İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Rauf Denktaş" konulu exlibris yarışmanın sergisi YDÜ'de açılıyor

"Rauf Denktaş" konulu exlibris yarışmanın sergisi YDÜ'de açılıyor

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin düzenlediği Uluslararası "Rauf Denktaş" konulu exlibris yarışmasının sergisi 18 Mayıs 2012 Cuma günü saat 11.00'de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde açılacak.

Yayın Tarihi: 16/05/12 16:13
okuma süresi: 5 dak.
"Rauf Denktaş" konulu exlibris yarışmanın sergisi YDÜ'de açılıyor
A- A A+

Seçici kurul üyeliklerini Prof.Dr. Uğurcan Akyüz (HÜ GSF), Yrd.Doç.Dr. Erdal Aygenç (YDÜ GSTF), Öğr.Gör.Dr. Gökhan Okur (YDÜ GSTF), Öğr.Gör.Dr. Erdoğan Ergün (YDÜ GSTF) ve Öğr.Gör. Hilmi Özen (YDÜ SSF)'in yaptığı yarışmaya 23 ülkeden 163 sanatçı toplam 343 eserle katılmış; 168 eser sergilenmeye değer bulunmuştur. Yarışmanın ödül dağılımı ise şu şekilde gerçekleşmiştir:

Ryszard Balon (Polonya), Burçin Demir (Türkiye) ve Emre Şengün (Türkiye) Başarı Ödülü; Eren Demirbakan (Türkiye), Murat Ertürk (Türkiye), Ruba Kılınç (Türkiye), Engin Korkmaz (Türkiye) ve Mauricio Schvarzman (Arjantin) Mansiyon; Gürkan Gökaşan (KKTC) Teşvik Ödülü.

Seçici Kurul Üyelerinden Öğr.Gör.Dr. Erdoğan Ergün konuya ilişkin şunları söyledi:

"Exlibris, kitapların iç kapaklarında yer alan, kompozisyon içeriğinde kime yapıldığına dair isim ve görselin olduğu küçük ebatlarda özgün baskı resim olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla bu sanat disiplini, kendi dönemini anlatması ve yansıtması nedeniyle, tarihi bir belge olma niteliği de taşır. Konusuyla, biçimiyle, tipografik, kaligrafik veya resimsel yapısıyla bulunduğu dönemin kültürel özelliklerini, bir duyguyu, bir fikri veya adına yapılan kişinin yaşamı hakkında bilgi verir. Bu bağlamda, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin düzenlediği bu exlibris yarışması, Rauf Raif Denktaş adına hem tarihi hem de sanatsal bir bellek oluşturma açısından önem teşkil etmektedir."

Diğer bir Seçici Kurul Üyesi Öğr.Gör.Dr. Gökhan Okur ise Rauf Denktaş hakkındaki düşüncelerini şu şekilde özetlemiştir: "O'nun anlatıklarının odağında her zaman ulusal bir duruş, bir kimlik bilinci vardı. Başta gençler olmak üzere herkese yaptığı konuşmalarında bu kimlik bilincini aşılamaya çalışıyor ve kim olduklarını hatırlatıyordu.Yaptığı dostça sohbetten, herhangi bir açılış töreninde yaptığı konuşmaya kadar her yerde Kuzey Kıbrıs'ı anlatmıştır. Her insanın tutkuyla anlattığı bir öyküsü olması gerekir. O'nunla tanıştıktan sonra anladım ki; "O'nun öyküsü Kuzey Kıbrıs idi."

Yrd.Doç.Dr. Erdal Aygenç yarışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları ifade etmiştir: "Dünyanın hemen her köşesinden katılımın olması, farklı ülkelerden çok sayıda sanatçının yarışmaya ilgi göstermesi son derece memnuniyet vericidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en önemli ve en büyük kurumlarından biri olan, sanatı ve sanatçıyı desteklemede örnek olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin ve onun en seçkin birimlerinden Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin böylesi bir organizasyonu gerçekleştirip yüz akıyla sonuçlandırması taktire değerdir. Tek üzüntümüz, 87. doğum gününde yarışma projesini kendisine açıkladığımız, gelişmeleri ilettiğimizde heyecanla karşıladığını bildiğimiz Sayın Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adına yapılmış eserleri ve değerlendirme sonuçlarını görememiş olmasıdır. Tesellimiz ise, bu değerli seçkiye ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin sahip çıkacağına olan inancımızdır. Tüm katılımcılara değerli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, Kuzey Kıbrıs'ın kültür ve sanat yaşamına -Rauf Denktaş'ın adına yaraşır- bir armağan olması dileği ile anısı önünde saygı ile eğiliyoruz."

"Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş'a sağlığında doğum günü hediyesi olarak armağan edilmek üzere 'Rauf Denktaş' konulu uluslararası Ekslibris Yarışması'nı gerçekleştiren üniversitemizin Güzel San'atlar ve Tasarım Fakültesi'nin güzide hocalarına teşekkür ederim" diyen YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan sözlerini şu cümlelerle tamamlamıştır: "Bazı liderler vardır ki sadece sağlıklı ve iktidarda iken liderlik yapar, bazı "LİDER"ler de vardır ki, hasta yatağında bile "LİDER"liğin en büyüğünü yapar, hatta aramızdan ayrıldıktan sonra bile."

Sergi 18 Mayıs'tan itibaren 2 hafta süre ile açık kalacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.