampüslerinin ardından beşinci yerleşkesi <STRONG>İstanbul</STRONG>'da eğitime başlıyor.

Yayın Tarihi: 14/04/12 09:00
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ kampüslerine yenisi ekleniyor. Beşinci yerleşke İstanbul`da...
A- A A+

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC üst düzey devlet yetkililerinin resmi açılışını gerçekleştireceği Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası 20 Nisan 2012 cuma günü saat 15.00'te düzenlenecek resmi törenle eğitime başlıyor.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yanında diğer üst düzey devlet yetkililerinin de katılması bekleniyor. Açılış törenine ayrıca KKTC medyasından önemli isimler de katılacak.

"GAÜ, Avrupa, Asya ve Amerika'da Kampüs Açan İlk Türk Üniversitesi Olmanın Gururunu Anavatan'da Kampüs Açan İlk KKTC Üniversitesi Olmaya Taşıyor"

İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüs ile ABD Yerleşkesi Washington Kampüsü n eğitime başlması ile Avrupa, Asya ve Amerika'da kampüs açan ilk Türk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi 27 yıllık bilimsel bilgi birikimini İstanbul yerleşkesinin eğitime başlaması ile anavatan'a taşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapılarının dünya ile rekabet edebilecek atılımları gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizerek tüm dünya tarafından KKTC'ye her alanda uygulanan ambargoların GAÜ'nün başlattığı üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlattı. "Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi Üç Kıta Tek Üniversite" vizyonu ile GAÜ'nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar verdiği vurgulayan Akpınar, GAÜ Senatosu'nun almış olduğu kararla İstanbul Yerleşkesinin eğitime başlamasının tarihi bir karar olduğuna işaret etti.

KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dolaylı ambargoların tehdidi altında olduğuna da vurgu yapan Akpınar, KKTC üniversitelerinin gelişimi için küresel rekabette yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti.
Kıbrıs'ın ilk üniversitesi olarak GAÜ ailesinin 27 yıllık bilimsel bilgi birikimini anavatan Türkiye'ye taşımanın gururunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Akpınar, GAÜ İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binasının 6 akademik programla eğitime başlayacağını ifade etti.

"Kıtalararası Beşinci Kampüs 6 Akademik Program İle Eğitime Başlıyor"

GAÜ İstanbul Yerleşkesi ilk eğitim binası Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB), English Language Academy (ELA), Denizcilik Akademisi, Havacılık Akademesi, Dans Akademisi ile Bilişim Akademisi bünyesinde eğitime başlayacak akademik programlar öğrencilerine GAÜ'nün kıtalararası kampüslerinde de küresel eğitim görme fırsatı sunacak.

GAÜ'nün 5. Kıtalararası Kmapüsü olacak İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası bünyesinde dil eğitimi yanında küresel dünyanın yükselen meslekleri Bilişim, Turizm, Havacılık, Denizcilik ve Sahne Sanatları ile ilgili eğitime verecek akademik programlar şöyle:

ENGLISH LANGUAGE ACADEMY (ELA) – İNGILIZCE DIL OKULU

Mesleki İngilizce ile TOEFL ve IELTS Akademik Programları

GAU- INTEB (Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği)

Turizm ve Konaklama İngilizcesi, Konaklama İşletmelerinde Operasyonel Yönetim, Uluslararası Otel Yönetimi, Konaklama Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi, Konaklama Sektöründe Pazarlama ve Satiş Yönetimi, Dünya Şarap ve Likör Sanatı, Şarap Servisi Temel Eğitimi

DENİZCİLİK AKADEMİSİ

Denizde Güvenlik Kursları (STCW'95 Sertifikaları), Kaptanlık Akademik Programları

HAVACILIK AKADEMİSİ

Havacılık Meteorolojisi, Havacılık İngilizcesi (İngilizce Bölümü içinde), Havacılık Hukuku, Amatör Pilot Lisans (PPL/AFA Koordineli), Ticari Pilot Lisans (CPL/AFA Koordineli), Hava Taşımacılığı Pilotu Lisans (ATPL/AFA Koordineli), Hava Alanı Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Hava Yolları İşletmeciliği, Havacılıkta İnsan Faktörü ve Yönetimi, Havacılık Emniyet ve Güvenliği, Havacılıkta Toplam Kalite Yönetimi, Uçuş Ekibi Kaynak Yönetimi, Havacılık Kurulları ve Kuralları, Hosteslik, Uçuş Harekat Uzmanı

DANS AKADEMİSİ

Bale, Tap Dans, Jazz Dans,Hip Hop ile Modern Danslar

BİLİŞİM AKADEMİSİ

Autocad, Autocad 3, Corel Draw X6, Photoshop Cs5

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.