İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ, İstanbul'da da kampüs açıyor

GAÜ, İstanbul'da da kampüs açıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İngiltere Yerleşkesi Cantterbury Kampusu, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampusu ve ABD Yerleşkesi Washington Kampusu'nun ardından, Cuma günü İstanbul Yerleşkesi'nin ilk eğitim binasını hizmete açacak.

Yayın Tarihi: 17/04/12 14:58
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ, İstanbul'da da kampüs açıyor
A- A A+

Yüksek öğretimde ''uluslararasılaşma'' vizyonuyla KKTC, İngiltere, Singapur ve ABD kampuslarının ardından beşinci yerleşkesini İstanbul'da açacak GAÜ, bir sonraki kampusunu yakın zamanda Hong Kong'da açmayı hedefliyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün de katılacağı törenle açılacak GAÜ İstanbul yerleşkesinde, İngilizce eğitim verilecek. Yüksek lisans ve doktora programları ağırlıklı İstanbul yerleşkesinin ilk eğitim binası bünyesinde dil eğitimi yanında bilişim, turizm, havacılık, denizcilik ve sahne sanatları ile ilgili akademik programlar bulunuyor.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, İstanbul kampusu için ''Bizim için oldukça heyecanlı ve onurlu bir süreç'' dedi.

GAÜ'nün kuruluş misyonu çerçevesinde, özellikle son yıllarda yaygın bir eğitim uygulama çalışması sürdürdüğünü, Singapur, İngiltere ve ABD'den sonra Türkiye'de de adımlar atıldığını belirten Akpınar, GAÜ İstanbul Yerleşkesiyle ilgili vakıflaşma sürecinin devam ettiğini, açılış günü vakıf çalışmasının tamamlanacağını söyledi.

Akpınar, İstanbul'da öncelikli olarak denizcilik, havacılık, turizm ve İngilizce hazırlık programlarının başlamasına yönelik çalışmaları tamamlayacaklarını belirtti.

GAÜ İstanbul sürecinde birçok ''ilke'' imza atılacağını ifade eden Akpınar, GAÜ İstanbul'un özellikle lisans üstü ve doktora programlarına yoğunlaşacağını, denizcilik, havacılık ve turizm bölümlerinin profesyonel bölümler olacağını, İstanbul için 600 öğrenci hedeflediklerini söyledi.

Akpınar, Vakıf kuruluş çalışmasının açılışla tamamlanacağını ve yeni bir sürecin başlayacağını belirterek, YÖK kanalıyla ÖSYM ile öğrenci alacakların kaydetti.

GAÜ İstanbul kampusu ile özellikle turizm alanında ve İngilizce dil eğitiminde Türkiye'nin 81 iline yayılacak bir çalışma içinde olacaklarını, turizm bölümünün Türkiye'de otorite olması yönünde uğraş vereceklerini bildiren Akpınar, denizcilik alanındaki eğitimin, açılacak Karpaz kampusu ile koordineli gideceğini söyledi.

KARPAZ'A DA KAMPÜS

Serhat Akpınar, 8 Mayıs'ta KKTC'nin Karpaz bölgesinde kurulacak kampusun temelinin atılacağını ve bu kampusu 2 yılda tamamlamayı hedeflediklerini, Karpaz'da denizcilikle ilgili ciddi yapılanmaya gireceklerini, eko turizm ve çevre yönetimiyle İngilizce hazırlık olacağını anlattı.

Yurt dışındaki faaliyetlerini hemen hemen şekillendirdiklerini, son onay bekledikleri ülkenin Hong Kong olduğunu açıklayan Serhat Akpınar, Hong Kong'un yakın zamanda devreye gireceğini söyledi.

Akpınar, Hong Kong'un dışında, 2015'e kadar genişleme düşünmediklerini, mevcut programların ilgili ülkelerde daha da güçlenmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Akpınar, Hong Kong'da sağlık bilimleri ve hastane yönetimi programının düşünüldüğünü aktardı.

''GAÜ'nün, programlarını üçüncü otoritelerden denklik alarak geliştirme misyonunu da sürdürdüğünü, turizm ve işletme, mimarlık, mühendislik gibi bölümlerinin uluslararası akreditasyonun olduğunu, bunların kendilerine farklı ülkelerde daha rahat hareket etme kabiliyeti sağladığını'' anlatan Akpınar, ''Aslında üniversitenin bulunmuş olduğu ülke bir yerde önem kazanmıyor, üniversitenin kendi programlarının akreditasyonu sebebiyle bu tip imkanları yakalayabilmiş durumdayız. Bu da bizim şu anda yapmış olduğumuz en önemli pozitif avantajımız'' dedi.

Akpınar, İstanbul'daki açılış sürecinin onurlu bir süreç olduğunu belirterek, heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.